167733 tag

2024.03.29.
Aguszta napja van!
Főoldal     DEMO (Bemutató)     Regisztrálj     Fórum     Mondd el!     Kapcsolat

Név:

Jelszó:


Jegyezzen meg Belépés

Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Nagyon tetszik amit csináltok és így legalább megismerhetem a saját "m?ködésem"!

denise



Rólunk
Gyakran ism. kérdések
Hogyan használjam?
Felhasználási feltételek
Adatvédelmi nyilatkozat
Partnereink



Tisztelt felhasználóink!
Sajnos az fórumon elszaporodott jogsértések miatt kénytelenek vagyunk a fórumot leállítani. 2022 május 11-től a fórum nem lesz elérhető.

Ciklus.hu

Kezdolap » TERHES VAGYOK!!! :))) » Receptek:-)


Rendezés dátum szerint növekvő sorrendben



<<első  << előző1[2]következő >>  utolsó>>

2010. február 19. 12:18
ritka


Regisztráció: 2007-12-15
Hozzászólások: 6779
Rang: []

Ha valaki nem ismerné ezt az oldalt, nagyon jó! Csak ajánlani tudom!
http://www.nosalty.hu/


2010. február 19. 12:12
ritka


Regisztráció: 2007-12-15
Hozzászólások: 6779
Rang: []

Stahl recept, ma reggel láttam.

Amerikai csokis süti

12 dkg vaj
20 dkg tejcsokoládé
10 dkg étcsokoládé
35 dkg cukor
3 tojás
10 dkg finomliszt
1½ evőkanál kakaópor
30 dkg natúr tejszínes krémsajt (pl. Philadelphia)
1 dl tejföl
2 tojássárgája
1 vaníliarúd
1 citrom reszelt héja




Előmelegítjük a sütőt 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat). Egy 20x30 cm tepsit kivajazunk, és egymáson keresztbe téve 2 sütőpapírt terítünk bele. Lényeges, a sütőpapírok minden irányból túllógjanak pár centiméterrel a tepsi peremén, mert így majd egyszerű lesz kiemelni a kész süteményt.

A csokoládékat apróra vágjuk, majd 10 dkg tejcsokit félreteszünk. A többit az étcsokoládéval és a vajjal enyhe gőz fölött kevergetve megolvasztjuk.

Megvárjuk, amíg az olvadt csokis-vajas keverék langyosra hűl, aztán robotgéppel beledolgozunk 20 dkg cukrot, majd sorra egymás után az egész tojásokat is. A liszthez teaszűrőn át hozzászitáljuk a kakaóport, és belekeverjük a félretett, apróra vágott tejcsokit.

A lisztes keveréket fakanállal belevegyítjük a csokis-vajas-cukros-tojásos masszába. Ez lesz a sütemény csokis tésztája, amelyet egyenletes rétegben átkanalazunk a tepsibe, és a tetejét elsimítjuk.

A natúr tejszínes krémsajtot, a tejfölt, a tojássárgájákat, a vaníliarúd kikapargatott belsejét, a maradék cukrot és a reszelt citromhéjat robotgéppel alaposan összekeverjük. Ez lesz a sütemény krémsajtos része.

A krémsajtos részt evőkanállal elpötyögtetjük a csokis tésztán, majd egy fakanál végével a krémsajtos részeket és a csokis tésztát finoman összekeverjük, hogy márványos legyen a hatás.

A süteményt 35 perc alatt megsütjük. Vigyázat, nem szabad tovább, mert akkor kiszáradhat. Ha teljesen kihűlt, kiemeljük a tepsiből, és kockákra vágva tálaljuk.

Szerkesztve: ritka által, ekkor: 2010. február 19. 12:13


2010. február 16. 08:26
ritka


Regisztráció: 2007-12-15
Hozzászólások: 6779
Rang: []

Tiramisu golyók

35 dkg darált háztartási keksz (én babapiskótából csináltam, az is jó)

25 dkg mascarpone

3-4 ek porcukor

2 csomag vaníliás cukor

3-4 ek keserű kakaópor

3-4 ek erós feketekávé

1 ek konyak (én rum aromát tettem bele)

A krémsajtot, a darált keksszel, porcukorral, vaníliás cukorral, kávéval és a konyakkal összedolgozzuk. Kézzel gombócokat formálunk belőle és kakaóporban megforgatjuk. 1-2 órára (inkább egy éjszakára) hűtőbe tesszük.


2010. február 08. 17:07
ritka


Regisztráció: 2007-12-15
Hozzászólások: 6779
Rang: []

Joghurtos túrótorta
Hozzávalók: babapiskóta, túró, joghurt, mazsola / meggy / áfonya, banán

Elkészítés: Egy szép formájú tál aljára tegyünk babapiskótadarabokat. Kenjük meg egy kevés joghurttal, hogy könnyebben megpuhuljon. Keverjük össze a túrót joghurttal és cukorral, hogy jól kenhető masszát kapjunk. Végül keverjük bele a mazsolát / meggyet / áfonyát. A masszát oszlassuk el egyenletesen a piskótán. Előző este készítsük el, hogy legyen ideje összeérni. Tálalás előtt kb. 1 órával vegyük ki a hűtőből, hogy kicsit felmelegedjen, és díszítsük a gyümölcsökkel, banánnal.

Gesztenyés torta
Hozzávalók: natúr, fagyasztott gesztenyemassza, cukor, alma, babapiskóta, dízsítéshez banán, aszalt vörösáfonya

Elkészítés: Egy szép tál aljára lerakjuk a babapiskótát. Megkenjük egy kis almalével, hogy könnyebben ázzon át. A gesztenyemasszát kiolvasztjuk, összekeverjük reszelt almával, cukorral, tehetünk bele vörösáfonyát is, majd egyenletesen a piskótára kenjük. Banán és vörösáfonya darabokkal díszítjük. Előző este készítsük el, a díszítést kivéve, és másnapig tartsuk hűtőszekrényben. Tálalás előtt kb. fél-egy órával vegyük ki, hogy ne legyen hideg.

Feketeerdő torta
Hozzávalók: 50 dkg darált háztartási keksz, 40 dkg margarin, 30 dkg meggy, 20 dkg kókuszreszelék, 15 dkg porcukor, 5 dkg kakaópor. Díszítéshez: 2 dl tejszín, porcukor.

Elkészítés: A meggyet kimagozzuk, levét felfogjuk. Félreteszünk 10-12 szemet, a többit mély tálba tesszük. A margarint folyékonyra olvasztjuk, beleöntjük a tálba. A többi hozzávalóval együtt addig kevergetjük, amíg egynemű masszává áll össze (legfeljebb kevés vizet adjunk hozzá). Egy kb. 20 cm átmérőjű, legalább 8 cm mély műanyag tálat vékonyan kikenünk margarinnal, és a masszát kézzel erősen belenyomkodjuk, lesimítjuk. Egy éjszakára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt kiborítjuk a műanyag edényből, a tejszínben feloldunk két kávéskanál porcukrot, majd habbá verjük és kis kupacokat nyomunk belőle a tortára. A tejszínkupacok tetejére egy-egy megyet teszünk. Előző este készítsük el!

Rizstorta
Hozzávalók: barna rizs, alma, banán, cukor

Elkészítés: Főzzük meg a barna rizst vízben, amíg jól meg nem puhul. Reszeljünk bele egy fél almát, és egy kevés cukrot. (Ha nem barna rizsből főzzük, akkor több alma kellhet, mert a fehér rizs nehezebben tapad össze.) Egy kerek tálat béleljünk ki folpackal, majd banándarabokkal, tegyük bele a rizset, és tegyük egy napra hűtőbe. Másnapra a rizs összeáll, könnyen kiboríthatjuk a tálból.

Tejmentes almatorta
Hozzávalók: A tésztához: 20 dkg liszt 10 dkg tejmentes margarin 1 tojássárgája, víz. Töltelék: 7-8 szem alma fahéj, vaníliáscukor, cukor ízlés szerint.

Elkészítés: Összegyúrjuk a lisztet, a margarint , 1 tojássárgáját és annyi vizet, hogy szépen összeálljon nem túl kőkemény tésztává. Fél óra pihentetés után többször nyújtjuk, majd belesimítjuk a tepsibe. Jól megszurkáljuk, és 10-15 percig elősütjük, hogy kicsit színt kapjon. Eközben 4-5 szem almából kevés vízzel kompótot főzünk (mehet bele fahéj, vanilíáscukor, kinek hogy tetszik). Villával összetörjük a sűrű kompótot, és rásimítjuk a tésztára. Két vagy 3 almát egész vékony szeletekre vágunk, és azt szépen elhelyezzük körkörösen. Be a sütőbe, és kábé 30 percig sütjük.

Sütőtök torta
A fenti recept szerint készül, csak alma helyett sütőtökkel.

Tej- és tojásmentes répatorta
Hozzávalók: 25 dkg liszt (lehet teljes kiőrlésű is), 1,5 dl víz, 5 dkg Liga margarin, 25 dkg nyers, reszelt répa, 10 dkg cukor, 1 teáskanál szódabikarbóna, 1 teáskanál fahéj, 1 narancs vagy citrom héja.

Elkészítés: A cukrot a margarinnal kikeverjük, hozzáadjuk lisztet, a vizet, a szódabikarbónát, a fahéjat és a citrom reszelt héját. Utoljára keverjük hozzá a répát, amiből előtte kicsit kinyomkodjuk a levét. Nem kell meglepődni, elég sűrű masszát kapunk. Zsiradékkal kikent, liszttel megszórt tortaformába öntjük, és 200-220 fokon sütjük 25-30 percig. Ha teljes kiőrlésű lisztet használunk, 2 dl víz kell hozzá, mert az több nedvességet vesz fel.

Bébikeksz torta
Hozzávalók: tej, tojás és gluténmentes kekszpor (Fosfovit – bababoltban kapható), baracklé vagy körtelé, 1 db öszibarack vagy körte

Elkészítés: 1 csomag kekszport (a dobozban 2 csomag van) kevés gyümölcslével összegyúrunk, hogy ne túl nedves, de nyújtható tészta legyen. A tésztát kinyújtjuk, majd kb. 10 cm átmérőjű formával kiszúrjuk (nagyobb bögrével pl.) A gyümölcsöt meghámozzuk, kicsi falatokra vágjuk a sütilapokat, és a gyümölcsdarabkákkal megtöltjük. Kb. 5 lapja lesz a tortácskának.


2010. február 08. 17:04
ritka


Regisztráció: 2007-12-15
Hozzászólások: 6779
Rang: []

Csokitorta (babára hangolva) (9 hónapos kortól)
Hozzávalók:
5 púpos evőkanál Milupa Csokis tejpép
4 db Milupa Biskotti keksz
2 banán
150 ml ivóvíz (felforralt és 40°C-ra lehűtött ivóvíz)

Elkészítés:
Egy kistálba kimérünk 1 evőkanálnyi Milupa Csokis tejpépet és hozzáadunk 50 ml ivóvizet, majd alaposan összekeverjük. A híg tejpépbe beáztatjuk a Biskotti kekszeket kb. 10 percre, arra ügyeljünk, hogy a kekszek megpuhuljanak, de még ne essenek szét! Amíg puhul a keksz, elkészítjük a többi hozzávalót. A puha banánt nagyon vékony szeletekre felvágjuk és egy kistányérra tesszük. Elkészítünk egy sűrűbb tejpépet is a következőképpen: egy kistálba kimérünk 4 evőkanálnyi Milupa Csokis tejpépet és hozzáadunk 100 ml ivóvizet, majd csomómenetesre keverjük. Egy üvegtál aljára elhelyezzük a megpuhult kekszeket, rárétegezzük a szeletelt banánt, majd a sűrűbb tejpéppet. 5 percig állni hagyjuk, és már kész is a finom, laktató gyümölcsös csokitorta.


2010. február 06. 10:17
fidofoto


Regisztráció: 2010-02-06
Hozzászólások: 25
Rang: [tizedes]

Sziasztok!
Csak 2 szóra jöttem,remélem nem zavarok: szülések,kisbabák,kismamák,gyerekek és családjuk fotózását vállalom kedvező áron.
Érdeklődni: 0630-362-1430 Fleck Sándorné (Gizella)

Munkáimat itt tudjátok meglesni: www.fleckfoto.lapunk.hu

Email: fidofoto@citromail.hu


2010. február 04. 10:10
meeus



Regisztráció: 2007-08-06
Hozzászólások: 5783
Rang: [tizedes]

Sziasztok!

Ezt talán még nem írta senki:

Babatorta egyéves szülinapra

Hozzávalók:
kb. 10 dkg natúr zabpehely
bio rizsital
1 db banán
3 alma

Elkészítés módja:
A zabpelyhet fél-egy órára beáztatom annyi rizsitalba (vagy vízbe), amennyi jól ellepi, azután megfőzöm (pár percig kell főzni, amíg nyálkás és puha lesz). Botmixerrel összeturmixolom a banánt és a meghámozott almákat, majd a gyümölcspépet a megfőzött zabpehelyhez keverem. A keveréket 18 cm átmérőjű tortaformába öntöm, tetejét gyümölccsel díszítem, és 200 fokon, hozzávetőleg háromnegyed óráig sütöm.

(www.mindmegette.hu-ról)

Nehéz ám választani, jó kis babatorta recepteket írtatok!!


2010. február 03. 12:44
tiimeat



Regisztráció: 2009-03-01
Hozzászólások: 1389
Rang: [ezredes]

Akarom mondani: sos perec. Ha szereted jo sosan, akkor csinalj tobb liszt-so ontetet a tetejere es tegyel bele masfelszer annyi sot!


2010. február 03. 12:42
tiimeat



Regisztráció: 2009-03-01
Hozzászólások: 1389
Rang: [ezredes]

Hires, varosligeti, gyerekkorunkbeli sos kifli :):


* 1 kg liszt
* 1/2 l tej
* 5 dkg élesztő
* 2 evőkanál cukor
* 1 evőkanál só
* 1,5 dl étolaj
* +
* 3 evőkanál liszt
* 2 evőkanál só
* 1 tojás

Elkészítés:

Az élesztőt a langyos tejben felfuttatom, a liszttel, 3 evőkanál cukorral, 1 evőkanál sóval és az étolajjal összegyúrom. Letakarva kicsit pihentetem, majd 32 darabra vágom. Egyenként perecet formálok belőle, és olajjal megkent tepsibe teszem. Tetejét egész tojással megkenem, és nagyon forró (villany sütőben 230 fok) teszem. Addig a 3 evőkanál lisztet és az 1 evőkanál sót annyi vízzel elkeverem, hogy folyós massza legyen. Ha a perec színesedni kezd, a tetejére csorgatom, és még pár percig viszateszem a sütőbe. Vigyázz, ne száradjon ki!


2010. február 02. 23:49
vera82



Regisztráció: 2008-02-07
Hozzászólások: 2632
Rang: [vezérezredes]

Sziasztok!
Én is beírom ide a kislányom szülinapi tortareceptjét, hátha valakinek épp ez kell. Én rengeteget vadásztam, mert tejeset nem adhatok neki, így tejszíneset sem, és az ekcémája miatt az új dolgokkal vigyázni kell. Így Noéminek külön sütöttem tortát, de nagyon ízlett neki. Ezt én találtam ki, úgyhogy nyugodtan tunningolható.:D

Hozzávalók:
2 tojás
2 ek. víz
2 ek. liszt
2 ek. barna cukor

Töltelék:
2.5 dl rizstej
fél csomag Bio vaníliás pudingpor(DM-ben kapható)
baracklekvár
1.5 ek. barna cukor
1 vaníliás cukor
25 dkg. túró
banán, körte, vagy más gyümi

Egyszerű piskotát készítünk(ez a mennyiség kis méretű tortához való). A tojássárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, majd kanalanként hozzákeverjük a vizet, és lassanként a lisztet. A tojásfehérjét 1 csipet sóval felverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a cukros masszához. A tortaforma alját sütőpapírral béleljük, beleöntjük a masszát, majd előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 15-20 perc alatt megsütjük.

Közben elkészítjük a tölteléket. Rizstejből kiveszünk egy kicsit, és elkeverjük benne a pudingport. A többit a barna és vaníliás cukorral felfőzzük, félrehúzzuk, belekeverjük az elkevert pudingport,majd lassú tüzön újraforrástól számított 1-2 percig főzzük. LAngyosra hűtjük.
Addig a túrót villával összetörjük, vagy krumplinyomón áttörjük, attól függ a gyerkőc mennyire szereti a darabos túrót. :D Végül összekeverjük a pudinggal.

A tésztát félbevágjuk, visszahelyezzük a tortaformába az "alját", megkenjük baracklekvárral. A töltelékből félreteszünk egy keveset, ezt használjuk majd a bevonáshoz is.
A maradék töltelék felét a tésztára kenjük, elhelyezünk rajta pl. banánkarikákat, barackszeleteket, körteszeleteket, stb. Majd rákenjük a maradék tölteléket. A másik piskotát is megkenjük lekvárral és a torta tetejére helyezzük.
A legjobb, ha 1 éjjel hűtőben tároljuk.

Másnap kiveszzük a formából, a félretett túrós krémmel bevonjuk, és tetszés szerint díszítjük. Én pl. nesquick gabonagolyókat tettem rá, akkor evett először. Féltem tőle, de az tetszett Noinak a legjobban.:D

A cukoradag emelhető, Noi nem szereti az édeset, így ez nem egy édes torta ezzel a mennyiséggel.
Ha már evett citromot, a túróhoz azt is lehet reszelni, úgy még finomabb.

Remélem másnak is bejön, nálunk nyerő volt.:D


2010. február 02. 22:19
deriel



Regisztráció: 2007-11-01
Hozzászólások: 3963
Rang: [tábornagy]

Még több babatorta
Csokitorta

Hozzávalók:
- 15 dkg cukor (lehet barna is)
- 25 dkg liszt
- fél cs. sütőpor
- 1 tk. szódabikarbóna
- 4-5 ek. kakaó (vagy karob por helyette, abban nincs élénkítő)
- 2.5 dl víz
- 2 tk. ecet
- 1.2 dl olaj
- 1 tk. vanília kivonat
- 1 tk. fahéj
- tetejére: csokis Milupa tejpép zacskóból kinyomva, mint a felvert tojáshabot.

Elkészítés:
Egy tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd hozzáöntjük a többit. Alaposan elkeverjük, tortaformába öntjük, és megsütjük középmeleg sütőben. (Kb. fél óra alatt sül meg.)

Ha kihűlt, díszítjük.


Egyszerű almatorta

Hozzávalók:
* 20 dkg liszt
* 10 dkg (tejmentes) margarin vagy vaj
* 1 tojássárgája
* víz

A hozzávalókat közepesen kemény, gyúrható tésztává keverjük, fél órát pihentetjük. Kikent tortaformában villával megszúrkálva 10-15 percig 220 fokos sütőben elősütjük. A tetejére 4-5 szem almát felszeletelünk és kevés fahéjjal, vaníliás cukorral meghintjük. Ezután még 30 percig sütjük.


Meggytorta

Hozzávalók:
* 30 dkg meggy
* 40 dkg margarin
* 50 dkg háztartási keksz
* 20 dkg kókuszreszelék

Kimagozzuk a meggyet és 10 szemet félreteszünk. A margarint felolvasztjuk és a meggyhez öntjük, majd összekeverjük a kókuszreszelékkel és az összetört háztartási keksszel, amíg gyúrható massza nem lesz belőle. Némi meggylével higíthatunk rajta. Az egészet kikent tortaformába tesszük, majd 1 éjszakát a hűtőben hagyjuk állni. Reggel a tetejét a maradék meggyel feldíszítjük, majd kivesszük a formából.


Almatorta

Hozzávalók:
* 50 dkg liszt
* 10 dkg margarin
* 1 csomag porélesztő
* 3-4 evőkanál cukor
* kb. 4-5 dl víz
* csipet só
* búzadara
* 4-5 db alma

Fél csésze langyos vízben kis cukorral megfuttatjuk az élesztőt. A margarint liszttel elmorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztőt, az összes cukrot, egy csipet sót, és fokozatosan annyi langyos vizet, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. Az egészet fél órát letakarva kelesztjük.
Az almákat megtisztítjuk, lereszeljük, majd a kinyújtott tésztára helyezzük, búzadarával megszórjuk a tetejét, majd az egészet összecsavarjuk. A tekercsből vékony szeleteket vágunk és egymás mellé szorosan betesszük a tortaformába. 180-200 fokon kb. 40 percig sütjük (tűpróba)


Tojás és tej nélkül süthető piskótás torta

Hozzávalók:

* 5 dl 100%-os almalé
* 25 dkg cukor
* 1 citrom héja és leve
* 2 csomag vaniliás cukor

Ezeket beletesszül egy tálba és habosra turmixoljuk. Miután ez kész van hozzáadunk még

* 2 csomag sütőport
* 50 dkg lisztet
* 2 mokkáskanál szódabikarbóna
* 1 csipet só
* 8 evőkanál olaj (de csak a legvégén)

Ezeket ismét jól összeturmixoljuk, és közepes lángon megsütjük.

Töltelék:

* túró, cukor, csepp citromlé összeturmixolva


Almáspalacsinta torta

Hozzávalók:
Két alma durván lereszelve,
pár csepp citromlé,
hozzá 3 ek. liszt,
1 tojás,
pici buborékos víz.

Összerakjuk az összetevőket, kicsit félrerakjuk pihenni. Olajos serpenyőben kisütjük a palacsintákat.

A lapok közé kenhető: sima gyümölcspüré, bébidesszert, joghurt, bármi.


Feketeerdő torta babáknak

Hozzávalók:
50 dkg darált háztartási keksz
40 dkg margarin
30 dkg meggy
20 dkg kókuszreszelék
15 dkg porcukor
5 dkg kakaópor
Díszítéshez: tejpép, meggy

Elkészítés: A meggyet kimagozzuk,levét felfogjuk.Félreteszünk 10-12 szemet,a többit mély tálba tesszük. A margarint kicsit megmelegítve folyósítjuk,beleöntjük a tálba. A többi hozzávalóval együtt addig kevergetjük,amíg egynemű masszává nem áll össze (esetleg kevés vizet adjunk hozzá). Egy kb. 20 cm átmérőjű, legalább 8cm mély műanyag tálat vékonyan kikenjük margarinnal,és a masszát kézzel erősen belenyomkodjuk, lesimítjuk. Egy éjszakára hűtőben állni hagyjuk. Tálalás előtt kiborítjuk a műanyag edényből,a tejpépet zacskóba töltjük, és mint a tojásfehérjét, kinyomjuk belőle kicsi kupacokban. A tejpépkupacok tetejére egy-egy megyet teszünk.


Gesztenyés babartorta

Hozzávalók:

Tészta:
20 dkg cukor,
1 vaníliás cukor,
5 evőkanál karob por (kakaó helyett),
6 evőkanál olaj,
3 evőkanál 5%-os ecet,
2,5 d. víz,
1 csapott mokkáskanál só,
1/2 csapott mokkáskanál szódabikarbóna,
25 dkg rétesliszt.

Krém:
2 csomag bio gesztenyemassza nádcukorral,
1 liter rizstej,
2 csomag vaníliás cukor,
80 gr. kukoricakeményítő,
6 kanál cukor

Elkészítés: A tészta hozzávalóit, összekeverem, tortaformában 25 perc alatt 190 fokon készre sütöm. A kukoricakeményítőt összekeverem a vaníliás cukorral, felengedem kevés rizstejjel. A többi rizstejet a cukorral felforralom, és a kukoricakeményítős keveréket beleöntöm, így lesz puding. Összekeverem a gesztenyemasszával. Ezzel a krémmel kenem be, és díszítem a tortaalapot.


Répatorta

Hozzávalók:
25 dkg liszt
1,5 dl víz
5 dkg margarin
25 dkg nyers, reszelt répa
10 dkg cukor
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál fahéj
1 narancs vagy citrom héja

Elkészítés: A cukrot a margarinnal kikeverjük, hozzáadjuk lisztet, a vizet, a szódabikarbónát, a fahéjat és a citrom reszelt héját. Utoljára keverjük hozzá a répát, amiből előtte kicsit kinyomkodjuk a levét. Nem kell meglepődni, elég sűrű masszát kapunk. Zsiradékkal kikent, liszttel megszórt tortaformába öntjük, és 200-220 fokon sütjük 25-30 percig.
(Ha teljes kiőrlésű lisztet használunk, 2 dl víz kell hozzá, mert az több nedvességet vesz fel. )


Almás-mazsolás biotorta

Hozzávalók:
25 dkg biomazsola,
2 közepes alma,
7 dkg bio finomliszt,
7 dkg bio grahamliszt,
1 teásk. sütőpor,
késhegynyi fahéj,
2 tojás sárgája,
1 dl étolaj

Elkészítés: Áztassuk a mazsolát forró vízbe, hogy egészen megpuhuljon, majd csöpögtessük le alaposan és pépesítsük botmixerrel. Reszeljük le az almákat. Keverjük össze a liszteket, a sütőport és a fahéjat. Keverjünk ki 2 tojássárgáját fokozatosan belecsurgatott étolajjal. A keveréket a mazsolaturmixszal, majd a liszttel, végül az almával vegyítsük. Simítsuk kiolajozott, kilisztezett, 24 centi átmérőjű kerámia tortaformába a masszát és süssük forró sütőben tűpróbáig, kb. 30 percig.


2010. február 02. 11:46
deriel



Regisztráció: 2007-11-01
Hozzászólások: 3963
Rang: [tábornagy]

banános joghurttorta
Ez kicsiknek csak módosításokkal adható(pl mandula és citromhéj nélkül), de 2 évesnek már jó lehet.

Hozzávalók:

Az alaphoz:
10 dkg margarin(nálam vaj),
10 dkg darált keksz,
10 dkg darált mandula,
5 dkg porcukor( csak nálam),
10 dkg csokoládé
A krémhez:
8 lap zselatin(nálam 2 dkg)
3 banán,
2 ek citromlé,(nálam a citrom leve)
10 dkg cukor,
5 dl natúr joghurt(nálam 6 dl már lecsepegtetve),
+nálam még 1 citrom héja,
+2 e.kanál vaníliás cukor
A sütőt előmelegítjük 170 fokra. A vajat kicsit megolvasztjuk és összedolgozzuk a darált keksszel és mandulával. A mandulát szárazon megpiríthatjuk előtte,úgy még finomabb. Nekem cukortalannak tűnt, így raktam hozzá 5 dkg-t porcukorból. Belerakjuk a masszát egy 26 cm-es kapcsos tortaformába, és egy kanál hátával elegyengetjük, nyomkodjuk. A sütőben kb.10 perc alatt készre sütjük, majd kihűtjük. Közben a csokit megolvasztjuk gőz felett és a kihűlt tésztalapra csorgatjuk, elsimítjuk.
A joghurtot felrakjuk a cukorral és zselatinnal takaréklángra a tűzhelyre. Nem kell forróra, csak míg a zselatin elolvad. A banánt összenyomkodjuk, a citrom levével meglocsoljuk,hogy ne barnuljon meg. Hozzátesszük a zselatinos-cukros joghurthoz, akár össze is turmixolhatjuk. A csokis tésztára rakjuk a krémet és kb.4 órát hűtjük. Tálaláskor késsel körbevágjuk a torta szélét és tetszés szerint díszítjük.


2010. február 02. 11:44
deriel



Regisztráció: 2007-11-01
Hozzászólások: 3963
Rang: [tábornagy]

Védőnéni túrótortája
Hozzávalók:
2 tojássárgája
25 dkg (por)cukor
2 csomag vaníliás cukor
12,5 dkg sütőmargarin
50 dkg túró
1,8 dl (baba)víz
25 g étkezési zselatin
3 dl tej
Elkészítés:

1.) Egy tálban habosra keverjük a tojássárgát, a cukrot, a vaníliás cukrot és a margarint. Eztán belekeverjük a túrót is.
2.) A langyos vízben feloldjuk a zselatint, megmelegítjük, majd hűlés közben beletesszük a tejet. Ezt belekeverjük a túrós masszába, és az egészet egy kapcsos formába öntjük. (Én egy gömbölyű kis üvegtálba tettem). Tehetünk bele puha gyümölcsöket. 12 órán át hűtőben tartjuk, majd kiborítjuk, és tálaljuk.



2010. február 02. 11:43
deriel



Regisztráció: 2007-11-01
Hozzászólások: 3963
Rang: [tábornagy]

Épp születésnapi torta-ötletekre vadászom az egy éves babámnak, az ígéretesebbeket beírom

Almalepény-torta
Két alma durván lereszelve, pár csepp citromlé, hozzá 3 ek. liszt (én fele búza, fele rizslisztből csináltam, szerintem simán rizslisztből is összejön)., 1 tojás, pici bubis víz. Összerakni, pici pihi. Olajos serpenyőben kisütni. Egy kanál massza - egy lepény.

Én annyi masszát tettem a serpenyőbe, hogy kitöltse azt - ehhez kellett a legtöbb ügyesség és türelem. Kisütöttem néhány lapot.

A lapok közé kenhető: kinek mi a szimpi. Szerintem sima gyümölcspüré, bébidesszert joghurt vagy amit akarsz. Én banán-túró-joghurt szószt csináltam, ezzel kentem be a tetejét is.

Díszítésnek mandarin, banán (egészen sokáig bírja a levegőt, de nem sokkal tálalás előtt tettem csak rá) és rizsgolyó.


2010. január 27. 21:44
deriel



Regisztráció: 2007-11-01
Hozzászólások: 3963
Rang: [tábornagy]

Sütés nélküli süti


Hozzávalók: 6 tojás, 3 cs vanilincukor, 2 ek kakaó, 17 ek porcukor, 2 kis doboz tejföl, 3 cs zselatin, 2 dl málnaszörp
1. réteg: 3 tojássárgát kikeverni 5 ek porcukorral, 1 cs vanilincukorral. Másfél dl vizet felmelegítünk és feloldunk benne 2 ek zselatint, ha meghűlt, belekeverjük a tojássárgájába, a fehérjét kemény habbá verjük és hozzákeverjük a többihez. tepsibe öntjük, és hűtőbe téve hagyjuk megdermedni.
2. 2. réteg uaz, mint az 1. csak hozzákeverünk 2 ek kakaót.Ha az első megdermedt, a tepsiben a tetejére öntjük.
3. 7 ek porcukrot 2 tejfölt és 1 cs vanilincukrot összekeverünk. 2 ek zselatint feloldunk másfél dl meleg vízben, összekeverjük a tejföllel, és ha az előző réteg megdermedt, a tetejére öntjük
4. 2,5 dl meleg vízbe 2 ek zselatint teszünk, ha feloldódott, beleöntünk 2 dl málnaszörpöt, összekeverjük, és az előző réteg tetejére öntjük, ezt a réteget is hagyjuk hűtőben megdermedni.



<<első  << előző1[2]következő >>  utolsó>>




Adnetwork
copyright © ciklus.hu 2007 - Naptár Nőknek