168017 tag

2024.06.25.
Vilmos napja van!
Főoldal     DEMO (Bemutató)     Regisztrálj     Fórum     Mondd el!     Kapcsolat

Név:

Jelszó:


Jegyezzen meg Belépés

Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Az eddig kézzel vezetett, pöttyözött, karikázott stb. naptáram lassan a kukában végzi.:)

PandikaRólunk
Gyakran ism. kérdések
Hogyan használjam?
Felhasználási feltételek
Adatvédelmi nyilatkozat
PartnereinkTisztelt felhasználóink!
Sajnos az fórumon elszaporodott jogsértések miatt kénytelenek vagyunk a fórumot leállítani. 2022 május 11-től a fórum nem lesz elérhető.

Ciklus.hu

Kezdolap » Első menstruáció » Mit tegyek?


Rendezés dátum szerint növekvő sorrendben 
2009. július 13. 13:03
dontworryRegisztráció: 2008-11-14
Hozzászólások: 5641
Rang: []

Nézd csak még mindig árulják: http://www.libri.hu/konyv/a-sehany-eves-kislany.html


2009. július 13. 13:01
dontworryRegisztráció: 2008-11-14
Hozzászólások: 5641
Rang: []

Szia!

Nekem anyukám úgy mesélte el, hogy egy filmben volt egy kb. velem egykorú kislány (akkor azt hiszem 11 voltam), akinek iylen problémái voltak, már menstruált, de a szülei nem mondtak neki semmit, így azt hitte nagyon beteg. Talán emlékszel rá, ez a Tövismadarak volt. Akkor a pap mesélt kicsit a lánykának. Utána anyukám ezen apropóval leült velem, hogy akkor ő is elmeséli mi is ez. Kicsit később az orvosomtól, meg a suliban is kaptunk kis felvilágosító könyvecskéket. Talán jó lenne, ha beszereznél valami ilyet, biztos vannak a könyvesboltban. Ezek képekkel és a gyerekek számára is érthető szöveggel segítik a megértést. Persze ez a te magyarázatodat nem válthatja ki, de legalább te is tudsz puskázni.
A lényeg szerintem, hogy egyszerűen, érthetően mondd el, és úgy, hogy semmiképp se legyen számukra ijesztő. Ne gyere méhecskékkel, meg ilyesmi. Inkább kezd el a babaszületéstől, az biztos többször foglalkoztatta őket, hogyan kerül a baba a pocakba. Kérdezz rá, tudják-e? Nem tudom mennyi idősek, de meglepődhetsz, mennyi mindent tudnak már a témáról. Anno én is tudtam már egy barátnőmtől, apu mit csinál anyuval. Innetől már anyukámnak is könnyebb volt, ebből ki tudott indulni. Hú, meg jut eszembe, gyerekkoromban (meg a tiedben is, ha jól tippelek ) volt egy aranyos kis könyvecske, azt hiszem az volt a címe, hogy a Sehány éves kislány. Aranyos, szép képekkel mutatta be, hogyan lesz a baba, hogyan nő az anyuci pocijában. Ha mást nem, antikváriumban még találhatsz ilyet. Én rajongtam azért a könyvért, bár még nem értettem a lényegét (szerintem kb. 3 éves koromtól megvolt), de azt felfogtam, hogyan fejlődik bent a baba.
Remélem segítettem kicsit.


2009. július 13. 09:25
anyu1976


Regisztráció: 2008-04-09
Hozzászólások: 1
Rang: [honvéd]

Két kislányom van és elérkezetnek látom az időt arra, hogy beszélgessünk a menszeszről.De nem tudom hogyan kezdjem el, mert nekem semmiről nem beszélt az anyám, mindent a saját bőrömön kellett megtanulnom. Segítsetek valami jó ötlettel. Köszönöm


2009. szeptember 17. 13:45
m.m.m.Regisztráció: 2009-09-08
Hozzászólások: 3
Rang: [honvéd]

Két kislányom van és elérkezetnek látom az időt arra, hogy beszélgessünk a menszeszről.De nem tudom hogyan kezdjem el, mert nekem semmiről nem beszélt az anyám, mindent a saját bőrömön kellett megtanulnom. Segítsetek valami jó ötlettel.
Köszönöm
Szia!Mi annak idején a Gólya Hozza című helyes könyvet olvastuk,na meg volt a felvilágosítás:)Én magam akkor már régen tudtam,hogy az anyukám menstruál,mert nem titkolta,amit kérdeztem,arra mindig az igazat válaszolta,így kicsit sem volt ijesztő,vagy idegen a számomra,amikor megjött az első.Ne aggódj,szerintem Te egy nagyon gondoskodó típus vagy biztosan nem fogod eltolni:)Nekem például fiam van,mégis amit tudnia illik a nőkről,tőlem is tudja:)Fontosnak gondolom,mert a suliban szétválasztják a fiúkat és a lányokat,és a saját várható nemi érésükről beszélnek nekik többet,így jó pár információ hiányozhat.Sikerülni fog:)
Megértik,hogy ami velük fog történni az nemcsak velük történik:)és megértik,hogy ez nem betegség,nem kell tőle félni,stb...minden rendben lesz:)

Szerkesztve: m.m.m. által, ekkor: 2009. szeptember 17. 13:48 Adnetwork
copyright © ciklus.hu 2007 - Naptár Nőknek