167732 tag

2024.03.28.
Gedeon, Johanna napja van!
Főoldal     DEMO (Bemutató)     Regisztrálj     Fórum     Mondd el!     Kapcsolat

Név:

Jelszó:


Jegyezzen meg Belépés

Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Sziasztok! Hihetetlen, hogy rátaláltam erre a fantasztikus oldalra!

ladri6



Rólunk
Gyakran ism. kérdések
Hogyan használjam?
Felhasználási feltételek
Adatvédelmi nyilatkozat
Partnereink



Tisztelt felhasználóink!
Sajnos az fórumon elszaporodott jogsértések miatt kénytelenek vagyunk a fórumot leállítani. 2022 május 11-től a fórum nem lesz elérhető.

Ciklus.hu

Kezdolap » Próbálok teherbe esni » Vetélés után fél évvel...


Rendezés dátum szerint növekvő sorrendben



 
2010. október 05. 19:22
eszter.katona



Regisztráció: 2010-10-02
Hozzászólások: 1
Rang: [honvéd]

Szia Kittike!

Sajnos nálam tavaly novemberben - mikor a nyolcadik hétben voltam - állapították meg, hogy nincs szívhang, vártunk, hátha beindul a vetélés, de sajnos műtéti úton kellet beavatkozni.
A doki azt mondta, hogy ne keseredjek el, hiszen már tudjuk, hogy elvileg lehet gyerekem (hiszen meg is tapadt, egy ideig fejlődött is), és hozzátette, hogy valószínűleg genetikai rendellenesség miatt nem volt életképes az embrió.
Március óta mi is újra próbálkozunk, hasonlóan hozzád nagyon szeretnénk már babát!

Barnás folyásom nekem mindig szokott lenni a menstruáció előtt, az utóbbi két ciklusban elmaradt, és később is jött meg, aztán szeptemberben kiderült, hogy ennek az oka egy ciszta a bal petefészkemben. Az orvos azt mondta, hogy nem kell megijednem, hiszen szinte minden második nőnél kialakulhat, és egy két ciklus után felszívódik. Hozzátette, hogy akár ez is okozhatta azt, hogy nem estem teherbe.

Na de nem riogatni akarlak, hiszen az orvos még elmondta azt is, hogy fő a nyugalom, sportoljak rendszeresen, és éljek úgy mint korábban. Összefoglalva: nem szabad rástresszelni a babaprojektre, akkor fog összejönni, amikor a legkevésbé számítunk rá.
Minden esetre javasolt egy vény nélkül kapható, gyógynövénykivonatot tartalmazó készítményt a neve: Premens filmtabletta.
Ez a tabletta barátcserjét tartalmaz, és általában menstruáció előtti panaszok és menstruációs cikluszavarok kezelésére szokták javasolni, de hozzátette, hogy olyan nőknek, akik a teherbeesés problémájával küzdenek is felírták már, és a tapasztalatok azt mutatják, hogy két-három hónap szedés után 60%-uk teherbe esett.

Illetve javasolnak különféle kúrákat, amit ismerőseim meséltek az a Gyuri bácsi (bükki füves ember) teái közül egy olyan válogatás, amit több teát, tartalmaz, és azt hiszem babaváró csomag a neve. Bár ezt még nem próbáltam, csak leírást olvastam róla. Ha jól emlékszem azonban nagyon komoly étkezési szabályokat is be kell tartani nem csak neked, hanem a párodnak is.

Egyelőre ennyi jutott eszembe, csak kitartás, és türelem, ahogy az előttem szóló is írta. (Bár tudom néha az is el tud fogyni)


2010. október 03. 18:29
bolenn


Regisztráció: 2010-04-29
Hozzászólások: 3708
Rang: [tábornagy]

Szia Kittike!

Hááát... A barnázás tényleg nem túl jó jel, de nem is tragédia. Nekem évek óta van, átlag 2-3 nap mensi előtt, és kb. 2 utána, de olyan is volt, hogy 9 nappal mensi előtt kezdődött el a barnázás. A dokim szerint ez lehet akár normális is, de általában enyhe progihiány okozza. Ha gondolod, visszamehetsz a dokidjoz, ő kérni fog (remélhetőleg) a ciklus3. és 21. napján hormonsort, és ha szükséges, kapsz egy kis progipótlást.
És hogy mit lehet tenni, hogy hamarabb sikerüljön? Hát ezt mindenki megkérdezi, akár magától, akár másoktól. Túl sokat nem tudsz tenni. Sokan próbálkoznak gyógynövényes készítményekkel, de a tapasztalatok szerint aki egyébként rendben van, annál csak kavarodást okoznak, akinek csak enyhe baja van, esetleg segítenek, de ez a legritkább eset; akinek meg komolyabb baja van, ott semmit nem érnek. Egyedül annyit tudsz tenni, hogy mondjuk 6-8 hónapnyi sikertelenség után nem hagyod magad, és kihajtod a dokidból a vizsgálatok elkezdését. És ha elindulnaka vizsgálatok, feltétlen nézesd meg, hogy nem vagy-e inzulinrezisztens! Ehhez egy terheléses cukor- ÉS inzulinszint mérés kell csak. De mindkettő és mindkettőből terheléses. Nagyjából ennyi. És sajnos türelem, bármilyen nehéz is.


2010. október 03. 17:40
Kittike85



Regisztráció: 2009-10-23
Hozzászólások: 8
Rang: [honvéd]

Sziasztok! Április 15-én a 12 hetes ultrahangon tudtam meg, hogy a babám szíve nem dobog. Szerencsére a vetélés beindult és részleges spontán vetélés után művi befejezésre volt szükség. 28. napra jött meg, azóta kétszer 33-31. napra, egyszer 28. napra, kétszer 26. napra. Próbálkozunk újra, eddig nem sok sikerrel. Amit észrevettem magamon, hogy míg korábban a menstruáció előtt 1 héttel elkezdett feszülni és fájni a mellem, most semmi. Ami nyugtalanító, hogy 1-2 napig barnázni szoktam a mensi előtt. Van valakinek pozitív tapasztalata, valakinek, aki átesett hasonlón? Mit lehet tenni, hogy hamarabb sikerüljön? Előre is köszönöm!!!



 



Adnetwork
copyright © ciklus.hu 2007 - Naptár Nőknek