167733 tag

2024.03.29.
Aguszta napja van!
Főoldal     DEMO (Bemutató)     Regisztrálj     Fórum     Mondd el!     Kapcsolat

Név:

Jelszó:


Jegyezzen meg Belépés

Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Nekem egy ismer?s ajánlotta az oldalt,és nagyon örülök, hogy idetaláltam Hozzátok!

mkriszta



Rólunk
Gyakran ism. kérdések
Hogyan használjam?
Felhasználási feltételek
Adatvédelmi nyilatkozat
Partnereink



Tisztelt felhasználóink!
Sajnos az fórumon elszaporodott jogsértések miatt kénytelenek vagyunk a fórumot leállítani. 2022 május 11-től a fórum nem lesz elérhető.

Ciklus.hu

Kezdolap » Első menstruáció » Mit tegyek?


Rendezés dátum szerint növekvő sorrendben



 
2009. július 13. 13:03
dontworry



Regisztráció: 2008-11-14
Hozzászólások: 5641
Rang: []

Nézd csak még mindig árulják: http://www.libri.hu/konyv/a-sehany-eves-kislany.html


2009. július 13. 13:01
dontworry



Regisztráció: 2008-11-14
Hozzászólások: 5641
Rang: []

Szia!

Nekem anyukám úgy mesélte el, hogy egy filmben volt egy kb. velem egykorú kislány (akkor azt hiszem 11 voltam), akinek iylen problémái voltak, már menstruált, de a szülei nem mondtak neki semmit, így azt hitte nagyon beteg. Talán emlékszel rá, ez a Tövismadarak volt. Akkor a pap mesélt kicsit a lánykának. Utána anyukám ezen apropóval leült velem, hogy akkor ő is elmeséli mi is ez. Kicsit később az orvosomtól, meg a suliban is kaptunk kis felvilágosító könyvecskéket. Talán jó lenne, ha beszereznél valami ilyet, biztos vannak a könyvesboltban. Ezek képekkel és a gyerekek számára is érthető szöveggel segítik a megértést. Persze ez a te magyarázatodat nem válthatja ki, de legalább te is tudsz puskázni.
A lényeg szerintem, hogy egyszerűen, érthetően mondd el, és úgy, hogy semmiképp se legyen számukra ijesztő. Ne gyere méhecskékkel, meg ilyesmi. Inkább kezd el a babaszületéstől, az biztos többször foglalkoztatta őket, hogyan kerül a baba a pocakba. Kérdezz rá, tudják-e? Nem tudom mennyi idősek, de meglepődhetsz, mennyi mindent tudnak már a témáról. Anno én is tudtam már egy barátnőmtől, apu mit csinál anyuval. Innetől már anyukámnak is könnyebb volt, ebből ki tudott indulni. Hú, meg jut eszembe, gyerekkoromban (meg a tiedben is, ha jól tippelek ) volt egy aranyos kis könyvecske, azt hiszem az volt a címe, hogy a Sehány éves kislány. Aranyos, szép képekkel mutatta be, hogyan lesz a baba, hogyan nő az anyuci pocijában. Ha mást nem, antikváriumban még találhatsz ilyet. Én rajongtam azért a könyvért, bár még nem értettem a lényegét (szerintem kb. 3 éves koromtól megvolt), de azt felfogtam, hogyan fejlődik bent a baba.
Remélem segítettem kicsit.


2009. július 13. 09:25
anyu1976


Regisztráció: 2008-04-09
Hozzászólások: 1
Rang: [honvéd]

Két kislányom van és elérkezetnek látom az időt arra, hogy beszélgessünk a menszeszről.De nem tudom hogyan kezdjem el, mert nekem semmiről nem beszélt az anyám, mindent a saját bőrömön kellett megtanulnom. Segítsetek valami jó ötlettel. Köszönöm


2009. szeptember 17. 13:45
m.m.m.



Regisztráció: 2009-09-08
Hozzászólások: 3
Rang: [honvéd]

Két kislányom van és elérkezetnek látom az időt arra, hogy beszélgessünk a menszeszről.De nem tudom hogyan kezdjem el, mert nekem semmiről nem beszélt az anyám, mindent a saját bőrömön kellett megtanulnom. Segítsetek valami jó ötlettel.
Köszönöm
Szia!Mi annak idején a Gólya Hozza című helyes könyvet olvastuk,na meg volt a felvilágosítás:)Én magam akkor már régen tudtam,hogy az anyukám menstruál,mert nem titkolta,amit kérdeztem,arra mindig az igazat válaszolta,így kicsit sem volt ijesztő,vagy idegen a számomra,amikor megjött az első.Ne aggódj,szerintem Te egy nagyon gondoskodó típus vagy biztosan nem fogod eltolni:)Nekem például fiam van,mégis amit tudnia illik a nőkről,tőlem is tudja:)Fontosnak gondolom,mert a suliban szétválasztják a fiúkat és a lányokat,és a saját várható nemi érésükről beszélnek nekik többet,így jó pár információ hiányozhat.Sikerülni fog:)
Megértik,hogy ami velük fog történni az nemcsak velük történik:)és megértik,hogy ez nem betegség,nem kell tőle félni,stb...minden rendben lesz:)

Szerkesztve: m.m.m. által, ekkor: 2009. szeptember 17. 13:48



 



Adnetwork
copyright © ciklus.hu 2007 - Naptár Nőknek