167816 tag

2024.04.23.
Béla napja van!
Főoldal     DEMO (Bemutató)     Regisztrálj     Fórum     Mondd el!     Kapcsolat

Név:

Jelszó:


Jegyezzen meg Belépés

Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Végre nem kell mindenhová felirogatnom a dolgaimat, amit aztán kés?bb úgysem találok.

vagi80



Rólunk
Gyakran ism. kérdések
Hogyan használjam?
Felhasználási feltételek
Adatvédelmi nyilatkozat
Partnereink



Tisztelt felhasználóink!
Sajnos az fórumon elszaporodott jogsértések miatt kénytelenek vagyunk a fórumot leállítani. 2022 május 11-től a fórum nem lesz elérhető.

Ciklus.hu

Kezdolap » Próbálok teherbe esni » Rövid menstruáció, FSH és TSH értékek


Rendezés dátum szerint növekvő sorrendben



 
2015. június 22. 12:22
TurkeyDinner


Regisztráció: 2015-01-22
Hozzászólások: 115
Rang: [százados]

Szia Alice,

hasonló helyzetben vagyunk. Follikuláris szakaszban nekem is az FSH volt idáig mindig magasabb, majdnem 1:3 arány az FSH javára az LH-val szemben. És nekem is 8 feletti értékek. Én is azt olvastam, hogy magas LH jelzi a PCOS-t. Magas FSH viszont nehezített peteérést jelent állítólag. Nekem erre az értékre (8,51) az endósom azt mondta, hogy nem vészesen magas, 10-15 felett kell elkezdeni izgulni...

Az ideális az 1:1 arány lenne.
Nekem ez legutóbb végre sikerült, igaz, luteális fázisban (23. nap). Sőt, akkor még a progeszteronom is jó volt. 3 nappal később mégis megjött.
Szóval egyszerűen nem lehet tudni...

Mivel a magas FSH-ra általában azt írják, hogy peteérési nehézségeket jelent (agyalapi mirigynek több FSH-t kell termelni a peteérés érdekében), ezért én nézettem AMH-t (antimullerian hormon) a múltkor, mert ez jelzi, hogy mennyi az "erőforrás" a petefészkekben még. Nem olcsó vizsgálat (sima vérvétel), de szerintem megéri azt is lecsekkolni. Főleg, hogy soha egy doki sem beszél róla....

Vérzés-ügyben nem tudok mit mondani, nekem is egyre rövidebb ugyan (én 33 vagyok), de nem szoktak napok kimaradni.

TSH-ról nem írtál.

Remélem, tudtam valamennyit segíteni.


2015. június 16. 21:50
AliceB


Regisztráció: 2015-04-16
Hozzászólások: 1
Rang: [honvéd]

Sziasztok! Ez most itt 3 téma egyben. Ma kaptam meg a 4. ciklusnapi hormonvizsgálat eredményét, és az FSH:LH arány 1,7 (vagyis az FSH magasabb). Ráadásul az FSH értékem 8,28, ami elsőre nem tűnik magasnak, de a labor felső referenciaértéke a follikuláris szakaszra 8,08. Kicsit el vagyok tévedve, mert mindenhol arról van szó, hogy ha az LH magasabb, akkor az PCOS gyanú, de nálam ugye pont fordítva van. Mennyi az ideális 1:1 vagy 2:1 az FSH javára? (mindkettőre találtam infót a neten). Van valakinek személyes tapasztalata? A másik dolog, amit az utóbbi időben észrevettem, hogy rendszeresen csak 2 napos a rendes mnestruációm, utána egy nap kimarad, aztán a 4. napon még esetleg pecsételek egy kicsit. Volt másnak is ilyen? Kiderült, hogy gond-e és hogy mitől van? Köszönöm! (31 éves vagyok, még nem voltam terhes, 5 hónapja próbálkozunk "szervezetten")



 



Adnetwork
copyright © ciklus.hu 2007 - Naptár Nőknek