167816 tag

2024.04.23.
Béla napja van!
Főoldal     DEMO (Bemutató)     Regisztrálj     Fórum     Mondd el!     Kapcsolat

Név:

Jelszó:


Jegyezzen meg Belépés

Regisztráció
Elfelejtett jelszó

A regisztrációm után rögtön bementettem az oldalt a kedvenceim közé.

KisMea



Rólunk
Gyakran ism. kérdések
Hogyan használjam?
Felhasználási feltételek
Adatvédelmi nyilatkozat
Partnereink



Tisztelt felhasználóink!
Sajnos az fórumon elszaporodott jogsértések miatt kénytelenek vagyunk a fórumot leállítani. 2022 május 11-től a fórum nem lesz elérhető.

Ciklus.hu

Kezdolap » Próbálok teherbe esni » Elsődleges immunológiai összeférhetetlenség (PCT-teszt)


Rendezés dátum szerint növekvő sorrendben



<<első  << előző1[2][3][4][5]következő >>  utolsó>>

2011. február 18. 19:09
ginaaa


Regisztráció: 2008-07-07
Hozzászólások: 2
Rang: [honvéd]

Sziasztok!

Nekem is + lett a PCT tesztem. PCOS-m is van, meg A TSH-m picit magas volt.
A gumis módszert mi is kipróbáltuk, sajna nem jött be. Meg köptetőt, arról is hallottam...
3 inszemen vagyok túl, áprilisban lombik...

Ildicilin erről az IWIG-ről nem hallottam, most rákerestem a guglin, de nem ad ki semmit, ill. valami fórumokat, de ott nem jön be ezzel kapcsolatosan semmi...


2011. február 13. 10:01
Ildicilin


Regisztráció: 2011-02-01
Hozzászólások: 10
Rang: [tizedes]

Bolenn!

Lenne olyan dolog, amit nem feltétlenül itt szeretnék a nagy nyilvánosság előtt szeretnék megvitatni...
Benne lennél, hogy priviben levelezzünk? Az e-mail címem az adatlapomon elvileg látható, arra írj légy szíves.

Köszi!
Ildikó


2011. február 13. 12:01
Ildicilin


Regisztráció: 2011-02-01
Hozzászólások: 10
Rang: [tizedes]

Szia Bolenn!

Az elmúlt 5 évben számtalan hormontesztem készült (félévente kompletten minden).

Most gyorsan újraellenőriztem a legutolsót: FSH-m rendben, minden más is normál tartományban van javában!

Az inzulinrezisztenciával kapcsolatban jól látod:
ha én nem kértem az orvosokat, akkor maguktól eszükbe sem jutott.
Sőt! Fél évvel ezelőtt észre sem vették, hogy a duplája az inzulinszintem (a 60. és a 120.-ik percnél) a ref.értéknek!
Az éhgyomri cukrom hálstennek MÉG normális szinten van. Túlsúlyom nincs.
Menszim 28-29 napra rendszeres. PE a 14-15.-ik napon. Az UH-s dokinak előre meg tudom mondani, melyik petefészekben van a t.repedés, mert érzem :)

Jövő héten készülnek el az új hormon-, vizeletleleteim, ill. megyek újra terhelésesre. Kíváncsi vagyok, van-e változás valamiben.

PCT kapcsán megkérdeztem a dokimtól, hogy esetleg az IWIG-eljárás nálam is egyszerű és gyors megoldást jelenthetne? (= intravénás immunterápia, melyet kifejezetten az elsődleges immunológiai összeférhetetlenség és habituális vetélés esetén alkalmaznak külföldön. És a MÁV-ban is van ennek egy szakértője!!!
De a dokim lerázott...: majd később, ha esetleg szükséges..., előbb az inszem... (?) Minek, ha nem tud beágyazódni a kilökődés miatt???

Az IWIG eljárás lényege:
Szó szerint "beoltják" a női szervezetet, hogy ne termeljen ellenanyagot, a spermiumok ellen (fehérje-allergia).
Az IWIG tavaly nyár óta 3x ingyenes, az OEP téríti!!!

Prolaktinnal kapcsolatban:
korábban nekem is magas volt, de több mint fél éve magától visszaállt a norm.szintre. Semmilyen gyógyszert, teát, stb. nem használtam.
Egyszerűen csak lejárt a jelzáloghitelem = eggyel kevesebb stressz-faktor az életemben... (Tudom nálad nem ennyire egyszerű a helyzet. Olvastalak a prolaktinos topikban :)

Szóval még mindig körültekintő, profi meddőségi specialistát keresek, aki nem végeztet el fölöslegesen fizetős beavatkozásokat...

Szerkesztve: Ildicilin által, ekkor: 2011. február 13. 12:19


2013. november 26. 13:57
AlizVera


Regisztráció: 2013-11-26
Hozzászólások: 1
Rang: [honvéd]

Kedves Ildicilin!

Olvastam, hogy hasonló cipőben jársz és látom már elég rég készült ez a topic, de azért gondoltam megpróbálkozok Én is, hátha még valaki olvassa ezt a topicot. Nekem is pozitív lett a PCT tesztem. Az egyik orvos azt mondta, hogy esélyem sincs csak lombikkal, az inszeminációt is elfelejthetem, a másik doki viszont bíztatott, hogy inszeminációval is sikeres lehet.
Ildicilin, neked azóta sikerült teherbe esned?
Kérlek adj tanácsot, eléggé el vagyok keseredve.
köszönöm


2011. február 10. 09:20
bolenn


Regisztráció: 2010-04-29
Hozzászólások: 3708
Rang: [tábornagy]

Ne haragudj Ildi, de tudván, hogy 41 éves vagy, helyesbítenék. Kérlek ne sértődj meg ezen, de a korod miatt korrigálnék: felejtsd el a gumizást, minél előbb inszemináció vagy lombik kellene! Te már ne húzd tovább az idődet fél év gumizással. És nagyon kellene egy teljes hormonsor (ciklus 3. napján: TSH, LH, FSH, ösztradiol, prolaktin; 21. napon: ösztradiol, prolaktin és progeszteron), hogy a doki felmérje, milyen állapotban vagy egyébként, nálad különösen az FSH-ra kellene ránézni, mert az a petefészkek működéséről ad infót (magas FSH érték esetén már nehezen stimulálható a petefészek, vagyis egyre kevésbé dolgozik, egyre gyakoribb a peteérés nélküli ciklus, stb.) Illetve érdemes lenne amh-t nézetni. Ez az antimüllerian hormon, szintén a női biológiai korát mutatja. AZ benen a jó, hogy abszolúte ciklus független, sőt, más sem befolyásolja, értéke nem ingadizik, bármikor meg lehet nézni, és nagyon pontos. AZ értéke alapján kutatások szerint maximum 4 hónapos eltéréssel pontosan megmondható akár évtizedekkel előtte is, hogy mikor lesz az utolsó mensije a nőnek.
Ne érts félre, nem ijesztgetni akarlak, de én pl. tudom, hogy jó esélylel korai klimaxot örököltem, és k. 38 éves korom körül el fog kezdődni. Tekintve, hogy 9 éve kezelnek egy meddőséget okozó betegséggel, nekem erre nagyon oda kell figyelnem, mert kicsúszhatok az időből. Ezért szorgalmazom, hogy Te is nézesd meg, kb. hol tartasz ilyen szempontból.
Ja és még egy. AZ egy dolog, hogy pozitív a PCT teszt, ezért kinevezték ezt a fő gondnak, de lehet más baj is. Jó lenen még az inzulinrezisztanciát is megnézetni. Ehhez egy terheléses (azaz éhgyomros, majd cukros lötty fogyasztása után ismételt) vérvétel kell, ahol glükózt (cukrot) ÉS inzulint néznek. Mindkettőt kell, nem elég a cukor önmagában. Ez egy másik nagyon gyakori meddőségi ok, ami eszébe sem szokott jutni a nőgyógyászoknak. A kezelése egyszerű: mozgás, spéci diéta és egyetlen gyógyszer. De ha esetleg "titokban" inzulinreziszneciád is van, teljesen hiábavaló lesz az inszem és a lombik is, nem fog megmaradni a baba.


2011. február 13. 09:56
Ildicilin


Regisztráció: 2011-02-01
Hozzászólások: 10
Rang: [tizedes]

Hoppá! Eltüntettem a válaszomat...

Szerkesztve: Ildicilin által, ekkor: 2011. február 13. 11:37


2011. február 07. 15:46
Ildicilin


Regisztráció: 2011-02-01
Hozzászólások: 10
Rang: [tizedes]

Sziasztok!

Köszönöm a válaszaitokat, Bolenn és Rikotta!

A gumis verzióról kár, hogy nem szereztem hamarabb tudomást! Az elmúlt fél év kifejezetten alkalmas lett volna ilyesmire, mivel egyébként is olyan problémáink adódtak, melyek miatt még havonta 1x SEM tudtunk együtt lenni.
Holnap töltöm a 41-et.
Soha nem voltam terhes.
5 éve orvosról orvosra járunk.
(Előtte évekig természetes úton próbáltuk összehozni. Alternatív módszerek tömkelege, csodabogyók, eljárások, kezelések, hókuszpók, meg amit csak lehetett.
De az ígéretek és hitegetések ellenére se történt semmi.
Illetve de. Egy csomó pénzt és időt elpazaroltam, anyagilag meg kampec.)
Szóval az orvostudományhoz való fordulás ellenére is csak fél éve derült ki, a jelenlegi orvosnál, hogy nálam ez a probléma, de eddig csak a párom problémájára találtak gyógyírt (2 évünkbe tellett mire kikúrálták.)

Szörnyű, hogy egyetlen orvos, természetgyógyász, reflexológus, masszőr, vagy bárki aki osztotta az észt, egyik sem javasolta ezt a gumis verziót.
Nyilván csak nekem érné meg, mivel nekik nem profitál, csak az óvszergyártóknak...
Az 5 év alatt 4x cseréltünk "szakértőt".
Tudna valaki olyan, a témában kipróbált specialistát ajánlani, aki eredményes is és bizalomgerjesztő is egyben?

Még nem igazán ismerem ki magam ezen a portálon, ezért hadd kérdezzem meg, hogy van-e itt lehetőség a privát levelezésre?

e-mail is oké!

Szerkesztve: Ildicilin által, ekkor: 2011. február 09. 15:16


2011. február 02. 08:42
bolenn


Regisztráció: 2010-04-29
Hozzászólások: 3708
Rang: [tábornagy]

Rikotta, gondolom csak elírás volt, de azért javítanék, esetleges félreértések elkerülése érdekében: nem gumi nélküli együttlét, épp fordítva, szigorúan az első pillanattól óvszer!


2011. február 02. 00:26
rikotta


Regisztráció: 2008-05-22
Hozzászólások: 518
Rang: [alezredes]

Sziasztok!
Nagyon nagyon rég jártam már errefelé! Látom sajnos nem csak mi küzdöttünk a fránya ellenanyag termeléssel.. De ahogy látjátok, nem szabad feladni, így vagy úgy, de be fog költözni az a kis pocaklakó, az én drága kisfiam már lassan 9 hónapos lesz.. Az első spontán ciklusomban történő inszeminációval fogant meg, nálunk ez hozta a megoldást.. Szerencsére nem kellett se stimulálni, se tüszőt repeszteni, se beágyazódást támogatni, minden szépen működött odabent, csak a kiskatonák útjának lerövidítésében kellett a segítség, hogy célba érjen közülük legalább egyetlenegy (majdnem kettő, mert két szép érő tüsző is volt!) Hálisten rögtön az első ilyen próbálkozásra sikerült, cudarul voltam már így is, mert kb. 1 éve próbálkoztunk már.. Viszont a gumi nélküli együttlét lehet, h tényleg segít. A kistesó próbálkozása előtt lehet bevetjük mi is. Azért ha vkinek van/lesz pozitív tapasztalata ezzel kapcsolatban feltétlenül írja meg! Nagyon drukkolok Nektek lányok, h mihamarabb kopogtasson a gólya mindenkinél!


2011. március 17. 12:39
anulu


Regisztráció: 2011-03-17
Hozzászólások: 3
Rang: [honvéd]

Rikotta,
nagyon örültem, hogy végre olvastam valakitől, akinek spontán ciklusban történt inszemináció, tehát stimulálás nélkül. Nekem eddig, bárhol jártam, mindenhol azt mondták, hogy csak stimulálás után csinálják meg az inszemet. Ezzel az a baj, hogy három hónapig szedettek velem egy tüszőérlelő gyógyszert, mondván, nincs tüszőérésem. Persze nem segített,(mármint nem estem teherbe) viszont iszonyú rosszul voltam tőle.Utólag kiderült, hogy nem is a tüszőérésemmel van a baj, hanem a PCT teszttel.
Kérdésem az lenne, hogy melyik intézményben csinálták meg Neked spontán ciklusban az inszemet.
Előre is köszi!


2011. február 01. 14:09
bolenn


Regisztráció: 2010-04-29
Hozzászólások: 3708
Rang: [tábornagy]

Sziasztok!

Bocsi a beleszólásért, de egy kedves ismerősöm ugyanezzela gonddal küzd, neki siekrült 2 lombik után spontán teherbeesnie, és én minden alkalommal 10 körömmel skalpolgatom magam, amikro látom, hogy z rovosok nem mondják el a pozitív PCT teszt eredmény mellé, hogy mi a megoldás. Mert igenis létezik ez az ellenanyagtermelés (miért ne létezne, ez tulajdonképp egyfajta allergia, bármi, ami idegen a testünknek, az ellen ellenanyagot termelünk, csak elvileg a sperma elleni tremelés valahogy mégis kikapcsolódik, de sajnos nem mindenkinél).
Szóval, lehet spontán teherbeesni. De ehhez kell legalább 6 hónap szigorú gumihasználat. téynleg szigorú, nem a vége előtt kel lapának beöltözni, hanem az első érintkezés előtt, mert aza lényeg, hogy a nő szervezete egyáltalán ne találkozzon spermával, még az előváladékból sem. Kb. 6 hónapnyi ilyen szigorkodás után van rá esély, hogy kioltódik az immunválasz a szervezetben, és akkor van esély a megtermékenyülésre.
Ehelyett a lombikot szokták hajtani. Na igen, abban van biznisz is. Akiben van elég türelem és elszántság, megpróbálkozhat előbb a szigorú esőkabátozással.
Az ismerősöméknek is így jött össze, mert ugye a két lombik alatt védekezni kellett, és mivel gyors egymásutánban volt a két protokoll, kb. egy fél évig volt gumihasználat.
Na, remélem kicsit segítettem. Kitartás mindenkinek! Nincs lehetetlen, csak tehetetlen, szokták mondani.


2011. február 01. 14:19
Ildicilin


Regisztráció: 2011-02-01
Hozzászólások: 10
Rang: [tizedes]

Szia!

Nem baj egyáltalán, hogy beleszóltál. Szerintem rajtunk kívül nem nagyon mozog senki itt.
Köszönöm a részletes infókat, kedves tőled, hogy ilyen gyorsan reagáltál. Már nagyon régóta keresgélek a neten bővebb felvilágosítás után.
Ugyan tudtam, hogy allergiás ellenanyagként termelődik az a bizonyos folyadék, ami megöli a spermákat, de ennél többet sehol nem mondanak. Pláne nem a megoldásokról (lehetőleg az egyszerűbbektől a bonyolultabbak felé...)


2011. január 12. 15:11
pumuklee


Regisztráció: 2008-05-21
Hozzászólások: 5523
Rang: [tizedes]

Szia szerencse. Pozitív babásodók topicból jöttem. Ott volt egy nagyon kedves csajszi, neki is ez volt a gondja, ő is ellenanyagot termelt. Átesett egy csomó inszemen, lombikon és amikor épp elegük lett, spontán sikerült. Ha jól emlékszem akkor időnként az ellenanyag nem termelődik, van esélye a spermiknek az átjutásra. De ez nem tuti. Bár így hogy párodnak kevesebb van, azért csökken az esély. Mi miatt kevés párodnak? Nem tudják?


2011. január 12. 12:01
msee



Regisztráció: 2010-08-10
Hozzászólások: 1385
Rang: [ezredes]

Szia szerencse!

Én olyat még enm hallottam, hogy a spermák ellen termel ellenanyagot a női szervezet. Arról hallottam, hogy a két szülő vércsoportja ha ütközik, akkor lehet gond, de attól még mefogann a baba, csak később elvetél. Ezért a kismamáknak papáknak vérvizsgálatot rendelnek el, és ha ütközik a vércsoport, akkor a mama kap egy szurit, és megmarad a baba. A te problémádról sajnos nem tudok semmit.
Figya ha menézed az utolsó hozzászólást ebben a topicban 2009. márciusi. Írjál olyan topicba, ami nem halt ki, pl. pozitív babásodók, vagy a többi. Ott vagyunk többen, talán tud valaki segíteni.


2011. január 11. 21:29
szerencse


Regisztráció: 2011-01-11
Hozzászólások: 3
Rang: [honvéd]

Sziasztok!
Új vagyok köztetek!
Csatlakoznék, ha lehet.
Sajnos nincs időm visszaolvasni. a probléma nálunk: ellenanyagot termelek a spermák ellen, volt már inszemináció, lombik, de semmi nem sikrül, a lombikos orvos azt mondta, inkább higyjünk a spontánba, másik orvos meg azt mondja, ezzel a problémával lehetetlen.
Nem tudom mit higgyek!
A másik probléma, hogy a férjem sperma eredménye nem valami jó!Szedett már sok vitamint, de igazán semmi nem haszmnál, megváltoztattam az étrendet, ahogy tudtam.
Nektek mit mondtak erre a problémára, olvastam "citrom-kúrát", de akinél mi voltunk term.gyógyász, azt mondta meg ne próbáljunk citromot enni.
Tényleg nem tudom mit és hogy tegyek.
Segítenétek?
köszönöm szépen



<<első  << előző1[2][3][4][5]következő >>  utolsó>>




Adnetwork
copyright © ciklus.hu 2007 - Naptár Nőknek