167732 tag

2024.03.29.
Aguszta napja van!
Főoldal     DEMO (Bemutató)     Regisztrálj     Fórum     Mondd el!     Kapcsolat

Név:

Jelszó:


Jegyezzen meg Belépés

Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Az eddig kézzel vezetett, pöttyözött, karikázott stb. naptáram lassan a kukában végzi.:)

Pandika



Rólunk
Gyakran ism. kérdések
Hogyan használjam?
Felhasználási feltételek
Adatvédelmi nyilatkozat
Partnereink



Tisztelt felhasználóink!
Sajnos az fórumon elszaporodott jogsértések miatt kénytelenek vagyunk a fórumot leállítani. 2022 május 11-től a fórum nem lesz elérhető.

Ciklus.hu

Kezdolap » Próbálok teherbe esni » Méhen kívüli terhesség


Rendezés dátum szerint növekvő sorrendben



<<első  << előző1[2][3]következő >>  utolsó>>

2015. január 31. 19:47
Gabriella0826



Regisztráció: 2012-11-09
Hozzászólások: 677
Rang: [alezredes]

Sziasztok! Látom rég nem járt itt senki,de azért teszek egy próbát! Sajnos méhen kívüli terhességem volt, most kedden műtöttek :( Kivették a bal petevezetékemet...hasonló cipőben járók tapasztalatai érdekelnének! Szeretnénk kisbabát...hogyan tovább? Mik az esélyek?IIgazából minden érdekel!


2012. december 22. 09:19
tubarozsa



Regisztráció: 2012-02-12
Hozzászólások: 100
Rang: [százados]

Szia Kitti!
Tegnap voltam dokinál hogy mi újság baba ügyben.Hát elkeserített mert őszerinte nem lehet terhes mert vékony a méhnyálkahártyám.Pedig ugyanugy fáj a derekam ahogy az elsőnél meg a PG/53 ovulációs mikroszkóp is folyamatosan páfrányos a tüszőrepedés óta.Na mindegy!Azt mondta ha nem jön meg jövöhétig akkor csináljak tesztet(mert még korai lenne holnap kellene megjönnie)és ha pozítiv akkor hívjam.Ha nem sikerült akkor várok még egy hónapot aztán aztán azt mondta megpróbálunk mást nem ad clostybegylt.
Remélem te jól vagy!
Boldog Karácsonyt!


2012. december 04. 07:38
zsazsimurci


Regisztráció: 2011-01-08
Hozzászólások: 112
Rang: [százados]

Szia!

De örülök, hogy ilyen jól alakulnak a dolgok! Még nehogy véletlenül ikrek legyenek!
Én semmilyen megfigyelést nem végzek magamon. Jövő héten lassan ismét meg kellene jönnie, akkortól kezdem én is a cickafarkat, majd a palástfüvet. Mi csak januártól próbálkozhatunk, előtte az aktuális hónap 12. napján lesz egy kontroll ultrahang. Ha rendben lesz, akkor próbálkozunk így, ha netán nem lesz peteérésem, akkor az azt követő hónapban ismét kapok gyógyszert, hogy beinduljon. De szerintem nem lesz gond.
Ebben a hónapban szerintem nekem is mind a két oldalt történt valami, mert félidőben nem csak a jobb, hanem a bal oldalamat is éreztem.
Mi azt beszéltük, hogy nem kockáztatunk, mindenképpen kivárjuk az orvos által javasolt időt.

Nagyon örülök a jó híreknek, és nemsokára várlak a még jobbakkal.......

Szép napot Neked!


Kitti


2012. december 03. 21:09
tubarozsa



Regisztráció: 2012-02-12
Hozzászólások: 100
Rang: [százados]

Szia Kitti!
Ma voltam dokinál a jobb és a bal oldalamon van 1-1 tüsző ami már most 18 mm-es és csak a 8.napon vagyok.Meg is kérdezte hogy szedek e valamit mert egy ilyen műtét után nagyon ritka hogy ilyen szépen beindul.Nem mondtam hogy iszom a cickafark teát.Most hétvégén kell gyúrni a bébire 15.én meg megint megyek hozzá.Akart adni tüszőrepesztő injekciót de mondtam neki ebben az évben ezeket kihagyom.Kiváncsi leszek mi lesz az eredmény majd ebben a hónapban.
Szép estét!
Heni


2012. november 26. 10:57
tubarozsa



Regisztráció: 2012-02-12
Hozzászólások: 100
Rang: [százados]

Szia Kitti!
Örülök hogy minden rendben van nálad is.Holnap megyek a dokihoz vissza én is mert tegnap rendesen megjött ahogy kellett és vérzés alatt is látni akar.Én ugy döntöttem már most nekiállunk a babaprojektnek,mert a dokim múltkor azt mondta hogy nyugodtan mert ilyenkor nagyobb az esély a terhességre.Hát én is kiváncsi leszek.Majd irok mi volt a dokinál.
További szép napot!
Heni


2012. november 26. 07:27
zsazsimurci


Regisztráció: 2011-01-08
Hozzászólások: 112
Rang: [százados]

Szia!

Nem jöttem, mert csütörtökön már későn értünk haza, péntek reggeltől pedig gyerekpásztor voltam vasárnapig, a keresztfiaim voltak itt. A kis dezentorok! Imádom őket, de egy perc szabadidőm nem volt. Mindig menni kellett valahová.

A dokinál minden rendben volt, megnézte a sebeket, megvizsgált. Nem talált semmi eltérést. Legközelebb január közepétől próbálkozhatunk, és szerinte minden esély megvan rá, hogy természetes úton összejöjjön. Az első próbálkozós ciklus 12. napján el kell menni ultrahangra, hogy ellenőrizze a peteérést, és utána mindent bele. Megbeszéltük a férjemmel, hogy ha elsőre nem jön össze, akkor sem esünk kétségbe, nyárig várunk egy pár hónapot, és ha akkor sem jön, akkor ismételten kapok gyógyszert. Majd meglátjuk, de nagyon bízom benne, hogy összejön minden segítség nélkül.


Kitti


2012. november 19. 10:55
tubarozsa



Regisztráció: 2012-02-12
Hozzászólások: 100
Rang: [százados]

Szia Kitti!
Majd írd meg mi volt a dokinál ha mész!Köszönöm szépen már jól vagyok testileg,lelkileg majd az idő meggyógyít.Nekem akkor kell visszamennem ha megjön ez kb. ez a hét vége fele lesz.Kiváncsi leszek lesznek e görcseim,mert nekem nem szokott.Most megint neki állunk a baba projektnek még egyenlőre gyógyszerek nélkül aztán meglátjuk.
Gratulálok a férjednek a vizsgához.Csütörtökön már én is elmegyek dolgozni.
Szép napot!
Heni


2012. november 19. 09:01
zsazsimurci


Regisztráció: 2011-01-08
Hozzászólások: 112
Rang: [százados]

Sziasztok!

Íme egy reményt adó történet. Köszönjük szépen!

A múltkor végül nem kellett felhívnom a dokit, mert másnap reggelre megjött. De ami utána levő két éjszaka volt, hát az nem semmi. Úgy görcsöltem, mint még életemben soha. Az ergam-cseppes görcsök majdnem hogy elbújhattak mellette. A férjem vinni akart az ügyeletre, de gyógyszer itthon is volt, mondtam neki, minek utazzunk oda-vissza 50 km-t. De túléltem.
A hétvégénk elég mozgalmas volt, itthon volt a legtöbb barátunk, valamint a férjem idén szerezte meg a vadász engedélyét, és megvolt az első felavatása. Fácánra. Úgy elverték a csini kis popóját, hogy kényelmetlen volt neki ülni. Úgy sajnáltam. De legalább ettünk egy fincsi fácánlevest. Isteni volt.
Én ma kérek időpontot csütörtökre, nagyon remélem, hogy addig elmúlik.
Heni, neked hogy telnek a napjaid?
Nagyon örülök, hogy minden rendben van nálad. Amit írtál a papírodról, szerintem, amikor készítették, csak rutinból írhatták, és nem is figyelték,hogy mi van a műtéti leírásban. Azért ez nagyon komoly hiba. De a lényeg, hogy megvan!! Ez szuper!
Szép napot!


Kitti


2012. november 18. 18:05
tubarozsa



Regisztráció: 2012-02-12
Hozzászólások: 100
Rang: [százados]

Szia zsuzsimark!
Köszi hogy megosztottad a Te történeted is így legalább tudunk reménykedni Kittivel egy kicsit hogy nekünk is sikerülhet!


2012. november 18. 16:25
kicsim4no



Regisztráció: 2009-09-19
Hozzászólások: 388
Rang: [őrnagy]

Sziasztok! Én is jártam erre 2009ben csakúgy mint Zsuzsi:) Nekem akkor nem sikerült teherbe esni de majd most :D Azért jöttem ide vissza mert nagyon jól éreztem magam és sok hasznos tanácsot kaptam a csajoktól :) Mindenkinek sok sikert a baba projeckthez :)


2012. november 18. 16:15
zsuzsimark



Regisztráció: 2009-06-16
Hozzászólások: 4134
Rang: [tábornagy]

Sziasztok lányok! Véletlenül keveredtem ebbe a topikba. De gomndoltam leírom röviden az én történetemet is. Hátha ad egy kis eröt, reményt nektek.
A történetem nagyon hasonóan kezdödik, mint Dorcié.
Mi 2009-ben kezdük a babaprojektet, és nagyon hamar sikerült is teherbe esnem. Nagy volt az öröm, de a 10. héten elvetéltem egy méhen belüli hematóma (vérömleny) miatt. nagyon nehezen dolgoztam fel. Rengeteget sírtam....
Aztán mikor letelt a tilalmi idö, ujra kezdtük a dolgot. Megint hamar sikerült. De az 5. héten elkezdtem barnázni, akkor el is könyveltem magamban,hogy elvetéltem. Hetekig vérezgettem, de gyanús volt,hogy nagyon sötét szinü, nem piros. Csináltam még egy terheségi tesztet, ami pozitív lett. Akkor irány a doki. Akkor jöttek rá hogy méhenkívüli terhesség. És már nagyon veszélyes állapotban voltam. A petevezetékemben volt megtapadva a babóm és ott növekedett szépen. De egy ilyen vezeték nem feszíthetö a végtelenségig, bármikor szétdurranhatott volna, akárhol. Akár egy bolt közepén is, ami ájulással és rengeteg vér vesztéssel jár. de a léyneg,hogy idöben bekerültem a kórházba. Laporos mütétem volt. És olyan ügyes dokim volt,hogy sikerült úgy kiszednie a babót,hogy még a petevezetöm is megmaradt.
Ezután megint jött a tilalmi idö.... így zárult a 2009-es évem : 2 terhesség --> 2 vetélés
Aztán 2010 január 3.-án pozitivat teszteltem. Gondolhatjátok,hogy ilyen elöélettel már nem tudtam felhötlenül örülni. Pedig egy csodálatos, problémymentes, minden rossz mellékhatástól mentes terhességem volt. Amiböl szeptemberben megszületett az én gyönyörü és egyészséges kislányom, aki ma már 2 éves.
Szóval lányok, mindenkinek eljön a maga ideje. Csak van aki útja egyenes, van akié pedig kanyargós.
Most éppen kistesóra gyúrunk, azért vagyok megint itt a cikluson.
Sok sikert kivánok nektek! :*


2012. november 15. 18:26
tubarozsa



Regisztráció: 2012-02-12
Hozzászólások: 100
Rang: [százados]

Szia Kitti!
Ma voltam a dokinál.Megvizsgált mindent rendben talált azt mondta még tüszőrepedésem is volt.és egy héten belül megfog jönni a mensesem.Erre kiváncsi leszek azért.Annyiban maradtunk hogy amikor megjön akkor kell visszamennem mert akkor kiváncsi valami véreredményekbe.A túlstimulálásra azt mondta hogy sajnos a szervezeteünk nem egyforma és lehet nekem másképp reagált.Most pár hónapig nézzük ultrahangon hogy van e tüszöm és hogy reped e.
Képzeld nem vették ki a petevezetőmet!!!!Mondtam a dokinak hogy én arra emlékszem altatás után mikor felébredtem megkérdeztem hogy kivették e azt mondta nem,de a zárójelentésen rajta van hogy igen.Igy ki kellett kérnem a műtéti leírást a kórházból és azon az van hogy nem vették ki.Jó mi?
Szerintem Kitti minnél elöbb menj el a dokidhoz,és kérdezz rá hogy miért vérezgetsz vagy barnázol.Nekem mütét után 3 nappal megjött 3 napig tartott és azóta nincs sem vérzésem sem barnázásom,majd jövöhéten kell rendesen megjönnie.
Szép estét!
Heni


2012. november 14. 17:35
zsazsimurci


Regisztráció: 2011-01-08
Hozzászólások: 112
Rang: [százados]

Helló!

Heni! Én az hittem múlt héten voltál. Kicsit eltájoltam magam. Most néztem meg a diagramomat, és egy kicsit aggasztónak találom a helyzetet. Műtét után 3 nappal 6 napig menstruáltam + 6 nap barnázás (összesen 12!!!), 6 nap semmi, 3 nap barnázás, 3 nap semmi, majd ezt követően múlt hét péntek óta egyre erősödő barnázás, de az istenért nem akar rendesen megjönni, pedig 12-én kellett volna. Jövő héten megyek a dokihoz, de most tanácstalan vagyok, hogy felhívjam-e, hogy ez rendjén van-e így. Attól tartok, hogy valami gyulladás van. Bár lehet, azért van ez bennem, mert a múltkor hamarabb kellett volna mennem, és akkor nem lett volna ekkora gond. Nem tudom. Szerintetek?


Kitti


2012. november 13. 20:59
tubarozsa



Regisztráció: 2012-02-12
Hozzászólások: 100
Rang: [százados]

Sziasztok Lányok!

Kitti!most csütörtökön megyek vizsgálatra 14 órára,este mindenképp irok mi volt,mit mondott a doki.Nekem is műtét után 3 nappal megjött és 3 napig tartott.Most azt várom hogy rendesen megjöjjön.Kiváncsi leszek hogyan áll vissza.Én megvettem ezt az ovulációs mikroszkopót még a műtét elött és nagyon jól kimutatta a peteérést.Most is kimutatta a 14.napomon.A teákat még iszom meg szedem a preMenset és a Gravidát.A fagyöngy cseppeket is dícsérik meddőségre a neten.Ha nem válik be 3 hónap után a tea kúra akkor váltok erre.Még nyáron voltam a céges bulinkon jósnál azt jósolta hogy másfél éven belül megszületik a babám.Hát kiváncsi leszek rá!
Dóri!
Sajnálom ami veled is történt.Ha bármi kérdésed van nyugodtan kérdezz hátha tudunk rá válaszolni.Az én terhességemnél a hcg szint úgy emelkedett ahogy a rendes terhességnél kell csak nem láttak még semmit 3 hetesen sem.Semmi jel nélkül elkezdett szúrni az oldalam és akkor már belső vérzésem volt és a doki akkor mondta hogy ez sajnos méhen kívüli terhesség lett nekem is a túlstimulálástól.
Heni


2012. november 12. 09:45
zsazsimurci


Regisztráció: 2011-01-08
Hozzászólások: 112
Rang: [százados]

Szia Dóri!

Örülök, hogy megosztottad a történetedet. Jó ilyenről hallani, hogy van, aki műtét nélkül megúszta. Sajnos nekünk nem ez jutott.
Tudom, hogy természetes úton is előfordul méhen kívüli terhesség, de az orvosom szerint stimulálás esetén még nagyobb a kockázat.
Nekem november 22-én kell mennem az egy hónapos kontrollra, és a műtéttől számítva 3 hónapot ki kell hagynunk, nem próbálkozhatunk, vagyis január közepéig. Egyelőre csak nagy vonalakban beszélgettünk a férjemmel, hogy hogyan is tovább, mivel a kontrollon derül ki, mit javasol az orvos. Előre láthatólag van esély természetes úton teherbe esni, de most már még nagyobb a méhen kívüli esélye, így lehet, hogy a biztonságosabbnak tűnő utat választjuk. A jobb petefészkem működik, a bal nem nagyon és csak a bal oldalon maradt petevezetékem. Ha erről kijutnak a jobb petefészekhez a kiskatonák, onnan a petesejt nem tud elmozdulni, így ismételten oda ágyazódik be, ahová nem kéne, illetve ahová tud. Nem biztos, hogy meg akarok kockáztatni még egy műtétet. Ha itt az ideje, felkeressük a Kaáli-Intézetet. Egyelőre a beültetés biztonságosabbnak tűnik. De hát ez még a jövő zenéje. Egyelőre nem lehet, és nem is merünk próbálkozni.

Ha jól értettem, akkor neked két spontán vetélésed volt. Ezért kell mennetek genetikai tanácsadásra? Az pontosan mit jelent, illetve az orvosod mondott-e előre valamit. Ez kötelező nektek, vagy ajánlott?

Nekünk az első elhalt, a második elméletileg rendben lett volna, a korának megfelelő méretű volt, de sajnos ilyen műtét esetén csak a petevezetőt - amit kivettek - azt vizsgálják a szövettanon, az embriót nem, így hivatalosan nem tudjuk, csak sejtjük, hogy minden rendben volt.

Heni azt mondta, hogy elkezdi inni a gyógyteákat, cickafarkat és palástfüvet, régebben én is ittam, de most még csak feltöltődöm egy kis vitaminnal. A műtét után 3 nappal volt menstruációm, ami eléggé elhúzódott, és azóta is hetente több napot barnázom, ami nem tudom, hogy rendben van-e. Lassan meg kellene jönnie, de se híre, se hamva. Attól félek, hogy valami bent maradhatott, és az kezdett el időközönként kilökődni. Májusban volt egy ilyen enyhe gyulladásom, és akkor sem járt panasszal. Most sincs semmi fájdalmam. Bár az talán jó, hogy nem marad bent. Emiatt az elhúzódó vérzés miatt én folsavat, vastablettát, magne-b6-ot, és c vitamint szedek. Van itthon elevit, de amíg a vastabletta el nem fogy, addig nem akarom azt szedni, mivel abban is jelentős mennyiségű vas van, és a kettő együtt már sok lenne.

Tanács? Hát az nincs. Mindenki próbálja a maga módján feldolgozni. Én lelkileg jelentősebben jobban bírom most, mint májusban. Beszélgetünk róla, tervezgetünk, de nem tudunk még semmi konkrétat. Talán annyi, hogy májusi esetet próbáltuk eltitkolni mind a család, mind a barátok előtt, és mivel nem tudtak róla, így jöttek a kérdések, hogy nekünk mikor lesz már, és 2 hónap múlva a férjem fakadt ki egy buli alkalmával, hogy nem szívesen veszi a kérdezősködést, ez történt, és ha itt lesz az ideje, tudni fognak róla a megfelelő idő után, és addig is ne tegyék, mert nekem, és neki is rosszul esik. Most egy percig sem titkolóztunk, mert így elkerülhetjük a kellemetlen kérdéseket, és senkinek sem jut eszébe, hogy alkalmatlankodjon. Tiszteletben tartják, és megértik. Nem mondom, hogy nem esik rosszul, ha a társaságban valaki bejelenti, hogy babát várnak, de hát ez az élet rendje, és egy percig sem vagyok rájuk irigy. De ilyenkor elgondolkodok rajta, hogy miért pont nekünk nem sikerül. Az élet egy kicsit igazságtalan, de lehet, hogy nekünk ez a küszködősebb út van megírva. Nem tudom. De elfogadom. Lesz gyerekünk, és ebben rendíthetetlenül biztos vagyok. Addig is megeszem és megiszom azt, amit akarok, nem feltétlenül ragaszkodom a bűnözésmentes élethez. És ami a legfontosabb, hogy egymás mellett állunk, meghallgatjuk a másik gondolatait, mivel a férfiak kicsit másképp dolgozzák fel ezt. Az én férjem például inkább dühös, mint csalódott. Nagyon sok kérdése volt, amire a legjobb tudásom szerint válaszoltam, sőt volt olyan dolog, amit ha ő nem kérdez meg, nekem eszembe sem jutott volna megkérdezni a dokitól.

Dóri, ti hol laktok, mivel foglalkoztok? Mesélj egy kicsit magadról.

Heni múlt hét csütörtökön volt vizsgálaton, még nem jelentkezett a hírekkel, várom őt is.


Kitti



<<első  << előző1[2][3]következő >>  utolsó>>




Adnetwork
copyright © ciklus.hu 2007 - Naptár Nőknek