167788 tag

2024.04.16.
Csongor napja van!
Főoldal     DEMO (Bemutató)     Regisztrálj     Fórum     Mondd el!     Kapcsolat

Név:

Jelszó:


Jegyezzen meg Belépés

Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Végre nem kell mindenhová felirogatnom a dolgaimat, amit aztán kés?bb úgysem találok.

vagi80



Rólunk
Gyakran ism. kérdések
Hogyan használjam?
Felhasználási feltételek
Adatvédelmi nyilatkozat
Partnereink



Tisztelt felhasználóink!
Sajnos az fórumon elszaporodott jogsértések miatt kénytelenek vagyunk a fórumot leállítani. 2022 május 11-től a fórum nem lesz elérhető.

Ciklus.hu

Kezdolap » Betét vagy Tampon? » Alternatív megoldások


Rendezés dátum szerint növekvő sorrendben



<<első  << előző1[2][3][4]következő >>  utolsó>>

2023. július 21. 17:03
Kamilla1


Regisztráció: 2022-10-25
Hozzászólások: 3
Rang: [honvéd]

Rossmannban vásárolt intimkehely eladó: M-es méret, egyszer próbált, fertőtlenített.
Nekem sajnos rövid, de amúgy észrevehetetlen, kényelmes, ebből tervezek nagyobbat használni.
Méretek: külső átmérő 3.8 mm, hossza 4.8 mm + kihúzó.
Személyes átvétel Pécsett, vagy posta, csomagküldő.
Ha ki akarod próbálni, de nem akarsz rá túl sokat költeni, ideális
Ár: 2500 Ft
Ha érdekel, tudok róla képet küldeni.


2019. július 07. 21:20
Zelli


Regisztráció: 2019-07-07
Hozzászólások: 3
Rang: [honvéd]

Gondolkodom az intimkelyhen, de félek kicsit hogy nem tudom emgfelelően tisztán tartani. Pl munkahelyen mikor kiöblítem, utána nem dugnám vissza... mi a megoldás? (Igen, még nem ástam bele magam ennyire.) Másik meg: van akinek NEM jött be?


2018. szeptember 28. 08:13
chinda


Regisztráció: 2018-09-19
Hozzászólások: 1
Rang: [honvéd]

Már több mint egy éve csak intimkehely használó vagyok. Örülök, hogy rászántam magam, sokkal szabadabb vagyok mint tamponnal.


2015. október 02. 20:07
ZsoArt



Regisztráció: 2014-05-17
Hozzászólások: 4
Rang: [honvéd]

Intim kehelyről írnék én is pár sort Tavaly itt olvastam először róla, Rászántam magam, és idén januárban meg rendeltem a Hölgyelőny oldaláról. 14 ezerért kettőt kaptam, ingyen házhoz szállítással. Ezzel az intim kehellyel kezdtem az évet. Nem bántam meg, sőt, mai napig azt bánom, hogy miért nem tudtam róla régebben. Mostanra vissza jött az ára, hisz azóta nem vettem tampont, betétet. Csak tisztasági betétet veszek, de az menzesz után pár napig kell. Csak ismételni tudnám mindazt a jót, amit Ti már leírtatok róla. :) Nyáron a Balatonban is voltam vele, semmi gond nem volt. Sokkal biztosabb érzést ad mint a tampon. Gyengébb napokon a 10órát is kibírja. Mikróban azért naponta egyszer sterilizálom. Örülök hogy megvettem, csak ajánlani tudom minden nőnek :)

Szerkesztve: ZsoArt által, ekkor: 2015. október 02. 20:08


2015. május 17. 06:59
Kloó Edit



Regisztráció: 2014-08-21
Hozzászólások: 1
Rang: [honvéd]

Sziasztok! Nemrég vettem egy intim kelyhet. Nagyon sokat gondolkodtam, de aztán csak rászántam magam. Most már csak azt bánom, hogy nem tettem ezt meg előbb. Olyan, mintha nem is menstruálnék. Nagyon jó. Sokkal jobb a betétnél és a tamponnál is. Mindenkinek csak ajánlani tudom!


2015. február 09. 18:33
gy.timea1


Regisztráció: 2008-09-14
Hozzászólások: 43
Rang: [őrmester]

Sziasztok, én is beszereztem egyet (Yuuki), most van az első mensim vele és azt kell h mondjam nagyon sajnálom h nem szántam rá magam hamarabb. De végülis jobb később mint soha :) Teljesen elégedett vok vele, tök jó érzés h nem szennyezem a környezetem betéttel s tamponnal. Éjszaka is használtam, nálam az első éjszaka a leghúzósabb, de átaludtam. Napközben bár nem kellett volna, de azért ürítettem délután - simán bírta volna még.
Felrakni viszonylag egyszerű volt, kivenni először ijesztő volt, mert nem éreztem rá és nem akart kijönni 4-5 . próbálkozásra sem.... De rá kell érezni és semmi gond (pl. leguggolni.). A melóhelyen intim törlőkendő volt nálam, inkább azt használtam mint a klópapírt...Bár többet azt hiszem ott nem fogom babrálni, simán kibírja estig mire hazaérek.
Már tudom mi lesz a nővérem idei karácsonyi ajándéka :)


2015. február 07. 00:09
kissolga



Regisztráció: 2010-08-02
Hozzászólások: 16
Rang: [tizedes]

Sziasztok!

Csak gondoltam, megírom, hogy tudjátok:
A tölcsért még búvárkodás közben is tökéletesen lehet használni, -25 méterig kipróbálva!


2015. január 06. 17:26
tölgyfa


Regisztráció: 2015-01-06
Hozzászólások: 1
Rang: [honvéd]

Sziasztok!
Olvasva a hozzászólásokat és egyéb fórumokat ma vettem magamnak egy tölcsért. Nem akartam súlyos összegeket beleölni, így bementem egy dm-be és megvettem a Biointimo márkájú tölcsérkémet, ami elvileg 1-es és 2-es méretben kapható (1: 30 év alatt, 2 30 év felett) 28 éves lévén gondoltam ha csak 2-es van a boltban, és állítják, hogy nincs sehol 1-es, akkor megveszem a 2-est. Haza érve kibontottam, és eléggé elhűltem a méretétől. Enyhén óriási. Elkezdtem gondolkodni, vajon tehet-e kárt bennem, ha nagyobb méretűt használok. Nektek van ezzel a márkával, vagy csupán nagyobb méretű tölcsérrel tapasztalatotok? Még nem szültem, szóval lehet, az anatómiám is más még.... Vennétek kisebbet a helyemben, vagy próbáljam ki és majd meglátom...


2015. február 07. 00:07
kissolga



Regisztráció: 2010-08-02
Hozzászólások: 16
Rang: [tizedes]


Szia Tölgyfa!

Sajnos nincs tapasztalatom a Biointimo tölcsérrel kapcsolatban. Nekem Ladycup van, abból is az L-es, tehát nekem is a két méretből a nagyobbik.
Ennek átmérője 46 mm, hossza 53 mm, a "pálcika" hossza 13 mm, max. űrtartalom 34,3 ml.
Na ezt nem fejből tudom, a netről néztem le, szóval össze tudod a tiéddel hasonlítani.
Én 26 évesen kezdtem el használni, szülés előtt (még azóta sem szültem).

Első reakcióm nekem is az volt, amikor megláttam, hogy "és akkor ezt most hogy rakom be és hogy veszem ki?".
De mivel a tölcsér kellemes, puha, rugalmas anyagból van, ezért sem a betevéskor, sem benntlétkor, sem kivételkor nem tud megsérteni, kárt tenni bennem.

A betevéskor meg kivételkor összehajtod (erre van sok szemléltető videó a neten), amikor bent van, akkor meg kényelmesen illeszkedik a hüvelyed falához, tehát nem hogy nem bánt, még tökéletesen kényelmes is! Nem érzel semmit!

Szerintem próbáld ki, érdemes olyankor, amikor nem mész sehova. Vagy ha épp nincs meg a menszeszed, akkor is ki tudod próbálni, illetve gyakorolni a betevést, kivevést. Használj hozzá síkosítót (olyat, amit a használati utasításban ajánlanak!).

Hajrá és üdv a klubban! ;) :D




Sziasztok!
Olvasva a hozzászólásokat és egyéb fórumokat ma vettem magamnak egy tölcsért. Nem akartam súlyos összegeket beleölni, így bementem egy dm-be és megvettem a Biointimo márkájú tölcsérkémet, ami elvileg 1-es és 2-es méretben kapható (1: 30 év alatt, 2 30 év felett) 28 éves lévén gondoltam ha csak 2-es van a boltban, és állítják, hogy nincs sehol 1-es, akkor megveszem a 2-est. Haza érve kibontottam, és eléggé elhűltem a méretétől. Enyhén óriási. Elkezdtem gondolkodni, vajon tehet-e kárt bennem, ha nagyobb méretűt használok. Nektek van ezzel a márkával, vagy csupán nagyobb méretű tölcsérrel tapasztalatotok? Még nem szültem, szóval lehet, az anatómiám is más még.... Vennétek kisebbet a helyemben, vagy próbáljam ki és majd meglátom...


2014. október 08. 20:02
Nekomimi


Regisztráció: 2013-01-29
Hozzászólások: 2
Rang: [honvéd]

Már nem is tudom én hogy találtam az intimkelyhekre, de elég hamar megtetszett és gyorsan eldöntöttem, hogy nekem kell egy. Csak ugye az ára egybe azért mégsem olyan nagyon kedvező. Ahogy olvasgattam egyre jobban megtetszett és meggyőződtem a dologról, hogy nekem ez kell egy ilyen, de eközben annyi féléről olvastam, hogy végül nem tudtam eldönteni melyik is lenne jó... Végül úgy döntöttem, hogy ha már ráköltök ennyit, akkor orvosi szilikon legyen végül a naturcupot akartam megvenni. De az időt csak húztam, mert úgy volt hogy mahd ha lemegyek Pécsre akkorra rendelem meg hogy személyesen átvehessem, és ne kelljen postaköltségért fizetni meg még a postára rohangálni utólag ... Végül addig húztam az időt, amíg meg nem láttam a dm-ben a Biointimonak egy ilyen termékét, ahol először jártam ott csak nagy méret volt. Másodjára viszont szerencsémre pont volt egy kicsi is és pont leárazva így 3000 forint alatt jutottam hozzá. Bár azóta se láttam máshol ezt a méretet, szóval elég furi, de örülök neki, hogy már a drogériák polcára is elkezdték kitenni őket. Erre az van írva hogy minőségi szilikonból, amit gyógyászatba és élelmiszeriparban használnak, végül így nyugodt szívvel vettem meg, és végső soron úgy voltam vele, ha mégsem válna be nem 10e-t költöttem rá.
Azt kell mondjam, hogy bevált és nagyon megérte. Mindenkinek javaslom próbálja ki nyugodtan. Nekem az elsődleges ok amiért megtetszett, hogy a tamponok nagyon szárítanak. Nekem nem túl erős, így 3. nap 8 óra után is szenvedéssel tudom kivenni a tampont általában, és nem is jó hogy annyit van benn, kényelmetlen az egész, a betét viszont azért vastagabb kell azt meg nem bírom igazán. Bár találtam nagyon jó pamut betétet, de azt otthonra csakis, ha elmegyek nem szeretek pelenkába járkálni.
Én teljesen levágtam a szárát, mert nagyon zavart egy minimális is, meg eléggé alulra kell tegyem, így kilógna az meg zavaró nagyon.
Egyáltalán nem érezni, hogy ott van, még annyira se mint egy tampont, mert nincsenek kilógó szálak, így nincs az a gond a wc-n, hogy lepisili az ember lánya vagy hova rakja stb. Eddig ez a második ciklusom vele, és nagyon szeretem, első napokon azért 5-6 óra után kell ürítenem mert megtelik. De szerintem tamponhoz képest nagyon jól bírja. Általában otthon ürítem, azért ott sokkal kényelmesebb, de ez a tamponokra és betétekre is igaz. Bár egyszer kellett nyilvános helyen és nem volt gond, üveg palack társáságában megoldottam. Én hordok hozzá tisztasági betétet, mert azért amíg beteszi az ember folyik ki egy kis cucc.
Berakni és kivenni, nem olyan nehéz mint gondolná az ember, bár ha 1. nem olvas utána eleget az ember adódhatnak gondok, 2 ha nem ismeri meg magát belülről az ember akkor is. Sokaknál olvastam, hogy melléfolyik. Ott két dolog fontos szerintem, az egyik, hogy tényleg kinyíljon. Én ezt úgy szoktam ellenőrizni, hogy körbe tapogatom, mert gyengébb napokon már nem forog annyira jól. A másik probléma, hogy a méhszáj a kehely alatt van, ugye ekkor egyértelműen mellé folyik. A kivétel meg egyáltalán nem nehéz, mondjuk én a gyártó utasításától eltérően csinálom. Mert elvileg vákuum képződik vagy ilyesmi, ezt meg kell szakítani, különben nagyon fájdalmasan jön csak ki, és sok esetben nem elég az alját benyomni, én az egész falát benyomom, és mint a betevésnél az u hajtogatás csak én fordítva mert ugye kiveszem... Egyáltalán nem összekenős a dolog egyébként. Én betenni pedig a "punch-down fold"-ot használom, sokkal jobban bevált minta félbehajtás. De ezt mindenkinek magának kell kitapasztalnia. Nekem így sokkal könnyebben nyílik ki.
Éjszakára is ezt használom, bár éjszaka nem szoktak problémáim lenni, de akkor sokkal tisztább az egész.
Nálam hatalmas plusz pont hogy 12 órát is benn maradhat, hiszem gyenge napokon szinte el is lehet felejteni tényleg és elég otthon foglalkozni a dologgal. Én már fürödtem is vele és oda is sokkal jobbnak tartom, mert a tampon csak felszívja a vizet ... Azt is nagyon szeretem benne, hogy nincsenek a szagok, és hogy ne is legyen először hideg vízben kell kimosni és csak utána meleggel.
Tetszik, hogy nem kell azzal számolni hogy mennyi utánpótlásra van szükségem, és itthon se fogyok ki belőle. Nálam rendszeresen előfordult az ilyesmi sajnos.
Úgyhogy legyetek bátrak és próbáljátok ki, aki gondolkodik rajta nem fogja megbánni. Nem fogja nyűgnek érezni a mensit.


2014. december 12. 20:06
kissolga



Regisztráció: 2010-08-02
Hozzászólások: 16
Rang: [tizedes]

Helló! Örülök, hogy vannak új tölcsér használók, akik meg is osztják a véleményüket, így az újoncok mindig olvashatnak valamit. Nekem is sokat segített, amikor tölcsér vásárlás előtt a fórumot végigolvastam.

Amikor írod, hogy milyen sokba kerül, egyből az villant be, hogy igen, egyszeri kifizetésre elég húzósnak tűnik, egy kisebb befektetés. Aztán az jutott eszembe, hogy ha összeadom, mennyit költöttem előtte havonta tisztasági termékekre.. Csak ugye, ott azt apránként fizeti ki az ember, ezért nem tűnik soknak. Amúgy meg kb 2 mozijegy ára, popcorn-nal, kólával. És 15 évig jó!! :)


A másik probléma, hogy a méhszáj a kehely alatt van, ugye ekkor egyértelműen mellé folyik.


Ezt viszont nem értem. Hogy lesz a méhszáj a kehely alatt?


2014. május 17. 21:13
ZsoArt



Regisztráció: 2014-05-17
Hozzászólások: 4
Rang: [honvéd]

Végig olvastam ...és kiváncsi lettem
vannak további jó tapasztalatok?


2013. június 13. 16:10
agi82


Regisztráció: 2008-11-03
Hozzászólások: 2
Rang: [honvéd]

Kár, hogy nincs válasz pedig kíváncsi lettem volna


2013. július 14. 09:09
hogyesz


Regisztráció: 2010-02-25
Hozzászólások: 1
Rang: [honvéd]

Kár, hogy nincs válasz pedig kíváncsi lettem volna

Nem szükséges a kivétele!


2013. június 05. 15:27
agi82


Regisztráció: 2008-11-03
Hozzászólások: 2
Rang: [honvéd]

Sziasztok!

Én ma hallottam vagyis olvastam erről először és tetszik, hogy nincs több büdös tampon. Viszont, minden pisilésnél ki kell venni és üríteni? A tampont nem szoktam minden alkalommal cserélni, mert, ha nincs min 3/4-ig akkor fáj a kivétele.



<<első  << előző1[2][3][4]következő >>  utolsó>>




Adnetwork
copyright © ciklus.hu 2007 - Naptár Nőknek