167800 tag

2024.04.19.
Emma napja van!
Főoldal     DEMO (Bemutató)     Regisztrálj     Fórum     Mondd el!     Kapcsolat

Név:

Jelszó:


Jegyezzen meg Belépés

Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Sziasztok! Hihetetlen, hogy rátaláltam erre a fantasztikus oldalra!

ladri6



Rólunk
Gyakran ism. kérdések
Hogyan használjam?
Felhasználási feltételek
Adatvédelmi nyilatkozat
Partnereink



Tisztelt felhasználóink!
Sajnos az fórumon elszaporodott jogsértések miatt kénytelenek vagyunk a fórumot leállítani. 2022 május 11-től a fórum nem lesz elérhető.

Ciklus.hu

Kezdolap » Próbálok teherbe esni » barnázás


Rendezés dátum szerint növekvő sorrendben



<<első  << előző1[2]következő >>  utolsó>>

2012. április 01. 12:31
ancsaani


Regisztráció: 2011-10-12
Hozzászólások: 285
Rang: [százados]

Sziasztok!
Nekem ezekben a hormonos dolgokban semmi tapasztalatom nincs!Olvasgatom a fórumokat,sok okosság van benne!
Én is babát szeretnék,nekem már van kettő,az első házasságomból!
Sajnos januárban elvetéltem,azóta nagyon erős a menzeszem,és a vége után én is barnázok 2-3 napig,ami előtte nem volt!
10 évig szedtem fogamzás gátlót,6 hónap után lettem terhes.
Szerintetek befolyásolt ez valamit?Mi erről a véleményetek?A korábbi terhességeim nagyon könnyen összejöttek!
Köszönöm előre is a válaszotokat!


2012. március 28. 14:36
Husimusi01


Regisztráció: 2009-12-17
Hozzászólások: 1707
Rang: [altábornagy]

Szia Hannah

Egy nap előtte és pár nap utána még normális.
Lehet csak azért jelent meg mert nagyon szeretnétek már babát.
Viszont ha szeretnéd kivizsgáltatni, nőgyógyásztól kérhetsz 5 és 21 (ovuláció után 5.nap) napi vérvételt.
Itt megnézik a hormonjaid hogy jók e. Ha nem 28 napos a ciklusod a második csúszhat ide oda pár napot, ezért ovulációtól számold az 5. napot, ez fontos, mert akkor a legmagasabb a szervezetedben a progreszteron szintje.

Mielőbbi babásodást
Husi


2012. március 28. 09:03
Hannah33


Regisztráció: 2010-12-30
Hozzászólások: 1
Rang: [honvéd]

Sziasztok'
Erdekelne a velemenyetek.Mi, mar 1 eve probalkozok babaval,de meg nem jott ossze,mensi elott egy nappal es mensi vegen barnazok.
Utalhat hormon problemara,mit gondoltok?
Koszi.


2011. szeptember 15. 11:29
reDiana


Regisztráció: 2011-05-10
Hozzászólások: 1
Rang: [honvéd]

Sziasztok!Segitseg kellene...Parommal mar egy jo idelye probalkozunk,de semmi....Agusztus9-14.ig volt menzeszem.Ebben a honapban pedig 10-14.ig kellett volna,h legyen,de....A tunetek jelentkeztek(melfeszules,etvagytalansag,gorcsok majd barnazas),majd a 2.napon elenk piros verzes volt bordarabkakkal kiserve+hirtelen eros gorcsok1-2percessek.Azutan semmi....Valakivel tortent mar ilyen??
Voltam dokinal,szerinte huvelyi fertozes lehet,de gyogyszert nem irt fel,rakszuresre vett le mintat,Folsavat kell szednem+azt mondta,h ebben a honapban nem volt meg peteeresem.....ultrahangot is csinalt,de nem felytette ki bovebben,h mi lehet....csinaltam terhessegi tesztet is,de negativ......szerintetek?????


2010. július 15. 13:34
molamoni


Regisztráció: 2009-04-16
Hozzászólások: 546
Rang: [alezredes]

.

Szerkesztve: molamoni által, ekkor: 2010. november 04. 17:26


2010. július 15. 13:10
bolenn


Regisztráció: 2010-04-29
Hozzászólások: 3708
Rang: [tábornagy]

Szia Moni!

Hát, profi azért nem vagyok, de alaposan utánanéztem a dolgoknak. A prolaktin alapvetően a tejelválasztást megindító hormon, miatta szokták azt mondani, hogy szoptatás alatt elvileg nem lehet teherbeesni. Alapvetően azt hiszem a tüszőérlelő (FSH) és tüszőrepesztő (LH) hormonokra hat közvetlenül valamiféle visszacsatolás révén, de tulajdonképp az összes ciklusfüggő hormont befolyásolja, így a ciklus első felében az ösztrogént, a második felében a progeszteront. Kisebb gond esetén annyiról van szó, hogy a magas(abb) prolaktin csökkenti a progeszteron szintjét, az alacsonyabb progi miatt pedig esetleg idő előtt elkezd leválni a méhnyálkahártya, ettől lesz a barnázás. A másik, problémásabb eset, amikor a magas prolaktin olyan szinten befolyásolja a többi hormont, hogy maga a peteérés is elmarad, nincs aciklusban ovuláció. Ilyenkor pedig egyáltalán nem termelődik progeszteron, mert azt a tüszőrepedés (peteérés) után a tüszőből kialakuló un. sárgatest termeli. Egyszerűen ha nincs peteérés, nem lesz a tüszőből sárgatest, így nem termelődik progeszteron. Ilynkor is lehet barnázás, vagy gyakran hosszabb ciklusok, mert esetleg a szervezet úgymond többször megpróbálkozik még a peteéréssel. Alapból, ha nem csinálsz ovulációs teszteket, vagy nem vezeted az ébredési hőmérsékletedet görbén, nem nagyon fogod tudni megállapítani, hogy melyik esetről van szó: volt peteérés, csak kissé kevés progeszteron termelődi ka magas prolaktin miatt, vagy egyáltalán nem is volt peteérés. Persze fizikai jelei vannak általában a peteérésnek, iylen a tojásfehérje szerű nyák, vagy az ovulációs fájdalom, de ezek jelentkezése sem jelenti biztosan, hogy végül tényleg volt peteérés.
Ha már régóta barnázol és/vagy nem sikerül a baba, érdemes elmenni dokihoz, aki a ciklus 3. és 21. napján végzett vérvétellel megnézeti a megfelelő hormonokat, és meg tudja mondani, hoyg szó van-e egyáltalán emelkedett prolkatinszintről, illetve progihiányról.
Egyébként tudod magadról, hogy magas a prolaktinszinted, vagy csak elméleti síkon informálódsz még egyenlőre?


2010. július 15. 11:18
molamoni


Regisztráció: 2009-04-16
Hozzászólások: 546
Rang: [alezredes]

Sziasztok, szia Bolenn.

Látom te nagyon profi vagy a témában. El tudnád nekem magyarázni a progeszteron illetve a prolaktin összefüggéseit.
Nekem is van barnázásom.
Köszi


2010. július 07. 09:43
pillango00


Regisztráció: 2010-05-26
Hozzászólások: 2
Rang: [honvéd]

sziasztok!segítenétek nekem abban hogy mitől van az hogy egy napos késéssel jött meg ,de csak barna pecsételésem volt egy hétig mensi helyett.csináltam egy tesztet a 2.napon de negatív.akkor már kizárt h terhes lennék?


2010. július 05. 16:54
bolenn


Regisztráció: 2010-04-29
Hozzászólások: 3708
Rang: [tábornagy]

Én próbálkoztam a barátcserjével, arra az okra, ami miatt nekem alacsony a progi (magas prolaktinszint). Nálam nagyon csúnyán megbukott a barátcserje, sőt, gubancot okozott, de az én esetemben a magas prolaktinszintet is egy komoly betegség okozza. AKinél ilyen nincs, akár segíthet is a barátcserje. Azonban inkább a palástfű teát szokták ajánlani a progi emelésére, beágyazódás megtámogatására, ezt a peteérést követő 3. naptól lehet inni, napi 1-2 bögrével, ízesítés nélkül. Ugyanakkor ha csak évente 1-2 ilyen barnázós eseted van, akkor én nem ajánlanám neked ezeket a dolgokat. Tapasztalat, hogy akinél rendben van a ciklus, nagyon be tudnak keverni a gyógynövények. Ugyanis a gyógynövény is gyógyszer, csak gyengébb. Gondold el, ha egészséges vagy nem kezdesz el szedni például szívgyógyszereket. Szóval én inkább azt javasolnám, hogy ha babát akarsz, és egy jó ideje nem jön össze (8-10 hónapja), akkor menj el dokihoz, ő nézzen a ciklus 3. és 21. napján hormonokat, ebben benne lesz a progi is, és ha ez az ok,a kkor ő tudni fogja, mit tegyen. Ugyanakkor tudni kell, hogy az alacsony progeszteronszint általában a tünete valaminek (magas prolaktinszint miatt, vagy inzulinrezisztencia, esetleg PCOS miatt), ezért is jobb, ha doki megy utána a dolognak.
Ha viszont nem akarsz még babát, akkor inkább viseld el ezt az évi 1-2 barnázós ciklust, jobban jársz, ha semmilyen módon nem avatkozol bele a dologba.


2010. július 05. 15:51
cicuska


Regisztráció: 2008-08-30
Hozzászólások: 15
Rang: [tizedes]

Sziasztok!

Köszi,hogy válaszoltál.Sajnos nincs semmi,ma megjött rendesen a menzim.Egyébként mit lehet tenni az alacsony progeszteronszint ellen,ha tényleg ez a baj.Van valami természetes gyógymód? Mondjuk a barátcserje?


2010. július 05. 10:04
bolenn


Regisztráció: 2010-04-29
Hozzászólások: 3708
Rang: [tábornagy]

Semmi. Kicsit alacsonyabb progeszteron a szokásosnál valószínűleg, ettől kezd el hamarabb leválni a nyálkahártya. Ha nem lesz belőle rendes vérzés pár napon belül, akkor vegyél terhességi tesztet. Nekem minden mensi előtt van iylen napokig tartó barnázás, és én tudom magamról, hogy alacsony a progim. Nem kell aggódni. Mellesleg ha akrod, már most is csinálhatsz terhességi tesztet, már ki fogja mutatni, ha van mit.


2010. július 04. 13:32
cicuska


Regisztráció: 2008-08-30
Hozzászólások: 15
Rang: [tizedes]

Sziasztok!
Ha valaki tud,légyszi segítsen.Az utolsó menstruációm jún 7-én volt,csináltam ovulációs tesztet,ami jún 19-én ezen az egy napon mutatta legerősebben a csíkot,20-án rá 1 nappal halványabb volt egy kicsivel,ez volt a ciklusom 13.14.napján.Mi 20-án voltunk együtt a párommal.28-án 1 napig tartó krémes folyásom volt,aztán 29-től kezdve jún 4-ig barnázok,nem folyamatosan,csak tisztaságit használok már 1 hete,van amikor egész nap semmi,aztán van 1-2csepp barna foltocska,van amikor kicsivel több.Ma jún 4-e van a ciklusom 28.napja,ma is barnázok,kicsivel több mint eddig,nem tudom pontosan mennyiségileg meghatározni,mert változó,van amikor több,van amikor kevesebb,de rendes vérzésnek mondható színe és mennyisége nincsen,legalábbis eddig.

Egy évbe egyszer kétszer kezdődik így a menstruációm,amúgy általában normálisan szokott megjönni.Nem tudom,hogy most mi történik.Az idő vagy a meleg,vagy nem tudom.Nem hiszem,hogy ebből baba lenne,bár én lennék a legboldogabb.
Szerintetek mi ez?
Ha tudtok,mihamarabb válaszoljon valaki.
Köszi előre is.


2010. június 04. 09:48
bolenn


Regisztráció: 2010-04-29
Hozzászólások: 3708
Rang: [tábornagy]

Szia Hajncus! Na, így már értem, legalábbis érteni vélem. Egy dologról beszélünk, csak két különböző időpontban. Neked a follukiláris szakaszban magas a progid, nekem meg a luteálisban alacsony. Magyarul: neked a peteérés előtt magas, amikor alacsonynak kellene lennie, nekem meg peteérés után alacsony, amikor magasnak kellene lennie. Bár azt továbbra sem értem teljesen, hogy a ciklus eleji magas progi hogyan okoz a ciklus végefelé barnázást. Feltételezem valahogy nem tud normálisan felépülni miatta a ciklus elején a nyálkahártya, ezért idő előtt elhal és elkezd leválni. Jó tudni, hogy ilyen is lehet, köszi, hogy leírtad! Remélem a Closty segíteni fog.


2010. június 05. 15:02
Hajncus


Regisztráció: 2010-06-02
Hozzászólások: 5
Rang: [honvéd]

Hát én is remélem hogy elmúlik ez a sok barnázós nap, és jön már végre a babucink, nagyon szeretnénk már!


2010. június 03. 11:53
bolenn


Regisztráció: 2010-04-29
Hozzászólások: 3708
Rang: [tábornagy]

Szia Hajncus! Ööö, ne haragudj, de nem a prolaktinod magas??? A barnázást éppenhogy az ALACSONY progiszint okozza. Mert ha kevés, idő előtt elkezd leválni a nyálkahártya. De nekem az is új, hogy barnázás ellen Clostilbegyt. Az csak a peteérést serkenti tudtommal. Fura.
Egyébként tapasztalatból mondom, a barnázásom miatt nézettek nálam progit, és alacsony volt, mondhatni harmatgyenge. És nekem magas a prolaktinom, ezzel kezelnek 8 éve.



<<első  << előző1[2]következő >>  utolsó>>




Adnetwork
copyright © ciklus.hu 2007 - Naptár Nőknek