167820 tag

2024.04.23.
Béla napja van!
Főoldal     DEMO (Bemutató)     Regisztrálj     Fórum     Mondd el!     Kapcsolat

Név:

Jelszó:


Jegyezzen meg Belépés

Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Nagyon tetszik amit csináltok és így legalább megismerhetem a saját "m?ködésem"!

denise



Rólunk
Gyakran ism. kérdések
Hogyan használjam?
Felhasználási feltételek
Adatvédelmi nyilatkozat
Partnereink



Tisztelt felhasználóink!
Sajnos az fórumon elszaporodott jogsértések miatt kénytelenek vagyunk a fórumot leállítani. 2022 május 11-től a fórum nem lesz elérhető.

Ciklus.hu

Kezdolap » Abortusz » Elítélitek vagy nem?


Rendezés dátum szerint növekvő sorrendben



<<első  << előző1[2][3][4]következő >>  utolsó>>

2019. június 30. 18:06
Szuzus


Regisztráció: 2015-09-10
Hozzászólások: 10
Rang: [tizedes]

Sziasztok! 2 csodás gyermekünk van a Férjemmel és szerettünk volna kistestvért. 12 hetes Ultrahangon derült ki, hogy nem él a babánk. Megműtöttek. Ezt követően volt 4 spontán vetélésem és még két missed ab-m. Nem akarok ítélkezni, de felvételre várni és hallgatni a többieket, hogy vetetésre jöttek és évente 1-2x járnak, több volt mint embert próbáló. Nyeli az ember a könnyeit és nem lehet megérteni miért???????? Aztán arra is volt példa,hogy szó szerint ujjongott, hogy "végre kiszedték belőlem!" Majd mind ha semmi egyéb ok miatt nem lehetne ott az ember, mosolyogva megkérdezi, hogy ti sem akartátok megtartani? 😭 Ítélkezni nem az én dolgom, de képtelen vagyok megérteni. Nem azt mondom, hogy ha erőszakból fogantatás áll meg kell tartani, de nagyon sokan sportot űznek belőle és náluk ez a "családtervezés" és a fogamzásgátlás. Számomra az élet a fogantatással kezdődik.

Szerkesztve: Szuzus által, ekkor: 2021. február 06. 21:46


2019. január 15. 00:04
Filakati


Regisztráció: 2015-07-13
Hozzászólások: 3
Rang: [honvéd]

http://www.valsagterhesseg.hu/infokp01.html

Lelkiadoptalas.hu


2016. április 10. 09:35
TimCsipa



Regisztráció: 2011-04-01
Hozzászólások: 83
Rang: [hadnagy]

Sziasztok. Akkor én is hozzászólnék ehhez a témához. Nemrégiben SAJNOS abortuszra kellett, hogy menjek. Nem azért , mert felelőtlenül éltünk a párommal sexuális életet csupán azért, mert gyógyszer mellett fogant meg a baba. Amint megtudtam, hogy terhes vagyok tudtam azt is, hogy el kell vetessem. Az oka pedig az volt, hogy ha megszülöm az angyalkámat akkor meghalok. . Itt van 2 kicsi lányom , most 3 és 4 évesek. Nekem rájuk kellett gondolnom, mert mi lesz ha én nem leszek?? Nekik még nagyon is szükségük van rám. Persze elgondolkodtam azon is, hogy mi van ha valami csoda folytán túlélem a dolgot , de sajnos a nőgyógyászom azt mondta, ha megszülöm én már soha nem megyek haza a gyerekeimhez, sőt még az abortusz is veszélyes az én esetemben. És csoda volt, hogy a második szülést túl éltem, egy hajszál választott el attól, hogy a gyermekeim anya nélkül nőljenek fel. Na most ti ebben az esetben mit tennétek?? Bevállalnátok?? Én nem mertem, mert emlékszem arra a napra amikor a kicsi lányom született. Sírva könyörögtem Istenhez, hogy ne akarjon még magához szólítani. Olyan szinten halálfélelmem volt, hogy napokig aludni sem mertem. Nem kívánom senkinek. És akkor jött ez a 3. terhesség. Szívünk szerint megtartottuk volna, de nem mertem kockáztatni.... Mai napig is megsiratom minden nap a kis angyalkámat....


2013. június 04. 19:59
Mamita


Regisztráció: 2012-11-26
Hozzászólások: 1
Rang: [honvéd]

Néhányan olyan könnyen kijelentitek hogy bizony ti örökbe adnátok ha úgy alakulna... Megnézném, hogy hogyan lennétek képesek a 9 hónapon át kihordott gyermeketeket a szülés után másnak adni...Képesek lennétek a tudattal élni, hogy van egy gyermeketek valahol??? Mert én NEM!!!
Van egy 3 éves lányom már és most pedig döntenünk kell mert védekezés mellett terhes lettem. Márciusban megszűnt a munkaviszonyom mert más megyében dolgoztam, így oda nem tudtam visszamenni, és most rá 2 hóra meg terhes lettem.
Na ennek tudatában ti mit is tennétek? gyesre és a családira támaszkodva merjük bevállalni a kistestvért? Persze a párom dolgozik de albérletben lakni ennyi pénzből ...


2013. január 02. 13:41
szipike3


Regisztráció: 2008-07-30
Hozzászólások: 15
Rang: [tizedes]

Sziasztok! Ide tévedtem és nem tudom megállni hogy ne szόljak..Magam részéről az abortuszt gyilkosságnak tartom(mert lássuk be fizikailag igenis elpusztítanak egy kicsi embert) még ha ez bizonyos fejlettségi szintig legális is.Más részről nem szabad elítélni azokat a nőket akik ezt megteszik hiszen nem tudjuk milyen körülmények viszik rá őket erre a döntésre...Van két dolog amit viszont elítélek:
1) a felelőtlen nemi élet védekezés nélkül
2)a többszöri abortusz..amikor valaki ezt általános megoldásként használja ha éppen úgy hozza a sors...
Fontosnak tartom a fiatalok nevelését(nem csak száraz szexuális felvilágosítást)hogy lelkileg és agyilag is érettek legyenek a szexuális életre.Ha rajtam múlna én betiltanám a többszöri abortuszt.Amelyik nő a harmadik abortuszt akarja elvégeztetni kötelezném hogy megszülje azt a gyereket aztán örökbe adnám.A hölgyet pedig sterilizáltatnám..


2013. április 01. 13:15
kislány2013


Regisztráció: 2013-03-10
Hozzászólások: 5
Rang: [honvéd]

Szia szipike! Olvastam a véleményed az abortuszról. Igen meggondolandó, főleg annak akinek az első teherbe eséséről van szó. Akkor ha valaki elveteti a gyereket, lehet nem lehet neki több az életében, ami nem jó.. Viszont ha egy nem kívánt sexuális együttlétből fogan meg egy baba pl. nem erőszak esetén, akkor nehéz lehet pozitív döntést meghozni és megtartani egy ilyen babát, még akkor is ha a gyerek nem tehet róla.


2012. november 07. 13:06
timee01


Regisztráció: 2012-11-07
Hozzászólások: 2
Rang: [honvéd]

Nemrég bukkantam egy olyan oldalra az FB-n, ami sok hasznos információt nyújt a fogamzásgátlásról.
Sajnos, kortól függetlenül, sokan elég tájékozatlanok a védekezéssel kapcsolatos témákban, pedig ha tisztában lennének a dolgokkal, elkerülhető lenne a nem kívánt terhesség.. Ez egy remek kampány azért, hogy elkerülhető legyen egy súlyos döntés meghozatala...
http://www.facebook.com/neesspanikba


2011. december 12. 16:43
pal_agnes


Regisztráció: 2010-07-31
Hozzászólások: 28
Rang: [tizedes]

Nem kell olyan "durva" videókat nézni, mint a néma sikloy, ez is bőven megteszi (csak mert azt sokan nem bírták megnézni, többek közt én sem). A nő túlélte az abortuszt, amit a hetedik hónapban akartak végrehajtani rajta...

http://buzamag.ro/hirek/438-tulelte-az-abortuszt.html


2011. december 04. 06:15
harangozosaci


Regisztráció: 2010-12-27
Hozzászólások: 366
Rang: [őrnagy]

És Neked nem ismerős, hogy NE ÖLJ!!!A baba már a fogantatás pillanatában él! De én nem Téged ítéllek el, hanem akik önszántukból mennek abortuszra, s nem azért, mert sajnos a baba már nem él.Sajnos nagyon sokak felelőtlenül élnek nemi életet, s ha becsúszik, akkor meg elvetetik, vagy hivatkoznak, hogy most nincs itt az ideje, vagy nincs rá pénz. Kérdem én, akkor miért nem védekeztek! Nincs jogunk egy emberéletről döntenünk. Na ezért ítélem el őket, nem tudom őket sajnálni, mert a babájukat megölték! Nekik és mindenkinek ajánlom a Néma sikolyt megnézni, hátha megértenék, hogy milyen nagy bűnt követtek el.
Egy 3 gyermekes családanya


2011. április 10. 12:15
bogyóka79



Regisztráció: 2010-11-03
Hozzászólások: 143
Rang: [százados]

Sziasztok kedves Fórumozók!

Nekem az a véleményem, hogy nem lehet és kell mindenkit elítélni aki az abortuszt választja mert biztos nem mindíg csak a felelőtlen szex áll a hátterében. Nem lehet pálcát törni senki felett ameddig nem ismered az okait a döntésének.
Nekem mióta elhalt a babám és kórházban voltam műtéten és az ott abortuszra várók között volt olyan aki a felelőtlensége miatt került oda és még hangoztatta is, hogy vegyék már ki belőle......,azt elítélem mert az ilyenek azok akik szerintem elítélendők!!!!


2011. március 21. 10:18
Kicsiribizli



Regisztráció: 2010-08-30
Hozzászólások: 838
Rang: [alezredes]

Kedves Mindenki, aki elítéli az abortuszt!

Hihetetlen, hogy ennyire szélsőségesen, a legkisebb empátia nélkül képesek vagytok nőket (sorstársaitokat) elítélni. Nem ismeritek se az indokokat, se a helyzeteket, amiben megszületnek ezek a döntések. Az utána következő időszakról pedig szintén halvány lilátok sincs. Mégis ítélkezni mertek. Nem ismerős az a mondás,hogy: Ne ítéltess, mert magad is megítéltetsz ??? Annyira irigyelek bennetek, hogy ráértek mások felet pálcát törni. Nincs mivel foglakoznotok, nincsenek hibáitok, amiket kijavíthatnátok? Irigyelek benneteket, hogy jó dolgotokban nem jut más az eszetekben, mint ilyen felszínes, általánosító és előítéletes gondolatokat szajkózni. Gratulálok!!!

Most januárban, életemben először terhes lettem, de sajnos elhalt a kisbabám, pedig nagyon szerettük volna. Egy hétig voltam kórházban, ahol legalább hat lánnyal találkoztam, aki abortuszra jött. Mindegyik végigbőgte az egészet. Büszke vagyok rá, hogy még ilyen állapotomban sem ítéltem el őket!!!

Mindenki mélységesen szégyellje magát, aki ítélkezni mer! Mit képzeltek magatokról, kik vagytok ti? Elég baja van azoknak a lányoknak a ti undokoskodásotok nélkül!!! (Tisztelet a kivételnek, aki azt írta, hogy csak ő személy szerint nem tenné, arra a fentiek nem vonatkoznak!)

Szánalmas banda!!! Semmi közötök mások szuverén döntéseihez!!! A saját döntéseitekkel és életetkkel foglalkozzatok inkább. Hátha az jobban megy…

Felháborodva; Heringh Zsófia


2011. december 04. 06:01
harangozosaci


Regisztráció: 2010-12-27
Hozzászólások: 366
Rang: [őrnagy]

:(, :(, :(

Szerkesztve: harangozosaci által, ekkor: 2011. december 04. 06:17


2011. március 17. 11:59
vivybaby13



Regisztráció: 2011-01-22
Hozzászólások: 7
Rang: [honvéd]

Jól esik olvasni, hogy ilyen sokan vagyunk, akik ellene vannak. :) Bizony én sem vetetném el, pedig nem vagyok 30 éves, 200 ezer HUF/ hó fizetéssel... Egy élettel nem lehet játszani és felelősséget kell érte vállalni lehetőségektől függően. Ha nem tudnám azt a babát felnevelni tisztességesen, akkor örökre adom, hiszen kaphat egy szerető családot úgy, hogy meg van mindene amire szüksége van és én ESÉLYT adtam neki erre az életre. Aki támogatja az indokolatlan abortuszt (mert félrertés ne essék, szerintem az anyagi és kényelmi okokból történő abortusz KÖZEL SEM INDOKOLT) lelki szempontból szerintem mindenképp éretlenségre utal, hiába x éves az az illető, mert az ilyet sajnos nem években mérjük. Engem az zavar, hogy büntetlenül megússza az, aki kiont egy ilyen kis ártatlan életet. Erővel "szedeti ki magából" azt a kicsi babát aztán mintha mi sem történt volna megköszöni és elsétál. ...hát ez a nem mindegy. Jönnek mindenhová "sírni" hogy mekkora lelki teher, blablabla. Aki erre képes és még védi is a témát, nem hinném hogy őszintén sajnálja. Az ilyen nőkben nincs semmi tartás.


2011. március 23. 09:44
Mameha


Regisztráció: 2009-09-10
Hozzászólások: 126
Rang: [százados]

Jól esik olvasni, hogy ilyen sokan vagyunk, akik ellene vannak. :) Bizony én sem vetetném el, pedig nem vagyok 30 éves, 200 ezer HUF/ hó fizetéssel... Egy élettel nem lehet játszani és felelősséget kell érte vállalni lehetőségektől függően. Ha nem tudnám azt a babát felnevelni tisztességesen, akkor örökre adom, hiszen kaphat egy szerető családot úgy, hogy meg van mindene amire szüksége van és én ESÉLYT adtam neki erre az életre. Aki támogatja az indokolatlan abortuszt (mert félrertés ne essék, szerintem az anyagi és kényelmi okokból történő abortusz KÖZEL SEM INDOKOLT) lelki szempontból szerintem mindenképp éretlenségre utal, hiába x éves az az illető, mert az ilyet sajnos nem években mérjük. Engem az zavar, hogy büntetlenül megússza az, aki kiont egy ilyen kis ártatlan életet. Erővel "szedeti ki magából" azt a kicsi babát aztán mintha mi sem történt volna megköszöni és elsétál. ...hát ez a nem mindegy. Jönnek mindenhová "sírni" hogy mekkora lelki teher, blablabla. Aki erre képes és még védi is a témát, nem hinném hogy őszintén sajnálja. Az ilyen nőkben nincs semmi tartás.


Tudod, vannak ismerőseim, akik szeretnének gyereket, és már rég lenne nekik, ha a KETTŐJÜK fizetése CSAK MEGKÖZELÍTENÉ a 200 000 HUF/hós fizetést. Kicsit magas lóról pampogsz és szemellenzővel.


2011. május 22. 14:18
vivybaby13



Regisztráció: 2011-01-22
Hozzászólások: 7
Rang: [honvéd]


Tudod, vannak ismerőseim, akik szeretnének gyereket, és már rég lenne nekik, ha a KETTŐJÜK fizetése CSAK MEGKÖZELÍTENÉ a 200 000 HUF/hós fizetést. Kicsit magas lóról pampogsz és szemellenzővel.


Szerintem mielőtt véleményt alkotsz a hozzászólásomról két dolgot tanulj meg: 1. szöveget értelmezni, 2: normális szavakat használj, mert nem a kis fenekedből rángattál ki. Nem azt mondtam hogy 200 e huf/hó kell ahhoz hogy eltarts egy babácskát, pusztán arra céloztam ezzel, hogy szegény vagyok.



<<első  << előző1[2][3][4]következő >>  utolsó>>




Adnetwork
copyright © ciklus.hu 2007 - Naptár Nőknek