167821 tag

2024.04.24.
György napja van!
Főoldal     DEMO (Bemutató)     Regisztrálj     Fórum     Mondd el!     Kapcsolat

Név:

Jelszó:


Jegyezzen meg Belépés

Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Végre nem kell mindenhová felirogatnom a dolgaimat, amit aztán kés?bb úgysem találok.

vagi80



Rólunk
Gyakran ism. kérdések
Hogyan használjam?
Felhasználási feltételek
Adatvédelmi nyilatkozat
Partnereink



Tisztelt felhasználóink!
Sajnos az fórumon elszaporodott jogsértések miatt kénytelenek vagyunk a fórumot leállítani. 2022 május 11-től a fórum nem lesz elérhető.

Ciklus.hu

Kezdolap » Próbálok teherbe esni » Segitség kérés


Rendezés dátum szerint növekvő sorrendben



 
2020. augusztus 04. 09:23
Csatina



Regisztráció: 2015-11-04
Hozzászólások: 625
Rang: [alezredes]

Szia Marcsi!

Csatlakozom Zsanett tanácsához. Mindenképpen vásárol ovulációs tesztcsíkokat. A termékenység (ovuláció) előtt 5 nap önmegtartóztatás szükséges a jó minőségű spermához. Mindenképpen szedj terhes vitamint. Mi már meddőségi kp-ba járunk így az orvosom a femibion 1-es tablettát, inofolic, D-vitamint ajánlja (persze a többi gyógyszer, injekció egyénre szabott pl: closy ami peteérés serkentő). Vashiányra rágótablettát kaptam amit 3 hónapig kúra szerűen kell szedni. Amit én ajánlók, hogy a párodat/férjedet vizsgáltassatok ki először, mert neki csak egy mintát kell leadni és abból csomó minden kiderül, míg a női test sokkal bonyolultabb.

Saját tapasztalatból mondom, hogy nálunk (férjem és én is teljesen makk egészségesek vagyunk) és még sem sikerült eddig a gyermek áldás. Ha pedig tudod, hogy neked cisztád van még nehezebb lehet a dolog. Ne várjatok az idő rohan. Főleg még a covid-19-is nehezíti az egészségügyet.

Sok sikert kívánok.
Csináljunk sok-sok gyereket.
Szia.


2020. augusztus 03. 05:46
Dolyákné Marcsi


Regisztráció: 2020-07-31
Hozzászólások: 2
Rang: [honvéd]

Szia Zsanett.
Köszönöm szépen a válaszodat, természetesen mindent ki fogunk deriteni hogy mi lehet az oka ami miatt késik a gyerkőc.


2020. augusztus 02. 19:30
Zsanett242


Regisztráció: 2019-12-25
Hozzászólások: 10
Rang: [tizedes]

Szia Marcsi!

Ha 1 éve próbálkoztok, akkor lassan érdemes lenne elmenni egy meddőségi klinikára kivizsgálásra, most még támogatott is az ügy :)
A terhesvitamin elvileg nem árt semmit, szóval szedheted, de áldott állapot előtt a folsav és D vitamin szedése a legfontosabb.
A helyedben vennék LH teszteket is, amivel elellenőrzöd, hogy van e normális ovulációd, illetve segít időzíteni az együttlétet. Nem ajánlom a DM-es vásárlást, mert 3-5 teszt nem lesz elég estedben, internetes oldalakról rendelj 30-50 darabot.

Magamról, annyit, hogy 29 éves vagyok, 6,5 évig szedtem fogamzásgátlót, 1,5 éve próbálkozunk és most egy meddőségi klinikára járok, ahol most tartok a dignozis utáni első lépéseknél (PCOS és inzulinrezisztencia).

Szívből kívánom, hogy bejöjjön az LH teszt és végül ne kelljen klinikára mennetek, nincs azzal se baj, de lelkileg megterhelőbb, ha odáig jutsz.

Nyugodtan írj, szívesen válaszolok! :)


2020. július 31. 12:54
Dolyákné Marcsi


Regisztráció: 2020-07-31
Hozzászólások: 2
Rang: [honvéd]

Sziasztok. Még uj vagyok itt, de már így is nagyon sok információval lettem gazdagabb. Nagyyon jó az oldal örülök hogy hallottam róla, és remélem nekem is segit majd hogy sikerüljön a baba. Nos ha megengeditek az elejéről kezdeném. Kb 1éve próbálkozunk a párommal, előtte 10 évig fogamzásgátlót szedtem( nem tudom hogy hasznos informácio e). Tavaly év végen otthon voltam 3 hónapot tappenzen, majd decemberbe visszamentem dolgozni. (Kereskedelembe dolgoztamnem kell mondanom karácsony előtt mennyi munka van). Vártuk, hogy jöljön a mikulás de nem jött, mivel az ünnepek közbe jöttek így jan. 2án tudtam elmenni nőgyogyászhoz ahol kiderult cisztám van és ha ez kipukkan akkor fog megjonni, ha nem akkor orvosilag fogják megoldani. Elkezdtem inni a cickafark teát és 5én már meg is jött. Majd folytatuk a próbálkozást eddig kevés sikerrel. Nagyon összevissza van a ciszta óta a ciklusaim. Azota viszont szedem a Gravida terhesvitamint, és a Ferretab forte (vashiány miatt ezt szedem). Kérdésem lenne, hogy így hogy még nem sikerült teherbe esni jó az ha rendszeresen szedem a Gravidát vagy nem? Másik kérdésem pedig néztem a naptár módszert és ott a legrovidebb és leghosszabb napokbol meg tudják határozni mikor lehet teherbe esni- nekem ez a szám 10 és 30 közzé esik mivel rendszertelen a menszi. Akkor ezen idő alatt meg többet legyunk együtt a párommal. ( hetente 2-3-4 szoktunk egyutt lenni). És így a végere egy utolsó kérdés menjünk közosen orvoshoz teljeskörű kivizsgálásra? Köszönöm szépen ha elolvasod és tanácsot tudsz adni. Bocsánat amiért hosszúra sikerült.



 



Adnetwork
copyright © ciklus.hu 2007 - Naptár Nőknek