167729 tag

2024.03.28.
Gedeon, Johanna napja van!
Főoldal     DEMO (Bemutató)     Regisztrálj     Fórum     Mondd el!     Kapcsolat

Név:

Jelszó:


Jegyezzen meg Belépés

Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Sziasztok! Hihetetlen, hogy rátaláltam erre a fantasztikus oldalra!

ladri6



Rólunk
Gyakran ism. kérdések
Hogyan használjam?
Felhasználási feltételek
Adatvédelmi nyilatkozat
Partnereink



Tisztelt felhasználóink!
Sajnos az fórumon elszaporodott jogsértések miatt kénytelenek vagyunk a fórumot leállítani. 2022 május 11-től a fórum nem lesz elérhető.

Ciklus.hu

Kezdolap » Próbálok teherbe esni » igen vagy nem


Rendezés dátum szerint növekvő sorrendben



 
2009. március 05. 10:19
dontworry



Regisztráció: 2008-11-14
Hozzászólások: 5641
Rang: []

Szia Bernadett! Na örülök, hogy láttak nálad érő petét, ez jó hír. AZért az esetek többségében nem okoz túl nagy és sokáig tartó gondot a magas prolaktin. Azért én is reménykedem, mert annak ellenére, hogy nekem igencsak magas volt és sokáig, sosem maradt el egy mensim se, a leghosszann ciklusom kb. 31-32 napos volt, életemben talán kétszer, vagy háromszor, egyébként 25-28 nap között ingadik, és mindig rendszeres. A doki szerint ez azt jelenti, hogy valószínűleg mindig is volt peteérésem... Remélem igaza van. Köszi a jókívánságot, én már bőven kész lennék egy babára, hiszen 7 éve azért küzdök ezzel a hülye betegséggel, hogy lehessen... Csak sajnos az egyéb körülmények még kissé zavarosak... Válás, friss kapcsolat (7 hónapos), anyagi problémák... így nem könnyű. Ha van kedved, majd írd meg a vérvétel eredményét, kenem-vágom az összes féle prolaktin mértékegységet, referenciaértékeket, stb. Ha esetleg nem világos abból valami amit a doki mond, nyugdtan kérdezz, hátha tudok segíteni.


2009. március 16. 18:59
b.bernadett


Regisztráció: 2009-02-02
Hozzászólások: 6
Rang: [honvéd]

Szia Dontworry!

Pontos adatokat nem tudok, mert csak telefonon értekeztünk a dokival, azt mondta, hogy a prolaktinom teljesen rendben van, egy picit a progeszteronom alacsony, de nem annyira, hogy kezelni kelljen. Ellenben a rákszűrés nem lett jó, P3. Azt mondta, attól sem kell besz..ni, megismételte és kaptam kúpot. Már túl vagyok a kúpokon, hát, nem ez volt életem legnagyobb élménye. kíváncsi leszek, hogy e hónap 19-én nagylány leszek-e? Remélem, most vettem akciósan 56 db tampont! Válás?! Én is túl vagyok már rajta, 8 éve! Most 3 éve vagyok a Kedvesemmel, már ő sem szaladna le a térképről, ha jönne a bébi! Puszi


2009. március 04. 14:34
dontworry



Regisztráció: 2008-11-14
Hozzászólások: 5641
Rang: [honvéd]

Szia Bernadett! Örülök, hogy a helyes útra terelted az eseményeket. A magas prolaktint nem szabad elhanyagolni. Rengeteg minden okozhatja egyébként, góygszerek (antihisztamin, antidepresszáns, ösztrogén tartalmú gyógyszerek, azaz valóban fogigátló is, stb.) Az én esetemben az agyalapi mirigy jóindulatú daganata a hunyó. Most talán végre meggyógyulhatok, 7 év kezelés után, de fogalmam sincs, hogy tudok-e teherbeesni. Még sosem próbálhattam ki, legfőképp a betegségem miatt: amíg nem voltam egészséges, próbálkozni sem akartam. 29 éves vagyok, én speciel lehetséges, hogy sosem fogok a hyperprolaktinaemiából kigyógyulni. Kérdéses, hogy lehet-e majd gyerekem. De bíztató, hogy az elmúlt 2 ciklusban határozottan volt peteérésem, a magas prolaktin leginkább a pé megakadályozása révén tesz meddővé, szóval reményem van. Remélem, nálad sokkal kisebb lesz a gond, de csak annyit tanácsonák ezek után: tartsd majd be, amit a doki javasol, mindenképp. Csak úgy gyógyulhatsz meg.


2009. március 04. 19:49
b.bernadett


Regisztráció: 2009-02-02
Hozzászólások: 6
Rang: [honvéd]

Szia Dontworry!

A doki csinált hüvelyi uh-ot és látott érlelődő petét! Akkor csak nem akkora a baj! Holnap már lesz eredménye a vérvételnek. Azért izgulok egy kicsit. Azt nagyon sajnálom, hogy nálad ilyen komoly a gond! Remélem, ha kész vagy rá, pottyant neked a gólya egy szép kis gyerkőcöt!


2009. március 02. 10:46
dontworry



Regisztráció: 2008-11-14
Hozzászólások: 5641
Rang: [honvéd]

Szia Bernadett! Én csak most láttam a segítségkérsed, az utolsó hozzászólásod óta már eltelt jó pár nap, gondolom azóta kiderült, hogy nem vagy terhes (bocsi, de én erre tippelek, mert a tesztnek a második napon már pozitívnak kellett volna lennie). A másik megérzésed jó, a hormonjaid játszanak veled. A tejcsorgás, akár csak nyomásra is, a magas prolaktinszint jele. A prolaktin egy hormon, ami kifejezetten a tejelválasztásért felelős, emelkedett szintje csak a terhesség késői szakaszában, vagy szoptatás alatt normális. Egyébként nagy valószínűséggel egy hyperprolactinaemia nevű betegségre utal, ami azt jelenti, hogy az agyalapi mirigy valamilyen okból túltermeli ezt a hormont. Azért állítom mindezt ilyen magabiztosággal, mert én is ilyen betegségben szenvedek, több mint 7 éve. Ez a magas prolaktinszint gyakran okoz rendszertelen ciklust, általában az átlagosnál hosszabbat konkrétan, azza ez magyarázat lehet arra is, hogy késik/késett a mensid. A probléma egy Bromocriptin nevű gyógyszerrel általában nagyon könnyen és hamar orvosolható. Mindenképp azt javasolnám, hogy ha nem vagy terhes, hívd fel a dokidat, és mondd el neki a tejcsorgást, és kérj homronvizsgálatot! Ez egy olyan tünet, amit nem szabad elhanyagolni. Nem akarlak ijesztgetni, de komoly ok is lehet mögötte, ami azonban majdnem 100%-ban gyógyítható, ha időben foglalkoznak vele. Szóval irány a doki! Ha bármi kérdésed van, írj nyugodtan! 7 éve kezelnek ezzel a betegséggel, eléggé ki vagyok már kupálódva a témában.

Szerkesztve: dontworry által, ekkor: 2009. március 02. 10:47


2009. március 03. 20:50
b.bernadett


Regisztráció: 2009-02-02
Hozzászólások: 6
Rang: [honvéd]

Szia Dontworry!

Köszönöm, hogy válaszoltál nekem. már voltam dokinál, múlthét pénteken. Szervileg minden rendben, ő is a prolaktint okolja, már vettek vért is. Ennek eredménye csütörtökre lesz meg. Remélem semmi komoly. Olvastam, hogy okozhatja fogamzásgátló elhagyása 8decemberben hagytam abba) és a fokozott stressz is (vasárnap volt a nyelvvizsgám). Neked a magas prolaktin mellett sikerűlt teherbe esned? Ha megvannak az eredményeim, akkor mindenképpen jelentkezem. Puszi!


2009. február 24. 15:11
niki1982


Regisztráció: 2008-10-04
Hozzászólások: 263
Rang: [százados]

Szia Benadett!én azt ajánlom probálj meg egy 10-es érzékenységü tesztet a Qupido nagyon jo teszt már az 1 napos terheséget kimutatja.Igaz nekem elég hosszu a ciklusom34 napos én is csináltam tesztet ami negativ lett 7 kimaradás után utána 2 hét mulva pozitiv lett de sajnos a 9 héten elment a baba.Szerintem Qupidoval nyugottan tesztel reggeli pisiböl az tuti eredményt ad


2009. február 24. 15:35
b.bernadett


Regisztráció: 2009-02-02
Hozzászólások: 6
Rang: [honvéd]

köszönöm a tanácsodat! szombat reggel lesz majd a következő tesztelés. remélem + lesz.


2009. február 24. 14:48
b.bernadett


Regisztráció: 2009-02-02
Hozzászólások: 6
Rang: [honvéd]

Helló Lányok! valaki segítsen nekem, légyszi! 3 napja késik a mensim, csináltam teszet a 2. napon, de negatív lett. Néha gyenge hányingerem van, sokat nyálzom, és nyomásra tejszerű váladék jön a mellemből (ma már nem). most csak a hormonjaim játszanak velem, vagy bébi van a dologban? Van valakinek hasonló tapasztalata? válaszaitokat előre is köszi!



 



Adnetwork
copyright © ciklus.hu 2007 - Naptár Nőknek