167732 tag

2024.03.29.
Aguszta napja van!
Főoldal     DEMO (Bemutató)     Regisztrálj     Fórum     Mondd el!     Kapcsolat

Név:

Jelszó:


Jegyezzen meg Belépés

Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Végre nem kell mindenhová felirogatnom a dolgaimat, amit aztán kés?bb úgysem találok.

vagi80



Rólunk
Gyakran ism. kérdések
Hogyan használjam?
Felhasználási feltételek
Adatvédelmi nyilatkozat
Partnereink



Tisztelt felhasználóink!
Sajnos az fórumon elszaporodott jogsértések miatt kénytelenek vagyunk a fórumot leállítani. 2022 május 11-től a fórum nem lesz elérhető.

Ciklus.hu

Kezdolap » Próbálok teherbe esni » A második...


Rendezés dátum szerint növekvő sorrendben



<<első  << előző1[2]következő >>  utolsó>>

2011. március 18. 21:39
kmya



Regisztráció: 2009-06-30
Hozzászólások: 2969
Rang: [vezérezredes]

Szia Bejus!
Mégegyszer gratulálok a kislányodhoz, a pozisoknál nyomon követtem,mi újság veletek, láttam a képeket is,édes a picike!
Köszönöm,hogy leírod a tapasztalataidat,remélem nálunk is hamarosan szükség lesz a "megoldókulcsokra"!
Pocifájásra nálunk a tornáztatás meg a hasaltatás vált be,no meg a lázmérő a popsiba.
Ha esetleg a tejcivel elakadsz, nekem bevált nagyon az urtica urens homeós bogyó. Mai napig szedem és még mindig napi 3szor szopizik a Zsófi,pedig vasárnap múlt egy éves.
Sajnálom,hogy Réka féltékeny,kívánom,hogy hamar megszokja az új helyzetet és megtalálja a helyét az "új családban"!
Kíváncsian várom a további fejleményeket!


2011. március 18. 21:23
Bejus



Regisztráció: 2009-01-29
Hozzászólások: 3320
Rang: [tábornagy]

Sziasztok!

Nálunk megszületett Timi, március 9-én 4:49-kor, császárral. Már pénteken itthon is voltunk szerencsére, mindenkivel minden rendben . Tejcsi van jó sok, sajna pocakfájás is van, meg Réka részéről féltékenység, estére mindig túlpörgi magát, pedig imádja Timit.
Továbbra is jelentem majd, hogy miújság a házunk táján, hogy tudjatok tanulni belőle


2011. február 27. 16:40
kmya



Regisztráció: 2009-06-30
Hozzászólások: 2969
Rang: [vezérezredes]

Sziasztok lányok!
Bejus, hát akkor neked kitartást kívánok, nincs már sok hátra! Remélem addig is minden rendben lesz nálatok és a kislányod is megoldja ügyesen az új helyzetet. egyébként ez az ajándékozós dolog jónak tűnik...
Kozmami, neked még a szüléshez a gátmasszázst is ajánlom, nekem nagyon sokat segített az is. Nézz be a az akik hamarosan belevágnak tpoicba, hátha tudunk még valamiben segíteni, vagy csak beszélgetni is jöhetsz nyugodtan!


2011. február 27. 16:21
Bejus



Regisztráció: 2009-01-29
Hozzászólások: 3320
Rang: [tábornagy]

Kozmami, a homeós golyók alapja mindig az 5-ös szám kis higításnál (30asoktól már 1-es, az igaz, de átlagban a 9 v 15ös higítást szedik).
Drukkolok mindenkinek, hajrá tesóprojekt!


2011. február 27. 16:20
Bejus



Regisztráció: 2009-01-29
Hozzászólások: 3320
Rang: [tábornagy]

Sziasztok!
Nálunk már finisben a dolgok, tegnap összeraktuk a kiságyat. Réka ügyesen el is mondja, hogy ez az ágy Timié, viszont a játékait oda pakolná, így ezzel még lesz egy kis probléma
A tesó körüli teendőkbe én is így képzelem, mint Zsuzsi a bevonást, pl pelenkázás segítésben (szerencsére a házimunkás segítséget pl. teregetés, mosógép, mosogatógép pakolást is játéknak tekinti Réka), így remélem nem lesz ebből sem gond.
Most azért lesz programozott császár, mert terhességi cukrom van, sajnos csökkentett diétával sem túl jók az eredményeim, így a doki nem szeretné megvárni, hogy inzulin kelljen (36+4-nél járunk most), ilyenkor talán már nem is adnak inzulint, ha nem muszáj, de fél, hogy borul a cukrom, szóval ezért lesz császár.

Az ajándékot már mi is kinéztük Rékának, amit majd Timi hoz neki, egy 105 db-ból álló mágneses asztali táblát, mert most az tetszik neki.


2011. február 24. 22:17
kozmami



Regisztráció: 2009-11-25
Hozzászólások: 12213
Rang: [tábornagy]

Sziasztok! Én is írok, ha nem baj, bár én mi még csak tervezzük a kistesót! Leventém 6 hónapos, de ősszel belevágunk a testvér projektbe (vagy még nyár végén). Én is 2 évet szeretnék köztük. Nekem annyira bejött a nyári terhesség, hogy most is azt szeretnék, csak kb. 2 hónappal korábban, hogy még akkor is legyen jó idő, miután kibújt!
Hüvelyi úton szültem, de nem tágultam, így eléggé szétszedett a gyerek, pedig nem is volt nagy súlyú. Utóbb mondta a doki, hogy rövid volt a zsinór! remélm a másodiknál ilyen gondok nem lesznek, mert se a 1,5 órás varrást, sem a 10 hetes sebgyógyulást nem szeretném megismételni!
A homeos bogyókban is bízom. Most is szedtem, de kiderült, hogy rosszul. A napi 2x5 golyó helyett 2x1 -et szedtem! A szülőszobára meg elfelejtettem magammal vinni!
Kicsit aggódok, hogy majd sikerüljön hamar a kistesó is. Leventével azonnal terhes lettem.
Idén már 34 éves leszek és három a terv, úgyhogy nem érek rá!
Ne haragudjatok, hogy hosszú voltam!


2011. február 16. 20:11
kmya



Regisztráció: 2009-06-30
Hozzászólások: 2969
Rang: [vezérezredes]

Szia, köszi, hogy ezeket leírtad! Bár nem tom,mi milyen szituációkba fogunk keveredni, de jó, ha több megoldási sémám is lesz... Esetleg, ha van kedved, gyere át a babaprojekt-tervezők topikjába, ott már vagyunk többen, szállj be a beszélgetésbe!


2011. február 16. 14:14
kmya



Regisztráció: 2009-06-30
Hozzászólások: 2969
Rang: [vezérezredes]

Szia Zsuzsi! Ne add fel, csak jön a második baba is hamarosan! A szüléssel kapcsolatban meg sokan azt mondják, hogy a második már könnyebb, gyorsabb, úgyhogy biztos sikerülni fog természetes úton.
Kisfiaddal tudtál beszélni a kistesóról? Esetleg szeretné, várja?
Nekem leginkább ilyen irányú aggályaim vannak...


2011. február 16. 19:49
Zsuzsi88



Regisztráció: 2010-06-16
Hozzászólások: 5
Rang: [honvéd]

Hát beszélni sem tud még nagyon De ha mentünk megyünk babalátogatóban akkor nagyon aranyossan bánik velük , nem durvul stb...persze ez más mint , majd amikor mindig itt lesz velünk egy másik csöpség .Én mutatok neki neten babás képeket videókat stb...hát ha igy felkészül...de szerintem érteni majd csak akkor fogja , ha már a pici is kint lesz egy jó ideje , vagy majd mikor a pocakban fog mozogni és ö is érezni fogja.Úgy tervezem , hogy amiben tudom ö is kifogja venni a részét..pl fürdetés , pelenkázás...itt gondolok arra , hogy oda adja a kenöcsöt , meg ilyesmi...!És amikor megszületik a pici veszek egy valamilyen kisebb játékot és meg mondom neki , hogy ezt tesó küldi...ezt én is csak hallotam.Meg persze az is fontos , ha jönnek látogatni akkor ne csak az új jövevény legyen a középpontban hanem a nagytesó is Húúú..ez jó hosszúra sikeredett , de remélem érted..és szerintem ettől ne fél , mert ha görcsössen készülsz rá az sem jó:)


2011. február 16. 13:16
Zsuzsi88



Regisztráció: 2010-06-16
Hozzászólások: 5
Rang: [honvéd]

Kisfiam 2009.04.04 én született 22:59 perckor sajnos császárral ,12óra vajúdás után , remélem a második sikerül természetes úton megszülnöm , de ha nem akkor nem:) Zozó már elgyengült ezért kellet a császár:)


2011. február 16. 13:10
Zsuzsi88



Regisztráció: 2010-06-16
Hozzászólások: 5
Rang: [honvéd]

Sziasztok!
23 éves anyuka vagyok , van egy 22hónapos kisfiam és férjemmel tervezzük neki a kistesót szeptember óta!Eddig még nincs eredmény...decemberben elkeztem ovulációs tesztet használni.Decemberben nem jött meg , nagyon megörültünk , de a tesztek negatívat mutattak...:(..elmentem dokihoz ö sem talált semmit...kicsit elkeseredtem , de nem adtuk fel..végre február 1jén megjött így ismét van esély:)...remélem hamarossan pozítivat tesztelek:)


2011. február 13. 20:57
kmya



Regisztráció: 2009-06-30
Hozzászólások: 2969
Rang: [vezérezredes]

Szia Bejus, köszi hogy írtál! Hogyhogy nem szeretnéd másodjára megpróbálni a rendes szülést? Szerintem kicsi az esélye, hogy másodjára is rövid lesz a köldökzsinór és hátha menne a maga útján... Nekem csodás élmény maradt a szülés, én csak támogatni tudom a természetes utat. És egyre több helyen olvasom, hogy attól, hogy először császár volt, másodjára még lehet természetes a szülés. Bár nem ismerem a kórelőzményedet ebben a terhességben. Cimicifugát és caulophillumot nem próbáltad? Nekem abszolút bevált, 36. héttől szedtem és a kórházban semmit nem kellet már kapnom, ment minden magától. Drukkolok nektek, hogy szép élmény legyen!
Most egy kicsit irigykedem is rád, szívesen lennék már a helyedben. Remélem, ha meglesz a babád, megosztod majd a tapasztalataidat, hogy bírsz a két kicsivel. Több helyről is hallottam, hogy ha bevonjuk a nagyot a kicsi gondozásába, akkor játéknak veszi, és nem lesz féltékeny, csak azt nem tom, egy 2-2,5 éves gyerkőcöt mibe tudod a játékon kívül bevonni? Nehéz okosnak lenni...
Komolyan mondom, én bevezetném az iskolákban az ilyen irányú felvilágosítást is a lányoknak. Sajnos én azt érzem, elveszik a tudás, minden a saját kárunkon kell megtanulnunk, a szakemberek nem igen segítenek.


2011. február 13. 12:07
Bejus



Regisztráció: 2009-01-29
Hozzászólások: 3320
Rang: [tábornagy]

Sziasztok!
Nyugi, nem csak ti vagytok ezzel így, másokat is ez foglalkoztat
Köztük engem is
Nálunk most jön a második babó, szintén lányzó, március 9-re vagyok kiírva programozott császárra (első lányzó is császár volt, de akkor rendes szülésindulás után kellett, sajnos nem tágultam, mint kiderült rövid volt a köldökzsinór).
Szóval Réka lányom januárban múlt 2,5 éves, őszintén mi is így terveztük, hogy 2-3 év legyen a két gyerkőc között, szerencsére fél év próbálkozás után terhes is lettem.
A féltékenységet szerintem nem lehet kikerülni (előttem van most két barátnőm példája, nekik most született okt-nov a második gyerkőc, akik fiúk, a lányaink között szinte nincs körkülönbség), szóval hiába volt a felkészítés, az első 6 hetet mondták, hogy "túl kell élni", addig a lányok kissé zizzencsek voltak, utána normalizálódni látszik a helyzet. Persze még így sem tudják kikerülni a teljes féltékenységeket, de próbálkoznak. Mint ahogy én is fogok


2011. február 12. 13:27
kmya



Regisztráció: 2009-06-30
Hozzászólások: 2969
Rang: [vezérezredes]

Szia Nikci! Örülök, hogy írtál, és ha jól látom, te ugyanúgy tervezted a dolgokat, ahogy én is. Én kerek két évet szeretnék a kicsik között, és ha az első terhességemből indulok ki, akkor jól fognak alakulni a dolgok másodjára is. Én igazából attól tartok, hogy a kislányom hogy fogja viselni a kistesót. Igaz nem lóg rajtam állandóan most se, egy kicsit talán túl önálló is, de azért féltem őt, nehogy féltékenység vagy egyéb baj legyen.Bár időnként már az is eszembe jut, hogy én nem tudom elengedni őt...
Hát, mindenesetre drukkolok nektek, nekem meg várni kell még háron és fél hosszúúúúúú hónapot.


2011. február 11. 21:54
nikci


Regisztráció: 2008-12-17
Hozzászólások: 1
Rang: [honvéd]

A kisfiúnk 16 hónapos!Mi is a második babával próbálkozunk már 3 hónapja! Szerintem mindenki maga érzi mikor áll készen a második babára(testileg-lelkileg)Számomra a 2-3 év lenne az ideális, remélem hamarosan összejön a kistesó....



<<első  << előző1[2]következő >>  utolsó>>




Adnetwork
copyright © ciklus.hu 2007 - Naptár Nőknek