167732 tag

2024.03.28.
Gedeon, Johanna napja van!
Főoldal     DEMO (Bemutató)     Regisztrálj     Fórum     Mondd el!     Kapcsolat

Név:

Jelszó:


Jegyezzen meg Belépés

Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Az eddig kézzel vezetett, pöttyözött, karikázott stb. naptáram lassan a kukában végzi.:)

Pandika



Rólunk
Gyakran ism. kérdések
Hogyan használjam?
Felhasználási feltételek
Adatvédelmi nyilatkozat
Partnereink



Tisztelt felhasználóink!
Sajnos az fórumon elszaporodott jogsértések miatt kénytelenek vagyunk a fórumot leállítani. 2022 május 11-től a fórum nem lesz elérhető.

Ciklus.hu

Kezdolap » Próbálok teherbe esni » Clostilbegyt kúra


Rendezés dátum szerint növekvő sorrendben



<<első  << előző1[2][3]következő >>  utolsó>>

2021. november 08. 13:48
Csatina



Regisztráció: 2015-11-04
Hozzászólások: 625
Rang: [alezredes]

Szia Gólyahír!

Ilyen tragédia során is a jó oldalt kell nézni: jelen esetben már az is jó hír, hogy nem kell műtét. Legalábbis remélem, hogy holnap az orvos ezt fogja mondani neked.
Azért az elég furcsa, hogy vetélés során nem ejtenek meg bizonyos vizsgálatokat.
Az, hogy kérheted, de fél milliót kell fizetned érte az abszolút felháborító.
Nekem nem kell mondanod, hogy az UH a gyógyszerek sokba kerülnek. 6 év alatt rengeteg pénzt költöttünk a baba projektre. És még ki tudja, hogy mit hoz a jövő...
Mikor tesómék számolták össze, hogy a babavárás 9 hónapja alatt mennyit költöttek én meg sem szólaltam, ha tudnák, hogy mi hol járunk, meglepődnének.

Tényleg nem szeretnék semmi össze esküvés elméletet gyártani, de mikor kaptad meg a második oltást????
Az oltás és a várandóság létrejötte között mennyi idő telt el???
Mert az oké, hogy akkor semmi tüneted nem volt a kar fájdalmadon kívül, de a vetélést okozhatta-e????
Erre úgy sem kapunk választ...



Nálam tényleg semmi változás nincs, csak várom az időpontomat a konzultációra.
A járási hivatal és a pedagógus szakszervezet petíciót nyújtott be. Várom ezek eredményét.

UI: láttam, hogy írtál a lombikos csopiba ( mindjárt válaszolok oda is), ha gondolod maradhatunk ott.


A holnapi friss infókat oszd meg velem.
Szia.


2021. november 06. 16:42
golyahir85


Regisztráció: 2014-07-08
Hozzászólások: 108
Rang: [százados]

Szia Csatina,

Voltam a dokinál, azt mondta, hogy elég nagy az esélye, hogy meguszom a műtétet, de még látott két helyen valamit az uhon, ezért most ergam cseppet kell szednem, reméljük hogy kitisztul az is. Kedden kell mennem, ahol mégnez, hogy sikerült e. Remélem hogy meguszom a műtétet.

Az én orvosom is azt mondta, hogy 3 hónapot várni kell. Nagyon lelombozott. Én januárban legkésőbb már szeretnék próbálkozni. Majd kedden próbálom megbeszelni vele, hogy akkor hogy is legyen a továbbiakban. Remélem hogy jó híreket kapok kedden a műtét ügyében, és utána megvarom, hogy decemberben megjojjon, de szeretném, ha januárban ismét megprobalhatnank. Az orvos említette, hogy egy vetélés után nem szoktak vizsgálatokat végezni, pl genetika, kromoszóma, méh vizsg. De van lehetőség rá náluk, de fél millió Ft kB a ktge. Keddig kell eldontenunk, hogy szeretnénk e. Bennem van a félsz, de próbálok bízni abban, hogy most ennek így kellett alakulnia valamiért, de nincs probléma és legközelebb sikerülni fog. Nem szeretnék ennyi pénzt költeni erre, főleg, hogy így is rengeteg pénzbe került az állandó uhok, vizsgálatok, gyógyszerek, stb.

Oltast én pfizert kaptam kettőt, semmi bajom nem volt tőle szerencsére, a karom fájt az oltás helyen egy napig de ennyi. A háziorvosom azt mondta, hogy csak azt kaphatom. Én a 3.at már nem adatom be, emiatt én nem akarok még 3 hónapot várni.

Veled mi újság?

Írj majd,
Szia
Gólyahir


2021. november 05. 10:47
Csatina



Regisztráció: 2015-11-04
Hozzászólások: 625
Rang: [alezredes]

Szia Gólyahír!

Az érzéseid miatt soha ne szégyenkezz. Abszolút megértelek, én is épp ugyanígy érezném magam. A sikertelenség is mindig nagy csalódás arról nem is beszélek, hogy elveszteni egy babát az milyen fájdalom lehet. Ezt már én is megtapasztaltam, hogy úton- útfélen kismamák nagy pocakkal vagy újszülött babával jöttek velem szemben. Ez igazából fejben dől el. Ez érdekel ez foglalkoztat akkor ezt veszed észre annyi minden más mellet.
Az viszont tényleg kínzás, hogy te most veszítetted el a babádat és más boldogságát (szívhang) nehéz tolerálni.

A munkahelyemen rengeteg esetben látom, hogy olyan családban jönnek a babák ahová nem kellene illetve a gyámügy ki is emeli ezeket a gyerekeket.
A testvéreimnek 4 éves fiaik vannak és imádom őket, de sok esetben össze szorul a szívem, hogy nekünk miért nem adatik meg...
Ez nagyon nehéz.

Én sem vagyok orvos, de másoktól úgy hallottam, hogy tényleg 1-2 hónap kihagyást javasolnak, de majd a saját orvosoddal megbeszélitek. Ő mit mondott ma neked???


A covid oltással kapcsolatosan még a lombik előtt az orvosom azt mondta, hogy a férfiaknak nem kell türelmi idő, az csak a nőkre vonatkozik, hogy a 2. oltás után javasolt 2-3 hónap kihagyás a jelenlegi tudás alapján.
Mivel te már megkaptad, neked ezzel már nem kell foglalkoznod.

Igen engem is váratlanul ért, hogy lemondták az időpontomat, főleg úgy hogy elég rég kértem és az ember mindig csak vár és most még két hét a következő konzultációig. Persze ő is ember neki is bármi közbejöhet, csak akkor annyi kedvezményt kaptam volna, hogy korábbi időpontot ad. Na mindegy. Remélem kapok tőle valamilyen igazolást és akkor minél hamarabb kezdhessük a következő lombikot. Most ezt próbálom bevonzani.

Amúgy te melyik oltást kérted????
Pfizert javasolják, várandósoknak, szoptatás alatt stb.
Ha minden kötél szakad akkor azt hiszem ezt választom...

Minden jót kívánok neked és sok erőt.
Kíváncsian várom a válaszod, hogy a saját orvosod milyen információval látott el.

A reményt soha ne veszítsd el, hogy egy szép nap ti is egy család lesztek és megtapasztalhatjátok a boldog babavárást.

Én is hasonló gondolatokkal szoktam nyugtatni magam.


2021. november 03. 15:36
golyahir85


Regisztráció: 2014-07-08
Hozzászólások: 108
Rang: [százados]

Szia Csatina!

Köszönöm a segítő szavakat. Én egyenlőre még nem igazán tudom tultenni magam a történteken. Igazából amikor csütörtökön megtudtam, hogy mi a helyzet, este mondtam a babának, hogy ha beteg vagy bármi egyéb okból mennie kell, inkább menjen, ne szenvedjen. Másnap reggel kellett elmennem más orvoshoz, hogy megerősítse a dolgot. Zokogtam a várakozás közben. Nagy pocakos kismama jött ki a váróba, fülig érő szájjal sok sok képpel a babárol.es én csak sírtam, nem értem miért kellett ennek megtortennie. Majd végig kellett hallgatnom, ahogy egy másik kismamának bekapcsoljak a baba szivhangjat, és én is végig hallottam a vároban. Nem tudom leirni, milyen fájdalmat éreztem és érzek azóta is, ha meglatok egy kismamát és ez szörnyű. Sosem irigyeltem senkitől, meg ha nekem nem is sikerült a hosszú évek alatt. Most viszont fizikai fájdalmat érzek a kismamák láttán. Szörnyű ezt leirni de így érzem sajnos. Ráadásul tegnap megint megismetlodott, hogy végig kellett hallgatnom egy másik kismama vizsgálatát, hogy minden rendben, látta is, fotója is van, szivhangot is végig hallottam.
Visszakanyarodva: mondtam a babának hogy ha baj van inkább menjen, nehezen de elengedem. Még aznap éjjel vele álmodtam, korábban sose. Megalmodtam ahogy az orvos mondja hogy beteg és hogy kisfiú. Majd másnap az uhon a másik orvos is megerősítette hogy nem él, de még velem volt. Hazáért a férjem este és el indult, spontán elveteltem végül. Tegnap tudtam meg hogy teljesen kitisztult, nem kell műteni. Végtelenül üresnek éreztem magam, rettentő fájdalmat és dühöt éreztem . Fel tudtam volna robbanni. Sajnos tegnap nagyon padlóra kerültem, pedig előtte egészen jól viseltem (legalábbis azt hittem, próbáltam a pozitív dolgokra gondolni, és hogy mielőbb szeretnék babát)
Erre az orvos jött azzal hogy felsőbb erők, és hogy nem tudjuk befolyásolni, és hogy fogadjam el, meg hogy beszukult a tudatom, és hogy valahogy kerüljek ki ebből, mert bele lehet őrülni. És hogy most várják legalább 1-2 mensit. És amikor mondtam neki, hogy azt olvastam, hogy minél előbb teherbe esik valaki a vetélés után annál nagyobb az esélye a probléma mentes terhességnek, akkor kiakadt, hogy ő orvosi szempontból tudja elmondani hogy ő mit gondol de azt csinálok amit akarok. Hú nagyon mérges voltam (nem az én orvosom, csak hozzá tudtam bekerulni előbb, gondoltam minél előbb lásson orvos, hogy a vetélés után rendben vannak e a dolgok, nehogy baj legyen, de a saját dokimhoz holnap reggel megyünk)
Kicsit sem tudom hogy vagyok. Hol igy hol úgy. Félek hogy sikerül e még teherbe esni.
Látom nálad is zajlik az élet. Nálunk nem teszi kötelezőve a cég az oltást, mondjuk én 2-t kaptam, 3. Csak szülés után jöhet, emiatt nem várok. A férjem is kettőt kapott, ma ment a 3.ra. Most épp ez esett le nekem utólag, hogy vajon ez az oltás dolog csak nőknél van hogy várni kell 3 hónapot mindenféle kezelés elkezdesehez az oltást kovetoen, vagy a férfiakra is igaz ez? Remélem emiatt nem kell hosszú hónapokat várni. Azért kért időpontot hogy ha szulesre kerül a sor beengedjek a kórházba. Hát ez most jelenleg nem aktuális sajnos, de remélem emiatt nem kell várni.
Hogy hogy nem alkalmas az időpont a dokinak? Hú ezt nem is értem hogy lehet ilyen, ha előre le van egyeztetve az időpont. Gondolhatja hogy mennyire várod hogy mehess és neki vaghass újra. Komolyan nem értem.

Bocsánat hogy hosszúra sikerült,
Remélem jól alakulnak majd a dolgok nálad, és sikerül kiharcolni valami papírt hogy ne kelljen oltatnod magad és emiatt várni.
Mindenképp írj hogy alakulnak a dolgok. Én flek, nem tudom mennyi esélyem van a továbbiakban, illetve hogy mennyi idő vajon mire újra sikerül és sikerül végig is vinni.

Szorítok érted,
Szia
Irj
Gólyahir


2021. november 03. 14:38
Csatina



Regisztráció: 2015-11-04
Hozzászólások: 625
Rang: [alezredes]

Szia Gólyahír!

Jaj istenem annyira nagyon sajnálom. Ilyenkor minden vigasztaló szó üres fecsegésnek tűnik.

A lombikos fórumon RaisinBug nevű lánnyal is megtörtént ez a tragédia.

Lehet, hogy könnyebb feldolgozni, ha tudsz olyanokkal beszélgetni akikkel ez megtörtént. Illetve a férjed a család is sokat segíthet.

Őszintén nagyon sajnálom és sok erőt kívánok, hogy testileg és lelkileg is minél hamarabb felépülj.

Ha már a műtét után jobban vagy és úgy érzed képes vagy róla beszélni/ írni. Akkor tedd meg.
Hatalmas ölelést küldök neked.


Úgy látszik valami negatív hullám van a levegőben, mert
múlthét csütörtökön csak rossz híreket kaptam.
A meddőségi kp-ból felhívtak, hogy a főorvos úrnak nem jó az időpont ( nov. 2.) ajánlottak egy másikat november 19-re.
Aztán a következő rossz hírt a főnökömtől kaptam, hogy a munkáltató él a lehetőségével és a munkavégzéshez kéri a covid oltást.
Most próbálok orvosi igazolást szerezni, de falba ütközöm...
Ha kérem az oltást akkor az 6 hónap kihagyást jelent a lombiknál.
Úgy hogy most megint nagyon csalódott vagyok...

Mindegyikünk vívja a saját csatáját.

És csak reménykedhetünk, hogy mi leszünk a nyertesek...


2021. október 28. 10:46
golyahir85


Regisztráció: 2014-07-08
Hozzászólások: 108
Rang: [százados]

Szia Csatina

Hát sajnos nem sikerült. Ma voltam uhon ahol azt mondták nincs szívverés és osszement a szikholyag. Velemeny:missed ab. Holnap reggel kell elmennem egy másik orvoshoz, aki megerositi hogy szerinte is ez van, és ha addig nem indul be magától, akkor valószínűleg jövő héten műtét. Nem tudom miért büntet a sors ennyire, hogy 8ev után végre sikerül teherbe esni, és 8 hetesen ez történik. Főleg hogy vasárnap meg minden rendben volt.

Nem tudom hogy dolgozom ezt fel lelkileg.

Szia
Gólyahir


2021. október 26. 16:29
golyahir85


Regisztráció: 2014-07-08
Hozzászólások: 108
Rang: [százados]

Szia Csatina

Az előbb begépeltem a válaszomat, de nem jeleníti meg az oldal, úgyhogy újra próbálkozom.

Nem csatlakoztam még, mert nem nagyon találtam olyan fórumot, ahol van élet, csak olyanokat, ahol évek óta semmi kommunikáció.

Én amúgy éjfélig simán fent voltam, most már ha 9et üt az óra, én alszom.

Megint izgulás van. Múlt csütörtökön voltam uhon, vett a doki citologiat, emlitette hogy lehet hogy lesz pecsételés, de nem volt. Viszont szombaton elkezdodott, és még mindig van. Vasárnap estére enyhén görcsölt is a hasam, mint mikor meg akar jönni, úgyhogy bepanikoltunk és vasárnap elmentunk ügyeletre. Megvizsgáltak, és mondták hogy szerencsére minden rendben a picivel, nem látnak levalasra utaló jelet, vagy hematomat, igazából nem tudják mitől verezgetek. Azért felhivtam hétfőn a doki át, azt mondta szedjek napi 3*2 magnerot öt, progeszteron pótlás az eleje óta kapok folyamatosan. Kértem időpontot csütörtökre hozzá, azt mondta, hogy ha nem múlik el, menjek el hozzá és megnez. Ha elmulik, mondjam le és akkor jövő csütörtökön találkozunk. Jajj remélem hogy minden rendben lesz.

Te is írj hogy alakulnak a dolgok nálad.

Szia
Gólyahir


2021. október 26. 11:07
Csatina



Regisztráció: 2015-11-04
Hozzászólások: 625
Rang: [alezredes]

Szia Gólyahír!

A leveledet olvastam korábban, csak most válaszolok:

Örülök, nektek, hogy jól vagytok, hogy nincs hányingered és egyéb rosszulléted. Az én koncepcióm az, hogy amint pozi tesztem lesz már nem megyek dolgozni... Kistisztviselő vagyok, testileg nem megerőltető, csak ügyfelezem ami már rizikó faktor illetve a lombik is (veszélyeztettet terhesség). Persze, ha te jól bírod akkor dolgozz.

Olyan csodás, hogy már volt szívhang is.
A mért adatok alapján állapítják meg a terhességi heteket ami nem biztos, hogy megegyezik a valós idővel, de ezen ne parázz.
Az a lényeg, hogy szépen fejlődik. Van szívhang.
Próbáld meg élvezni, hogy igen ott van az a picike kis élet a pocidban.

Csatlakoztál már babás fórumhoz??? Ott biztos többet tudnak mondani a mért adatokról stb.

Munkával gyorsan eltelik a következő két hét és új infókat kapsz a babódról.

Nálam most csak annyi, hogy november 2-án megyek konzultációra a meddőségi kp-ba. Illetve jövőhéten lenne aktuális a következő mensi. Ha netalántán késnek csak akkor tesztelek, de nem fűzök hozzá nagy reményeket...

Ja azon kuncogtam, hogy azt írtad, este 21.00-kor dőlsz ki aludni. Én várandóság nélkül se bírok sokkal tovább fent maradni igaz korán kelek...

Majd a friss fejleményekkel gyere.

Szia.


2021. október 21. 14:47
golyahir85


Regisztráció: 2014-07-08
Hozzászólások: 108
Rang: [százados]

Szia Csatina!

Bocsánat hogy csak most írok, kicsit sűrűek a napok

Dolgozom, amíg tudok, és nincs gond addig szeretnék is mindenképp, nem baj ha még jön be egy kis bevétel

Tünetek igazán nincsenek, leszamitva azt hogy legkésőbb este 9kor beajulok. Fáradt vagyok és el alszom korán. Ellenben éjszakánként minden nap legalább 1szer 2szer felkelek pisilni és sokszor már nem is tudok visszaaludni. Egyébként semmi más nincs, szóval eddig elég jól megúsztam, remélem így is marad.

A múlt heti alacsony hcg emelkedés miatt múlt csütörtökön behivott a doki egy uhra, biztos ami biztos és ezeket mérte: 10mm petezsak, Crl 3.4mm embrió, 5mm szikholyag, 6 hetesnek megfelelőek az értékek, szivhang is volt. Ma reggel is voltam, most a férjem is el kísért, mai mérések: 11mm petezsak crl 8mm embrió 4mm szikholyag, szivmukodes keringés kimutathato. A papírba azt írták 6.5 hetes pedig elvileg múlt héten egy héttel ezelőtt 6 hetet írták, szóval kicsit kaoszos hogy hogy számítják ezt, mert akkor most 7 hetesnek kellene lennie, de a papíron 6.5 van. Ki érti ezt
Viszont eddig úgy tűnik hogy rendben van, fejlődik a picikém. Nagyon remélem hogy minden rendben lesz a továbbiakban is. Most 2 hét múlva kell mennem a következő uhra. Indul a következő aggódással téli hét, de azért igyekszem minél kevesebb időt tölteni az agyalással és aggódással :-) nálad mi újság?

Írj mindenképp

Szia
Gólyahir


2021. október 21. 09:11
Csatina



Regisztráció: 2015-11-04
Hozzászólások: 625
Rang: [alezredes]

Szia Gólyahír!

Már alig várom, hogy írj....


2021. október 15. 08:27
Csatina



Regisztráció: 2015-11-04
Hozzászólások: 625
Rang: [alezredes]

Szia Gólyahír!

Igen emlékszem, hogy legutóbb azt írtad, hogy két hét múlva csütörtökön mész dokihoz ( és már egy hét eltelt).
Amúgy, hogy bírod??? Továbbra is dolgozol??? Érzel valami tüneteket már???? Olyan izgi.
Ne aggódj szépen növekszik a HCG értéked. A táblázatban elég nagy intervallum van megadva. Nincs kőbe vésve, hogy duplázódnia kell az értéknek. Az a lényeg, hogy az érték több mint az előző.
Más kismamik is erről számolnak be, hogy mindig van izgulni való a következő vizsgálatig és ha már meglesz a baba akkor is lesz aggódni való...

Nálam egyenlőre semmi... Vagyis csak annyi, hogy a termékeny időszakom jövőhéten lesz és ilyenkor az orvos azt szokta mondani, hogy próbálkozzunk, mert a szervezetemben még vannak hormonok a stimulációból és ilyenkor "nagyobb" (mármint nem stimulált hónaphoz képest) esély van a fogantatásra.
Tudod a remény hal meg utoljára.

Kíváncsian várom a fejleményeidet.

Írj.
Szia.


2021. október 13. 20:28
golyahir85


Regisztráció: 2014-07-08
Hozzászólások: 108
Rang: [százados]

Szia Csatina!

Köszönöm szépen a szép szavakat és a támogatást. Jövő héten csütörtökön kell mennem uhra. Ma volt újabb HCG mérés, elvileg holnap lennék 7 hetes terhes, és most aggódok. A múltkori HCG 09.29en volt 754 volt az értéke. A mai pedig 2104lett. Nem kevés ez? Jajj szörnyű hogy állandóan aggódok valamin. Nagyon remélem hogy minden rendben van és normális ez az érték.
Veled mi újság? Történt azóta valami?

Szia
Gólyahir


2021. október 07. 13:44
Csatina



Regisztráció: 2015-11-04
Hozzászólások: 625
Rang: [alezredes]

Szia Gólyahír!

Jaj úgy örülök neked/nektek. Az icipici kis bogyótok szépen fejlődik.
A mért adatok megfelelnek a vallós terhességednek.
Újabb két hét izgulás, hogy hallhasd a kicsi szívverését.
Kitartást minden rendben lesz.
Pihenj sokat és vigyázz magatokra.




A férjemmel már 20 éve együtt vagyunk, szóval az új hónap új reményben már nem hiszek. (még soha nem voltam várandós, pedig mindketten egészségesek vagyunk).

Tb finanszírozásban a beülti után 90 nap múlva lehet a következő lombik.

Persze a menstruációtól is függ, hogy hogy jön ki: december vége (decemberben az ünnepek miatt szabadságolások stb.) vagy januári mensivel kezdődhetne.

Ilyenkor megint kell egy csomó vizsgálat, úgyhogy hamarosan időpontokat kell kérnem/ egyeztetnem.


Ha lesz időd és kedved továbbra is megosztani velem a fejleményeket a babavárásodról akkor azt szívesen elolvasom és válaszolok neked, de nálam egy ideig semmi izgalom nem lesz...

Szép napot.


2021. október 07. 09:56
golyahir85


Regisztráció: 2014-07-08
Hozzászólások: 108
Rang: [százados]

Szia Csatina!

Sajnálom, hogy így alakult, de új hónap új remény. Nagyon szorítok neked, hogy mielőbb sikerüljön.
Én ma voltam dokinál, eredmény: 8mmes petezsak, 4mm szikholyag, 1.8mm foetalis pólus. Méhen kívüli terhességre utaló jel nem látható. 6hetes terhességnek megfelelő adatok. 2 hét múlva kell mennem újra, remélhetőleg akkor már szivhang is lesz.

Mikor indul a következő lombikod? Igen, 85-s vagyok, akkor kB egy idősek vagyunk

Írj mindenképpen hogy alakulnak a dolgok

Szia
Golyahir


2021. október 04. 10:36
Csatina



Regisztráció: 2015-11-04
Hozzászólások: 625
Rang: [alezredes]

Szia Gólyahír!

Kedves tőled a biztatás, de ez a lombik ennyi volt nekem.
Ma reggel beszéltem az orvosommal. Azzonal abba kell hagynom a hormon készítményeket. Ha megjött a mensi még egy vérvétel és egy hónap múlva megbeszéljük a következőt...

Neked tovàbbra is szurkolok.
Csütörtökön a vizsgálat után írj.
Hamarosan csatlakozhatsz a babaváró fórumhoz. ( biztos van olyan is)

Ja és a nevedben a 85 a születési évedre utal akkor csak egy év van köztünk, mert én 84-es vagyok.
Szóval meglehet még a három gyerkőc.

Szia.




<<első  << előző1[2][3]következő >>  utolsó>>




Adnetwork
copyright © ciklus.hu 2007 - Naptár Nőknek