167733 tag

2024.03.29.
Aguszta napja van!
Főoldal     DEMO (Bemutató)     Regisztrálj     Fórum     Mondd el!     Kapcsolat

Név:

Jelszó:


Jegyezzen meg Belépés

Regisztráció
Elfelejtett jelszó

A regisztrációm után rögtön bementettem az oldalt a kedvenceim közé.

KisMea



Rólunk
Gyakran ism. kérdések
Hogyan használjam?
Felhasználási feltételek
Adatvédelmi nyilatkozat
Partnereink



Tisztelt felhasználóink!
Sajnos az fórumon elszaporodott jogsértések miatt kénytelenek vagyunk a fórumot leállítani. 2022 május 11-től a fórum nem lesz elérhető.

Ciklus.hu



Rendezés dátum szerint növekvő sorrendben



 
2010. szeptember 13. 13:30
valerka


Regisztráció: 2007-05-18
Hozzászólások: 35
Rang: [őrmester]

2010-ben metformin babád született vagy áldott állapotba kerültél?

Jelentkezz a 2010-es metformin baba moziba! Bemutató: 2010 november 20, IV. PCOS Közönségtalálkozó

Amire szükség van:

nicknév vagy fantom neved
a babád neve (ha már megszületett vagy tudható a neve)
a babád születési dátuma vagy várható születési dátuma
a teherbeesés előzményeinek rövid leírása pár mondatban (nehézségek, kezelés, időtartam)
jó minőségű kép a babádról (terhesség esetén rólad, az arc takarásban maradhat) – max. 250 kb nagyságban!
Beküldési határidő: 2010 október 30
Az adatokat ide várjuk: sari.nora kukac pco-szindroma.hu, a tárgyban kérjük jelölni: Metformin babamozi 2010.


2010. szeptember 10. 11:01
valerka


Regisztráció: 2007-05-18
Hozzászólások: 35
Rang: [őrmester]

PCOS Közönségtalálkozó 2010!

A Kelenföldi Művelődési Központban, a szokott helyszínen (Bp, XI.
kerület, Etele út 55. - I.emelet, volt Olimpia mozi), november 20-án
szombaton megtartjuk az immár hagyománnyá vált éves
Közönségtalálkozót, 10 órai kezdettel.

A belépés ingyenes, viszont regisztrálni szükséges itt:
pcos@pco-szindroma.hu (tárgyban kérjük jelölni: "PCOS találkozó
regisztráció") ! Helyek korlátozottan állnak rendelkezésre.

A teljesség igénye nélkül:

1.dr. Tűű László endokrinológus (Budapest)
2.dr. Naszódy Péter endokrinológus (Kecskemét)
3.dr. Breyer Helga belgyógyász (Németország)
4.dr. Fülöp István nőgyógyász (Budapest)
5.Szendi Gábor pszichológus
6.Zentai Andrea dietetikus
7.Szabó Szigfrid talpreflexológus
8.2010 metformin babamozi
9.részletek a "PCOS - Az ismeretlen betegség" c. filmből


Büfé, szakértői tanácsadás, baba-mama szoba. Pontos program később,
kísérd figyelemmel a http://www.pco-szindroma.hu/ honlapunkat!


2009. október 26. 13:07
HennaHanna



Regisztráció: 2009-02-22
Hozzászólások: 164
Rang: [százados]

Szia Anita!
Ha többet szeretnél a PCOS-ről tudni, akkor ajánlom figyelmedbe a pcos.hu oldalt, ahol nagyon sok hasznos dolog található, az endokrinológus véleményétől kezdve az igaz történeteken át. Orvosajánlás, a betegség tünetei, kezelése, egyszóval egy csomó ismeretanyag.
Emellett érdemes benézni az index.hu-n és a nlcafe.hu-n megnyitott fórumokra is, ahol hasonló cipőben járókkal beszélgethetsz.
Egyébként én is pcos-es vagyok és nem lehet általánosítani abban, hogy az ebben a betegségben szenvedő nők valamennyien kövérek és férfiasak. Sőt! Én például a húszas éveimben még nagyon is vékony voltam és egyátalán nem mutattam a tipikus tüneteket az UH-n látható cisztákon kívül.


2009. október 14. 17:18
dontworry



Regisztráció: 2008-11-14
Hozzászólások: 5641
Rang: [százados]

Szia!

Na, így már kicsit világosabb, bár nem tudtam, hogy van pco és pcos külön. De olyanról már hallottam sokszor, hogy valakinek cisztái voltak, és aztán nem volt semmi gond. Ha neked nem a szindróma van, akkor emélhetőleg tényleg nem kell komolyan aggódni. Nekem a betegségem társbetegsége a pcos, vagyis a szindróma lehet. Egyébként hyperprolactinaemiám, pontosabban prolactinomám van. Ez egy olyan betegség, ami a prolaktin nevű hormon fokozott túltermelésével jár, és a kiváltó oka egy jóindulatú hormontermelő daganat, ami az agyalapi mirigyben van. Általában gyógyszeresen kezelhető, amíg a daganat nem éri el az 1 cm-t, afölöt ugyanis műtik, ami egy agyműtét. Nekem ez a daganat már elmúlt egy párszor, legalábbis nem látszott, de épp most, 7,5 éves kezelés, 6 éves gógyszerezés és egy éves gyógyszerkihagyás után újra visszanőtt, minden eddiginél nagyobbra, most 7x 4 mm-es, és egyetlen év alatt nőtt meg ekkorára. Így újra kell gyógyszert szednem, és épp ma mondta a dokim, hogy nem is túl valószínű, hogy abbahagyhatom, legalábbis belátható időn belül semmiképp. Sőt, most orvosilag is elvygaok tiltva a gyerekválalástól, mert terhesség alatt nem szedhetem a gyógyszert, és igen valószínű, hogy bőven műtéti méretűre nőne ezalatt a daganat. Reálisan legkorábban 2-3 év múlva próbálkozhatom meg a terhességgel. Párom is egy legkorábban 2 év múlva való projektelésbe egyezett bele, pedig már eljegyzés is volt, sőt, augusztusban elvileg össze is házasodtunk volna, csak végül elhalasztottuk. Maga a betegség egyébként a peteérés megakadályozása révén tesz meddővé, vagy ka sikerül is teherbeesni, akkor a progeszteron hiánya miatt valószínű a korai vetélés. Neme hál' istennek legalább a ciklusom normálisnak mondható, így a doki bízik benne, hogy ha a hormonszintem a gyógyszer hatására normalizálódik, akkor teherbe fogok tudni esni, igaz, a szokásosnál valószínűleg tovább fog tartani. Szóval most 29 vagyok, 32 éves korom előtt nemigen vállalhatok babát, és az anyai ágról örökölt gének miatt nagy valószínűséggel 38 éves korom tájékán elkezdek majd klimaxolni. Tehát lesz 5-6 évem, amikor megpróbálhatom, ha adigra a daganat kellőleg összezsugorodik, és a doki engedni fogja... Nem állok túl jól.


2009. október 13. 13:55
dontworry



Regisztráció: 2008-11-14
Hozzászólások: 5641
Rang: [százados]

Szia Anita!

Én nem vagyok pco-s, legalábbis egyenlőre még nem tudok róla, bár nekem is van rá esélyem. Egy másik hormonális betegségben szenvedek, aminek viszont gyakori társbetegsége a pcos. 7,5 éve kezelnek, ezalatt 6 évig gyógyszereztek. 22 évesen diagnosztizáltak, és az orvosom (ezidáig legalábbis) sosem tudta megmondani, hogy mi lesz velem és meggyógyulhatok-e egyáltalán. Sajnos az én alapbetegségem talán a pcos meletti másik leggyakoribb meddőségi ok, így én is erős kételyekkel küzdöm a teherbeesési képességeimet illetően. Na mindegy, az én esetem nem is anynira lényeges most, csak azért írtam le, hogy lásd, még ha más is a bajom, összességében tudom, milyen hosszassan küzdeni olyan betegséggel, ami hasonló gondokat okoz. Azt is tudom, hogy az ember nagyon sok mindent megtehet a saját gyógyulása érdekében, ami az orvoslástól független, elsősorban, ha hisz a saját gyógyulásában. De ettől függetlenül én nem hiszem, hogy egy olyan szintű betegség, mint nekünk van, meggyógyulna saját magától, gyógyszer nélkül. Őszintén nem is értem az esetedet. Azt írod pcos-ed van, de a kezeléséről nem írsz semmit. Kapsz rá most gyógyszert? Vagy csak diagnosztizáltak és azóta nem foglalkoznak vele? És miért nem a dokidat kérdezed, hogy nehezen fog-e menni a teherbeesés? Ő tudja, hogy miylen állapotban vagy. Egyébként szerintem sajnos valóban nehezen fog menni, hacsak addigra nem sikerül kikezelni, bár fogalmam sincs, hogy pontosan mik a pcos-nél az esélyek, emlékeim szerint nehezen gyógyítható betegség. Mindenesetre azzal együtt, hogy te majd csak úgy szeretnél boldogan rácsodálkozni, hogy nahát, sikerült, terhes vagyok, jobb lenne, ha elkezdenél készülni a dologra és elindítanál egy célzott kezelést, hogy 1-2 év múlva legyen majd esélyed teherbeesni. Addigra talán ki tudnak kezelni. Ha most elhanyagolod, szerintem könnyen lehet, hogy amikor odajutsz, hiába fogod várni, hogy jöjjön a baba, amikor akar. Nem kívánom neked, hogy majd akkor, 1-1,5 év sikertelenség után kelljen keserűen rádöbbenned, hogy ez így nem megy, és akkor kelljen egy hosszas kezelést elkezdeni.
Lehet, hogy félreértettem a dolgokat egyébként. Netán a fogigátlót szedetik most veled "kezelésként"?


2009. október 13. 21:36
anita85


Regisztráció: 2009-10-12
Hozzászólások: 2
Rang: [honvéd]

Szia dontworry!:)

Először is nagyon köszönöm, hogy írtál, igazán kedves tőled!
Valóban egyenlőre még egy kicsit keveset tudok magáról a pcos fogalmáról. De leírom egy kicsit részletesebben.
Annak idején, amikor elhízott tinédzserként az endokrinológushoz kerültem, senki nem mondta ki, hogy ez lenne a betegségem. Annyit mondtak, fogyjak le, szedjem a Diane-t és minden rendbe jön. Nyilván a betegségem már akkor is meg volt...Érdekes belegondolni, hogy talán tényleg olyan régen kezdődött.
20 évesen elmentem egy új nőgyógyászhoz, akkor csináltak életemben először hüvelyi ultrahangot.
Akkor csak annyit mondott az orvos: pco. És mutatta a monitoron a sok kis apró cisztát. Néztem rá értetlenül, meg voltam ijedve. De olyan lazán válaszolt: Oh, a nők 10%-nak van, nem tudni mitől alakul ki . Kicsit nehezebben fogok teherbe esni, de nem lesz gond, vannak már nagyon jó gyógyszerek, ne ijedjek meg. Nagyon laza volt a pasas, megnyugodtam, hogy nem is olyan vészes az ügy. Ekkor már 7 hónapja nem szedtem a Diane-t, de menstruációm egyáltalán nem volt. Hát meghoztuk. Jó, aztán elkezdtem szedni a Gracial-t. Azt mondta, ezzel a betegséggel nem kell most még foglalkozni, a Gracial tökéletes rá, ha babát akarok, akkor majd megbeszéljük. ( Voltam teljes vérképen, azt mondta, minden rendben van)
Ja és hozzátette, nehogy összetévesszem, ez nem pcos, vagyis pco szindróma, hanem csak pco, vagyis cisztás a petefészkem. A pcos-es nők kövérek és férfiasak, s én egyik sem vagyok. Mostmár főként azt sem értem, mi is a betegségem.
Később őt is leváltottam arra a doktornőre, akihez most is járok.
Ő is látta a cisztácskákat, de mondta, semmi gond. Gyakorlatilag ugyanazt mondta, mint az előző, hogy ha babát akarok, akkor majd lesz segítség. Ő is lazán vette, tényleg megnyugodtam.

Amíg az embernél belátható időn belül úgysincs esély babavállalásra, addig nem foglalkozik vele az emberen ilyen aktívan. De nyáron férjhez mentem, s egyre inkább foglalkoztat bennünket a kisbaba gondolata.
Sok mindent olvastam, már nem értek semmit és újta megijedtem, vajon akkor nekem is ilyen nehezen fog e menni..
Pár nap múlva leteszem a fogamzásgátló tablettát, aztán meglátjuk. Mostmár rengeteg kérdésem lenne az orvosomhoz, de külföldön élek és csak november közepén jutok el hozzá.
Ne hari, ha kicsit hosszú voltam..:)

Neked milyen betegséged van pontosan, ha megkérdezhetem? Szeretnél már babát?
Nagyon köszi a segítséget!





2009. október 12. 01:11
anita85


Regisztráció: 2009-10-12
Hozzászólások: 2
Rang: [honvéd]

Sziasztok! Anita vagyok, 24 éves és pco-m van. Örülök, hogy itt talán hasonló cipőben járókkal beszélgethetek. 13 éves koromtól menstruálok, de soha nem volt rendszeres. Gyerekkoromban nagyon vékony voltam, aztán a serdülőkor kezdetétől hízni kezdtem. 15 éves koromra 75 kiló voltam. Talán nem is figyeltem a helyes táplálkozásra és testmozgásra. Emellett szőrös volt az arcom, ami nagyon zavart. Endokrinológus Diane35-öt írt fel. Onnantól kezdve veszett fogyókúrába kezdte, s alig pár hónap alatt 54 kg lettem, tünetek enyhültek. Telt az idő, s mivel 17 évesen elkezdtem szexuális életet élni, már nem is akartam abbahagyni a Diane-t. A nőgyógyász is egyetértett. 20 éves koromig szedtem. Egyszer abbahagytam közben, s 7 hónapon keresztül nem menstruáltam. Akkor is csak Norcoluttal..Aztán az orvos azt ajánlotta, hogy szedjek tovább fogamzásgátlót, váltottam közben orvost is, s már Gracial-t szedtem. Pco-m van, amiről sok mindent olvastam..Általában nagyon nehezen jön össze a baba. Én nem szeretnék ebben a cipőben járni, mint sokan: szedik évekig a fogigátlót, aztán akkor állnak le, mikor már hajtanak a babára, s persze nem jön össze, pco, stb...S másra sem tudnak gondolni. Én úgy szeretnék teherbe esni, hogy nem reménykedek az első együttlét után...Szeretném élvezni a férjemmel a szeretkezézt, s hagyni, hogy jöjjön a baba, amikor akar. Most még nem utazunk a babára, de 1-2 év múlva szeretnénk.Most le akarok állni a gyógyszerrel, s szeretném, ha addigra, mire babát szeretnénk, már minden rendben menjen a szervezetemben. Szerintetek elmúlhat a pco magától, gyógyszer nélkül? Mit gondoltok a törénetről?Szerintetek nehezen fog menni a teherbeesés? Amúgy 168 cm vagyok 53 kg, nincsenek pattanásaim, stb, egészségesen élek és rendszeresen sportolok. Köszi mindenkinek a választ!:)



 



Adnetwork
copyright © ciklus.hu 2007 - Naptár Nőknek