167835 tag

2024.04.26.
Ervin napja van!
Főoldal     DEMO (Bemutató)     Regisztrálj     Fórum     Mondd el!     Kapcsolat

Név:

Jelszó:


Jegyezzen meg Belépés

Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Végre nem kell mindenhová felirogatnom a dolgaimat, amit aztán kés?bb úgysem találok.

vagi80



Rólunk
Gyakran ism. kérdések
Hogyan használjam?
Felhasználási feltételek
Adatvédelmi nyilatkozat
Partnereink



Tisztelt felhasználóink!
Sajnos az fórumon elszaporodott jogsértések miatt kénytelenek vagyunk a fórumot leállítani. 2022 május 11-től a fórum nem lesz elérhető.

Ciklus.hu

Kezdolap » TERHES VAGYOK!!! :))) » Utazás terhesen


Rendezés dátum szerint növekvő sorrendben



 
2011. december 19. 09:42
Bettili


Regisztráció: 2010-08-04
Hozzászólások: 250
Rang: [százados]

Szia Kmya!

Bocsi, nem nagyon figyeltem ezt a topikot, így nem láttam, hogy írtál. Végül nem mentünk messzire, mert a párom nem kapott szabit, így négy napot voltunk Jeruzsálemben és a Holt-tengernél. Semmi bajom nem volt, élveztem és jól bírtam mindent. És te? Végül hova mentetek? Most még tudnánk menni január első hetében, de.. azért 29 hetesen már kicsit nehezebb. :) Szerintem max. egy városlátogatásra, hosszú hétvégére megyünk. Pedig de jó lenne egy trópusi, pálmafás paradicsomban áztatni a pocakom... :)


2011. november 20. 22:03
kmya



Regisztráció: 2009-06-30
Hozzászólások: 2969
Rang: [vezérezredes]

Szia Betti!

Megvolt az utazásotok? Mi Egyiptomot jegeltük, viszont helyette most fogunk menni egy kicsit messzebb...
Te hogy bírtad a hosszú reputat? Volt valami különleges tapasztalatod az utazás során?
Nagyon várom a beszámolódat, mert be vagyok egy kicsit tojva, hogy mi lesz...bár nem gondolom, hogy a babámnak bármi baja is eshetne a repülőn! Jól van, fejlődik szépen, totál zárt vagyok, semmi keményedés, nem lehet baj! De akkoris...


2011. október 27. 08:07
erimama



Regisztráció: 2011-02-27
Hozzászólások: 37
Rang: [őrmester]

Kedves mindenki!

Nekünk ők tették teljesé a baba szobánkat egy katintást megér!

Itt:http://bababirodalom.5mp.eu/web.php?a=bababirodalom&o=1kU668nbHI

Itt:http://baba-mama.teszvesz.hu/babaszoba_dekoracio/fal_es_ablak_dekoracio/micimacko_es_baratai_komplett_hatalmas_mes

e_fal_1488799559.html

Szép napot!


2011. október 26. 09:26
Bettili


Regisztráció: 2010-08-04
Hozzászólások: 250
Rang: [százados]

Szia Mariann!

Csak most látom, hogy írtál. :) Már nem parázok annyira, simán elutazunk. Végülis nem utazunk egy darabig kettesben. Sőt, egy darabig sehogy sem. :) Egyiptom dzsuvás egy kicsit, mondjuk én azért kimennék az utcára, max. nem ennék utcai kajákból meg nem érintkeznék nagyon arabokkal (amúgy sem szokás :D). Tengerpartra mentek?


2011. szeptember 30. 11:56
kmya



Regisztráció: 2009-06-30
Hozzászólások: 2969
Rang: [vezérezredes]

Szia Betti!
Csak nem egy újabb nászútra mentek? Gratula hozzá, érezzétek jól magatokat!

Mi is most fogunk utazni, de mi csak Egyiptomig megyünk. Én is utánajártam a dokimnál és a háziorvosnál, mindeggyik elmondta, hogy ha nem muszáj, ne menjek ki a szállodából, vagy a nyaralók zárt közösségéből és akkor nem lehet különösebb baj! Kérdezd meg te is a dokijaidat, hogy milyen gyógyszereket vigyél magaddal! A repút nem gáz a terhesség idejének szempontjából, 6.hónapig mindenféle igazolás nélkül repülhetsz. Viszont a gépen a hosszú út miatt mindenképp figyelj rá, hogy ne ücsörögj sokáig egyhelyben! Sétálgass, menj el a gép farkába, ott van egy kicsit nagyobb hely, próbálj meg egy kicsit tornázni, nyújtózni, stb...
Magnézium legyen nálad! És ha jelzik, hogy le kell ülni vihar/szél miatt, akkor azonnal kösd be magad, nehogy eless! Más talán nem jöhet közbe...

Jó utat nektek, érezzétek jól magatokat, de vigyázz a babódra!

Üdv: Mariann(a hamarosan belevágók topikjában trécseltünk anno, és ahogy látom, egyidősek vagyunk)


2011. szeptember 30. 09:48
Bettili


Regisztráció: 2010-08-04
Hozzászólások: 250
Rang: [százados]

Azt olvastam, hogy életveszélyes rosszullét esetén leszáll a gép. Meg hát szülés esetén is, de az már nem nagyon fordul elő. Úgy döntöttünk, megyünk. A nőgyógyász sem kifogásolta, bár ő az a típus, aki semmit sem kifogásol terhesség alatt, szerinte nyugodtan lovagolhatnék, piálhatnék stb. Amúgy a Seychelles-szigetekre mennénk. Jó darabig úgysem tudunk messzire utazni, főleg nem kettesben romantikázni.


2011. szeptember 27. 10:47
Mamó77



Regisztráció: 2009-10-13
Hozzászólások: 2586
Rang: [vezérezredes]

Hahó,

véleményt mondhatok, de Te érzed. Akárki akármit is mond, neked kell döntened és vállalnod a döntésed következményeit. Fogalmam sincs hova utaznál, de a hozzászólásod alapján úgy gondolom, hogy valahova Afrikába. Nem mindegy, hogy mondjuk egy tengerparti üdülőváros "steril" turistáknak fenntartott részében töltöd az időt, vagy mondjuk önkéntesként dolgozol egy nyomortelepen. Szélsőségeket említve persze. Ha megkaptál minden oltást és nagyon akarsz kimenni, akkor menj. Fertőzésért nem kell messzire menni, itthon is kaphatsz bármit úgy, hogy észre se veszed mikor és hogyan fertőződtél. Szerintem a józan észen van a hangsúly. Megtalálni a középutat, nem válallni egyébként elkerülhető (tehát felesleges) kockázatot, de nem is túllihegni a dolgokat. Ha egy baba el akar menni, akkor csinálhatsz bármit, nem fog megmaradni. És persze fordítva is igaz.

Az, hogy leszáll-e egy görcs miatt a repülőgép? Nem hiszem. A mentő se jönne ki itthon egy görcs miatt. Ha viszont elkezd ömleni belőled a vér és fetrengesz a görcsöktől, akkor már elképzelhető, de téged fognak megkérdezni (szerintem), hogy AKAROD-E, HOGY LESZÁLLJON A GÉP. Tehát végső soron a döntés felelősségét (érzésem szerint) rád fogják hárítani. És ha vaklármának bizonyul utóbb... hát nem tudom... nehogy a végén per legyen belőle. Én egyszer voltam tanúja annak, hogy egy atyafi kiájult a slóziból a gépen (fapadoson) és konkrétan a lábaim mellett landolt az ülések közötti folyosón. Hát nem szakították meg az utat miatta, Londonban egy orvoscsoport várt a jóemberre, addig meg a légi kisasszonyok pátyolgatták, elővették az oxigén palackot. Leszállás után a dokik megvizsgálták, de uszkve 20 perc után már kint láttam kóvályogni az arrival hall-ban. Szóval nem tudom.


2011. szeptember 22. 08:40
Bettili


Regisztráció: 2010-08-04
Hozzászólások: 250
Rang: [százados]

Helló! Köszi a tanácsokat! Voltam már ilyen helyeken, az alapvető oltásokat megkaptam, inkább attól félek, hogy elkap valami fertőzés, azért nem lehet mindent kizárni... Csak 20 hetes lennék az út kezdetén, biztos engednének repülni, csak az egy 10 órás repülőút lenne egyben. Azt nem tudod, hogy ha bármi probléma, görcs beáll, akkor leszáll a gép egy ember miatt? Pont a múltkor hallottam, hogy egy epilepsziás roham miatt szállt le Bp-en egy Törökországba tartó gép... Persze nem hinném, hogy ez lesz, de pont azért aggódok, mert 100 %-ra biztos akarok lenni a dologban. Persze sokra megyek vele, ha leszáll velünk Szudánban.


2011. szeptember 20. 16:11
Mamó77



Regisztráció: 2009-10-13
Hozzászólások: 2586
Rang: [vezérezredes]

Az egzotikus helyekről meg annyit, hogy ha babavárás előtt is rendszeresen jártál és már minden vakcinát teherbeesés előtt megkaptál, akkor miért ne?
Ha viszont életedben nem tetted még ki a lábad Európából, akkor ne pocakosan kezd el beoltatni magad dzsungel-láz meg franc tudja milyen álomkór ellen. Mondjuk ez logikus. Az orvosok be sem adnák ezeket várandósnak szerintem.


2011. szeptember 20. 16:06
Mamó77



Regisztráció: 2009-10-13
Hozzászólások: 2586
Rang: [vezérezredes]

Szia!

Külföldön dolgoztam várandósságom alatt és havonta ingáztam betöltött 31. hétig repülővel. A legtöbb társaság kb eddig enged repülni, azt hiszem a legengedékenyebb is max a 36. hétig. Ferihegyen volt egy kis gondom, mert a 28. hét után már kérték az orvosi igazolást beszálláskor, persze nem volt, de a várandós kiskönyvemet is elfogadták. Orruk alá dugtam aztán némi fültő vakargatás után engedtek felszállni. Gatwick-en magasról lesz..ták, hogy pocakosan utazom. A kutya se kérdezett semmit. Neten minden társaságnak fenn van ez a policy. Keress rá.
Mostanában szülsz? Azért kérded?

Egyébként azért nem engednek már a végén repülni, mert ha esetleg elkezdesz szülni és le kell ezért szállni, az qva sokba kerül. A te oldaladról csak annyi a kérdés, hogy ne legyen túl hosszú az út. Tök mindegy, hogy repülőn vagy buszon, vagy autóban, de nem jó sokáig egy helyben ücsörögni. Egyébként ezt a repülés témát szerintem túllihegik. De ez csak az én véleményem, és hát, én szinte végig és rendszeresen repültem babavárás alatt.

Remélem tudtam segíteni, üdv,
Mamó


2011. szeptember 20. 15:26
Bettili


Regisztráció: 2010-08-04
Hozzászólások: 250
Rang: [százados]

Sziasztok! Van valakinek élménye arról, hogy milyen egy hosszabb repülőutat bevállalni várandósan? Lehet-e így egzotikus helyekre menni, vagy csakis a "kulturált" európai közeg a megfelelő ilyenkor? Várom a tapasztalatokat!



 



Adnetwork
copyright © ciklus.hu 2007 - Naptár Nőknek