167800 tag

2024.04.19.
Emma napja van!
Főoldal     DEMO (Bemutató)     Regisztrálj     Fórum     Mondd el!     Kapcsolat

Név:

Jelszó:


Jegyezzen meg Belépés

Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Sziasztok! Hihetetlen, hogy rátaláltam erre a fantasztikus oldalra!

ladri6



Rólunk
Gyakran ism. kérdések
Hogyan használjam?
Felhasználási feltételek
Adatvédelmi nyilatkozat
Partnereink



Tisztelt felhasználóink!
Sajnos az fórumon elszaporodott jogsértések miatt kénytelenek vagyunk a fórumot leállítani. 2022 május 11-től a fórum nem lesz elérhető.

Ciklus.hu

Kezdolap » Próbálok teherbe esni » Cickafark és Palástfű kúra


Rendezés dátum szerint növekvő sorrendben



 
2012. január 03. 09:46
bolenn


Regisztráció: 2010-04-29
Hozzászólások: 3708
Rang: [tábornagy]

Sziasztok!

Örök visszatérő problémakör babásodás kapcsán a teák és különféle gyógynövények alkalmazása.
A baj az, hogy a többség úgy gondolkodik, hogy á, ez csak gyógynövény, ártani nem árthat, csak egy kicsit "felturbózom magam vele". Na ez az, amit sürgősen el kell felejteni. A gyógynövényeknek ugyanolyan hatóanyagtartalma van, mint a gyógyszereknek. A különbség csak az, hogy nem szintetikus, és kevésbé "tiszta". Ennek az az eredménye, hogy hatnak is, meg nem is. Akinél minden rendben van, csak épp türelmetlen, és már az első-második próbálkozós ciklusban nekiáll ilyesmiket fogyasztani, az többet fog ártani magának, mint használni, mert az egyébként szépen működő ciklusát, és a jól beállt hormonjait felborítja vele. Ez olyan, mintha mondjuk vérnyomáscsökkentőt szedne valaki, akinek jó a vérnyomása, mondván, hogy ne is legyen később se magas. De a gyógyszer nem megelőzni fogja a bajt, hanem okozni: le fog zuhanni a vérnyomása, és komoly keringési problémái lehetnek.
Akinél viszont tényleg baj van, ott általában édeskevés a gyógynövény, ott már gyógyszeres kezelés kell. A gyógynövények hatnak ugyan, de klinikai kísérleteket soha vagy alig végeztek velük, csak a népi tapasztalaton nyugszik az alkalmazásuk.
Tudom miről beszélek, én is szedtem barátcserjét egy átmeneti gyógyszermentes időszakomban, amiért a dokim leszedte a fejemet, ugyanis az agyalapi mirigyre hat, ami egy nagyon bonyolult szerv, az irányítja a teljes hormonháztartást (nemcsak a nemi hormonok termelését, de a pajzsmirigyet, a mellékveést és a hasnyálmirigyet is). A barátcserjével sem végeztek azonban klinikai kísérleteekt, nem tudják, hogy pontosan hogyan és mire hat, ezért nem kis galibát okozhat. Mellesleg nálam ez be is jött, holott elvileg ez az egyetlen gyógynövény, ami a betegségemet gyógyítani, mégis rontott a helyzeten.
Szóval én azt javaslom, hogy inkább senki se erőltesse a teákat: akinél minden rendben, ott csak bezavar, akinél gond van, ott meg kevés kivételtől eltekintve édeskevés a gyógyuláshoz, akinél viszont működik, ott valóban nem az általában kereskedelmi forgalomban kapható vacakok fognak segíteni, és a szedésükhöz/alkalmazásukhoz ugyanúgy orvosi felügyelet és irányítás kell.
Bocs, ha okoskodónak tűnök, annyit hozzátennék, hogy én egy gyógyszerkutatásban érdekelt cégnél dolgozom, párom pedig drog- és toxikológus végzettségű (kifejezetten a növények toxinjairól és hatóanyagairól tanulták a legtöbbet), ráadásnak nem mellesleg 10 éve kezelnek meddőségi betegséggel, és már igencsak körbejártam a témát és nagyon sok ismerősöm van, aki szintén régóta küzd a babáért, az ő tapasztalatukra is támaszkodva mondom, amit írtam.


2011. december 11. 16:17
hilpa


Regisztráció: 2009-08-26
Hozzászólások: 8
Rang: [honvéd]

Sziasztok!
Szerintem érdemes lenne a problémátokkal Szabó Gyuri bácsitól,a bükki füvesembertől tanácsot kérni.
Minden jót!


2011. december 11. 13:38
agim



Regisztráció: 2008-01-20
Hozzászólások: 5456
Rang: [honvéd]

Hello!
NAgyon valószinű, hogy tudok segiteni a miómával kapcsolatban, de ez az info kevés. Aki gondolja : nagyagim@gmail.com és ott mindent megbeszélünk.


2011. október 12. 10:05
k_anita



Regisztráció: 2011-10-12
Hozzászólások: 235
Rang: [százados]

Sziasztok Lányok,
én ezt a teakeveréket iszom, nem tudom hogy működik-e mert csak ez a második hónap amikor iszom, mellette gyógyszert is szedtem / szedek, illetve méhpempőt eszem reggel.(mézzel mert borzasztó íze van) és

"Fogamzás teakeverék" (1:1 arányban)
- barátcserje (kihagyható, ha tabletta formában szedjük) (barátcserjét én nem szedek)
- citromfű (jóízű)
- kamillavirág (gyulladáscsökkentő)
- körömvirág (gyulladáscsökkentő) egyenlő arányban elkeverve
- cickafarkfű (1.)
- palástfű (2.)
Elkészítés: Mérj ki minden teafűből azonos mennyiséget, mondjuk 30 teáskanálnyit egy mély tálba. A cickafarkfű és a palástfű kivételével keverd jó alaposan össze a teafüveket. Oszd két részre. Az egyik részt a cickafarkkal (ezt kell a ciklus első felében inni), a másikat a palástfűvel (ciklus második felében) keverd össze. Reggelente forrázz le 3dl vízzel 2-3 teáskanálnyi keveréket. 8-10 percig hagyd állni, majd esetleg kevés mézzel ízesítve fogyaszd. Jó tudni, hogy a cukor és a citrom befolyásolják a gyógynövények hatását, így lehetőség szerint érdemes ízesítés nélkül inni.
Alkalmazás: reggelente 1-1 csészével kell inni a ciklus első felében (tehát a menstruáció első napjától kb. 2 hétig), a cickafarkasat, a peteérés után igyuk a palástfüveset."
A múlt hónapban volt egy nagyon korán megállapított ikerterhességem ami sajnos vérzéssel elment, de nem adom fel, nem tudom hogy Nektek miómával segít-e... Remélem igen... Sok sikert és kitartást kívánok!


2011. október 11. 14:44
Viking


Regisztráció: 2010-09-03
Hozzászólások: 1087
Rang: [ezredes]

Szia Kitty,

engem mutottek, de mar van 3 uj. Nekem sokkal kisebbek voltak mint a Tied, de tobb. Sajnos en orokoltem es a doki mondta is, hogy ne legyen illuziom, hogy valaha is nelkuluk leszek. Legalabbis amig mehem van.
Az, hogy hol van a fontos. Ha az orvosod azt mondja, hogy nem befolyasolja a babavarast, akkor rendben. Oszinte leszek! En hiszek a termeszet erejeben es abban is, hogy fuben-faban orvossag, de szerintem ahhoz, hogy a cickafark ulofurdo hasson, nem sima kereskedelemben kaphato teat kell venni es nagyon kemenyen, vegigcsinalni egy kurat, ami gondolom nem 2 het....

Nekem egyertelmu osztrogendominanciam van. A mioma is arra utal es a testfelepitesem is. Nem kergetek vagyakat, hogy visszanovesztem, csak megprobalom nem noveszteni oket es nem gyarapitani. Ezt pedig ugy teszem, hogy a magas osztrogen-fitoosztrogen tartalmu eteleket kerulom. Ahogy mar mondtam szoja, cickafark es voroshus csak minnnnimalisan. Tele van hormonokkal.

Szerintem koncentralj arra, hogy legyen rendben a hormon-tukrod, legyen egeszseges az etrended, jarj sokat friss levegon (!!!), legyen rendben az ovulaciod, legyetek megfelelo idopontban egyutt a paroddal. Ne a miomakra! (En 37 eves vagyok, 2006 ota szerettem volna babat, az elso, aki 2010-ben jott ossze nagyon beteg volt, most varom a kislanyom es holnap toltom a 19. hetet.) Nezz utana, ugy emlekszem a baratcserje a miomara is jo hatassal van, ill. nincs ra rossz hatassal.

DE NE FELEDD EN NEM VAGYOK ORVOS!!!!! Tehat keress-kutass-halgass masokat is!

Sok sikert!


2011. október 11. 10:41
Viking


Regisztráció: 2010-09-03
Hozzászólások: 1087
Rang: [ezredes]

Hello Kitty!

En is miomas vagyok es regen mindkettot ittam, de utana, amikor eloszor mutottek miomaval, jobban utana olvastam, es vannak oldalak, amik kimondottan tiltjak a cickafarkot miomasoknak a fitoosztrogen-tartalma miatt. akarcsak a szojat, amire mindenki eskuszik.

szoval, szerintem, mielott nekiallsz a kuranak, nagyon jard korul a cickafarkot!

Palastfuvet is ittam a ciklus masodik feleben. Mivel azonban nekem progeszteron es peteeresi problemam is volt, en a baratcserjet is fogyasztottam. Azt minden nap honapokon keresztul, palastfuvet a cilkus masodik feleben.


2011. október 11. 11:17
Kitty1



Regisztráció: 2011-10-05
Hozzászólások: 1155
Rang: [ezredes]

Szia! Köszi a választ! Én sok ellentmondás olvastam a témában, ezért is próbálok minnél több infót keresni róla, mert nem akarom,hogy még rosszabb legyen. Te tapasztaltál valami változást a miómáddal kapcsolatban? Azt mondják,hogy cickafarkot ülőfürdőnek javasolják a mimóra. Nekem egy 32*32mm-es van, amit nem javasolt műtétre a dokim, mert babát szeretnénk, de gondltam,ha lehetne javítani a helyzeten teával/fürdővel, akkor az jó lenne.

Hello Kitty!

En is miomas vagyok es regen mindkettot ittam, de utana, amikor eloszor mutottek miomaval, jobban utana olvastam, es vannak oldalak, amik kimondottan tiltjak a cickafarkot miomasoknak a fitoosztrogen-tartalma miatt. akarcsak a szojat, amire mindenki eskuszik.

szoval, szerintem, mielott nekiallsz a kuranak, nagyon jard korul a cickafarkot!

Palastfuvet is ittam a ciklus masodik feleben. Mivel azonban nekem progeszteron es peteeresi problemam is volt, en a baratcserjet is fogyasztottam. Azt minden nap honapokon keresztul, palastfuvet a cilkus masodik feleben.



2011. október 11. 09:52
Kitty1



Regisztráció: 2011-10-05
Hozzászólások: 1155
Rang: [ezredes]

Sziasztok! Próbáltatok már bármelyik teát, vagy mindkettőt? Én most akarom elkezdeni, kiváncsi lennék a véleményekre, tapasztalatokra! Azt olvastam javasolják miómára is, nekem sajna az is van, esetleg van köztetek olyan,aki így használta?
Előre is köszi! Kitti

Szerkesztve: Kitty1 által, ekkor: 2011. október 11. 09:55



 



Adnetwork
copyright © ciklus.hu 2007 - Naptár Nőknek