167801 tag

2024.04.19.
Emma napja van!
Főoldal     DEMO (Bemutató)     Regisztrálj     Fórum     Mondd el!     Kapcsolat

Név:

Jelszó:


Jegyezzen meg Belépés

Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Az eddig kézzel vezetett, pöttyözött, karikázott stb. naptáram lassan a kukában végzi.:)

Pandika



Rólunk
Gyakran ism. kérdések
Hogyan használjam?
Felhasználási feltételek
Adatvédelmi nyilatkozat
Partnereink



Tisztelt felhasználóink!
Sajnos az fórumon elszaporodott jogsértések miatt kénytelenek vagyunk a fórumot leállítani. 2022 május 11-től a fórum nem lesz elérhető.

Ciklus.hu

Kezdolap » TERHES VAGYOK!!! :))) » KÖLDÖKZSINÓR VÉR LEVÉTEL ,ÉRVEK ELLEN ÉRVEK!!!


Rendezés dátum szerint növekvő sorrendben



 
2012. február 25. 15:24
kozmami



Regisztráció: 2009-11-25
Hozzászólások: 12213
Rang: []

mi szerettük volna azelső gyereknél is, meg most is, de egyiknél sem megy. Ha megfeszülünk sem tudjuk kinyögni a költségét. Akármelyik sejtbankhoz nem is mernék menni. Én is a kriot néztem ki, de sajna nem futja!
De úgy vagyok vele, hogy bízok a génekbe, nálunk csak szív- és érrendszeri gondok vannak mindkét részről, azt meg helyes életmóddal talán el lehet kerülni vagy kordában lehet tartani. Nagyszülők (gyerekeknek déd) is élnek még szinte mind, úgyhogy én nagyon bizakodó vagyok!


2012. február 25. 12:50
vízilóbébi



Regisztráció: 2010-03-21
Hozzászólások: 697
Rang: [alezredes]

Mi a Krio Intézettel kötöttünk szerződést. A párommal átrágtuk a témát, és amellett döntöttünk, hogy jó az, ha levetetjük a születendő kisfiunk köldökzsinór vérét. A családban elég sokféle típusú betegség előfordul sajnos (daganat, cukorbetegség, érrendszeri betegségek, Chron).
Magyarországon a dolgok jelenlegi állása szerint még nagyon sokáig nem lesz közösségi őssejtbank, így csak a saját magunk által levetetett és kifizetett őssejtben bízhatunk. Való igaz, sajnos elég drága!
És Czege, igazad van, így kell hozzáállni, SOHA NE legyen rá szükségünk!
Egyébként a Krio Intézet ad kedvezményt azoknak, akiknek van egy korábbi szerződésük is velük, ha jól tudom, 20%.
Igaz, hogy elvileg mindenkinek marad őssejtje, de a születés pillanatában levett őssejt a legfiatalabb! Idősebb őssejtek kevésbé lehetnek hatékonyak, nem beszélve arról, hogy a levételük is komplikált. Egyik rokonom cukorbeteg, akitől állítólag már nem is tudnának megfelelő mennyiségű őssejtet levenni ahhoz, hogy meggyógyítsák. (Utánaérdeklődtek orvosoknál.) Ha az ő születésekor lehetőségük lett volna levetetni, most talán meg tudnák gyógyítani!
Én azt javaslom, érdemes erre még a várandósság előtt gondolni, és ezt is belekalkulálni a költségvetésbe. Szerencsés az, aki a családtól is kap támogatást ehhez, pl nagyszülők, keresztszülők, stb. Mint ahogyan babakelengyét is sok helyen ajándékoznak, ezt is lehetne, részleteiben....Mi szerencsések vagyunk, megkaptuk ehhez a támogatást. De ha nem kaptuk volna, akkor is megkötöttük volna a szerződést, ez biztos!


2012. február 23. 22:32
Czege78



Regisztráció: 2011-02-15
Hozzászólások: 2837
Rang: [vezérezredes]

Mi nem vetettük le, nem anyagi okokból elsősorban - bár nem mondom, azért megéreztük volna -, inkább azért, mert a lányomnak nem lesz baja


2012. február 17. 14:31
jucogi


Regisztráció: 2007-11-03
Hozzászólások: 33
Rang: [őrmester]

A tesóméknál most lesz baba és utána néztek .A Cord Blood Center a legolcsóbb


2012. február 03. 12:25
tufuc



Regisztráció: 2010-01-13
Hozzászólások: 962
Rang: [alezredes]

Sziasztok!
Mi abban a szerencsés helyzetben voltunk, hogy sikerült levetetni a köldökvért. Bennem igazából fel sem merült, hogy esetleg nem a sajátunkat kapnánk, ha szükség lenne rá.
Nekem fontos szempont volt, hogy lehetőleg két részre osztva tárolják a levett őssejteket két külön helyen, mert így ha az egyikkel történne valami, akkor is ott a másik adag biztonságban.
Nálunk lassan aktuális lesz a kistesó kérdés és igazából nem tudom érdemes-e neki is külön levetetni...


2012. február 03. 09:10
Kitty1



Regisztráció: 2011-10-05
Hozzászólások: 1155
Rang: [ezredes]

Sziasztok!
Nálunk az első baba fog érkezni. Sajnos, anyagi okok miatt mi sem fogjuk levetetni, talán majd a tesónál.
Szoktam nézni a Czeizel féle 9 hónapot a tv-ben, ott nagyon sokat beszélnek róla, jó dolognak tartom, bár nálunk még gyerekcipőben jár.
Hallottam más Anyukáktól, hogy nem bíznak abban, hogy ha használatra kerül sor, akkor a sajátját kapja vissza, ezért nem is vetette le. Hát nem tudom, de ha valakinek telik rá, szerintem az esélyt mindenképp érdemes megadni a gyermekünknek. Bármi lehet még belőle, tényleg rohamosan fejlődik a tudomány ezen a téren.


2012. február 02. 23:33
kozmami



Regisztráció: 2009-11-25
Hozzászólások: 12213
Rang: [ezredes]

Mi nagyon szerettük volna, de sajnos nem fér bele a keretbe még részletfizetéssel sem.
Bár most még nem olyan széles a paletta, amiben segíthet, de biztos vagyok benne, hogy amilyen gyorsan fejlődik a világ, ez is egyre több lehetőséget nyújt.
Jó lett volna nagyon. A fiamnál úgy gondoltuk, jó, most nem fér bele, de a tesónál levetetjük, de sajnos most sem fér bele. Most még annyira sem, mint az elsőnél.


2012. február 02. 23:08
Mikma



Regisztráció: 2011-10-22
Hozzászólások: 1453
Rang: [ezredes]

jajj, dejo, hogy inditttad, epp a napokban merult fel nalunk is ez a tema, hogy legyen vagy ne... remeem lesznek olyanok akik megcsinaltattak es leirjak a velemenyuket, tapasztalatukat es, hogy miert dontottek igy, illetve erdekelne az is, hogy ha valaki szandeosan dontott ugy, hogy koszoni megse


2012. február 02. 22:34
orhidea


Regisztráció: 2011-11-25
Hozzászólások: 1
Rang: [honvéd]

Sziasztok!Gondoltam indítok egy új topikot szerintem ez egy elég fontos téma,hisz a gyermekünk egészségèről van szó,leírhatja mindenki a véleményét,ki mit hallott,ki köti vagy kötötte meg,ès mièrt,vagy mièrt gondolta esetleg meg magát!?Nem kèt ft-ról van szó a mai világba meggondolandó ,hogy mire ad ki az ember több szàz ezret ,és szerintem senki se szeretné,hogy becsapjàk vagy àtverjék!vàrom a hozzàszólásokat!!!Mindenkinek boldog problémamentes babavárást ,babázást kívànok!



 



Adnetwork
copyright © ciklus.hu 2007 - Naptár Nőknek