167729 tag

2024.03.28.
Gedeon, Johanna napja van!
Főoldal     DEMO (Bemutató)     Regisztrálj     Fórum     Mondd el!     Kapcsolat

Név:

Jelszó:


Jegyezzen meg Belépés

Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Nekem egy ismer?s ajánlotta az oldalt,és nagyon örülök, hogy idetaláltam Hozzátok!

mkriszta



Rólunk
Gyakran ism. kérdések
Hogyan használjam?
Felhasználási feltételek
Adatvédelmi nyilatkozat
Partnereink



Tisztelt felhasználóink!
Sajnos az fórumon elszaporodott jogsértések miatt kénytelenek vagyunk a fórumot leállítani. 2022 május 11-től a fórum nem lesz elérhető.

Ciklus.hu

Kezdolap » TERHES VAGYOK!!! :))) » terhesség alatti görcsök, 25 hetesen normális?


Rendezés dátum szerint növekvő sorrendben



 
2012. augusztus 16. 21:04
Inga6


Regisztráció: 2010-12-18
Hozzászólások: 73
Rang: [zászlós]

Szia!
Nekem kb. a 13-14 héttől görcsölt a hasam.Eleinte éjszaka, majd nappal is rám tört, nekem mindig bal oldalt a petefészkemnél.Olyan fájdalmat éreztem hogy kibírhatatlannak tűnt.És képzeljétek eleinte mindig abban az időpontban amikor meg kellett volna jönni-e, majd később más időpontban is.
Ez kb. 3 hónapig tartott, majd talán a 25. héttől már nem is emlékszem hogy jelentkezett volna.A doki nekem azt mondta ez természetes hiszen rendeződnek odabent a dolgok, és mielőtt beszéltem volna vele én Magnézium tablettát kaptam be a fájdalom pillanatában,ami rögtön segített is, így később volt hogy nem is fájt én mégis kaptam be egyet egyet.A doki is ezt javasolta!
A szülés végül császár lett, mert faros volt a picim, de én addig nem nyíltam ki egyáltalán.Ja és vérezni sosem véreztem, ez fontos!
Remélem tudtam segíteni!!


2012. augusztus 16. 14:59
b.mesi



Regisztráció: 2012-04-17
Hozzászólások: 100
Rang: [százados]

Szia! Első terhességemnél a 18. hét körül kezdett keményedni a hasam, volt olyan, hogy munkában menet úgy begörcsöltem, hogy egy kerítésben kapaszkodtam meg.
Akkor még nem tudtam, hogy ez gáz, a dokimnak amikor mondtam megvizsgált, mondta, hogy akkor emelt dózisú magnézium és kiírt táppénzre. Ő mondta, hogy ezzel nem szabad szórakozni, hiszen ezt hívják jóslófájásnak, ami 0 36. hét előtt korai és veszélyes! Itthon pihentem, nem kellett állandóan feküdni, de a stressz rásegít a keményedésre, próbálni kell nyugodt környezetet teremteni, ez nem könnyű A 32. héttől voltam teljesen nyitott 1 ujjnyira és ekkor több héten keresztül távozott a nyákdugó, ami szülés előtt szokott alapból, akkor ment a para, de itthon voltam. Ennek ellenére a pihenés+magnéziummal 41+2 hétre indítani kellett nálam is a fiamat, sajnos sürgősségi császár lett végül, de a lényeg az, hogy nem feküdtem kórházban és itthon is csináltam mindent, csak visszafogottan. Hosszasan írtam le, de a lényeg meg van, tehát nem normális a dolog, de jól kezelhető! Az orvosoddal konzultálj, akkor van nagyobb baj, ha vérzés is társul a görcsökhöz.


2012. augusztus 16. 13:48
Katci77



Regisztráció: 2009-12-01
Hozzászólások: 830
Rang: [alezredes]

Szia!
Én rengeteget görcsöltem a terhesség alatt, a 13. héttől egyre sűrűbben, volt olyan, hogy egész álló nap betonkemény volt a hasam! Marékszámra ettem a magnéziumot, No-Spa-t, kaptam Cordaflexet is.
Volt, hogy csak kemény volt a hasam, de volt, hogy masszívan fájtam is ...
Nálam hála Istennek ez valóban csak "fiziológiás" keményedés, görcs volt, mert a méhszájam totál zárt maradt,sőt, indítani kellett a szülést is, de azt csak doki tudja megmondani, hogy nálad mi a helyzet!
Szerintem is menj orvoshoz!!!
Magnéziumot szedhetsz addig is, de más gyógyszerhez orvos kell!


2012. augusztus 16. 11:31
trena



Regisztráció: 2009-04-25
Hozzászólások: 2755
Rang: [vezérezredes]

Hol érzed a görcsöket? meddig tart?
Magnéziumot szedsz??
Hívd fel, vagy keresd meg a dokidat, hogy megnyugtasson!
Amúgy ez normális, de nyílhat tőle a méhszáj!


2012. augusztus 16. 11:28
Oli Oli


Regisztráció: 2012-08-16
Hozzászólások: 5
Rang: [honvéd]

kérlek segitsetek!



 



Adnetwork
copyright © ciklus.hu 2007 - Naptár Nőknek