167733 tag

2024.03.29.
Aguszta napja van!
Főoldal     DEMO (Bemutató)     Regisztrálj     Fórum     Mondd el!     Kapcsolat

Név:

Jelszó:


Jegyezzen meg Belépés

Regisztráció
Elfelejtett jelszó

A regisztrációm után rögtön bementettem az oldalt a kedvenceim közé.

KisMea



Rólunk
Gyakran ism. kérdések
Hogyan használjam?
Felhasználási feltételek
Adatvédelmi nyilatkozat
Partnereink



Tisztelt felhasználóink!
Sajnos az fórumon elszaporodott jogsértések miatt kénytelenek vagyunk a fórumot leállítani. 2022 május 11-től a fórum nem lesz elérhető.

Ciklus.hu

Kezdolap » Általános csevej » Migrén


Rendezés dátum szerint növekvő sorrendben



 
2012. április 20. 09:34
zambori


Regisztráció: 2012-04-03
Hozzászólások: 3
Rang: [honvéd]

... ja és még annyit, hogy semmit nem tudtak kimutatni, az MR mintaszerű, állítólag makkegészséges vagyok egy kis allergiát leszámítva... ja persze :D


2012. április 20. 09:32
zambori


Regisztráció: 2012-04-03
Hozzászólások: 3
Rang: [honvéd]

Szia Csajok!

Ugyanez már 11 éve. Van hogy 1-2 hónap kimarad, de mindig becsenget... most 27 éves vagyok 24 évesen szülten, és utána kicsit csitult. Már "csak" csak fél évben egyszer hányok, de totál beszűkülök agyilag ha fáj a fejem, alig tudok gondolkozni. Cserébe több napig fáj... Ha csak a fejem fáj, akkor elvagyok, és ha szerencsém van, akkor az emésztésem se áll le teljesen.
Amit én tapasztaltam: az intenzív időjárás változás és a menstruáció együtt kész KO. Ha ez a kettő megvan tuti kifekszek.
Nekem az antineuralgica vált be. Nem tudom van- e még MO-n receptre nekem elég sok van betárazva, de azt hallottam, hogy már nem lehet kapni. Amit kitapasztaltam, hogy minden fájdalomcsillapítót (pl Quarelin) Nos-Pa- val együtt kell bevenni, mert a migrén elején értágulat van, az hat a vagus idegre, akkor meglódul a bélműködés: hasmenés stb, pár óra múlva meg érgörcs alakul ki, és amiatt szakad szét a fejed, és vagy fényérzékeny. Itt már semmilyen fájdalomcsillapító nem hat, csak a Nos-Pa, ha időben veszi be az ember. Az érgörcs-vérhiány szintén hat a vagus idegre és leáll a bélműködés. Én legtöbbször jobabn leszek, ha gyógyszerbevétel után le tudok feküdni, és ha csak 10 percet is tudok aludni, az rendbe teszi a fejem! Leírva egyszerű, megélni katasztrófa.

Amit még szoktam: sok folyadék, Béres-antifront csepp...
Remélem tudtam segíteni!


2010. március 19. 23:15
Illangó


Regisztráció: 2009-01-21
Hozzászólások: 1
Rang: [honvéd]

Én is migrénes vagyok már sok éve. Ha érzem, hogy jön a roham, beveszek magnéziumot és így gyorsabban elmúlik.


2009. június 09. 12:50
gaguka



Regisztráció: 2009-06-04
Hozzászólások: 16
Rang: [tizedes]

Sziasztok!

Én is migrénes vok. De szerencse kaptam gyogyszert s most ezzel hamarabb elmulik az egész, mint eddig, s ha érzem az előjeleit akkor beveszem, bár persze kaptam kupot is két félét és kaptem port ami fejfájás és hányinger enyhitésére szolgál.
Bár utána még érzékenyen reagálok, de legalább ez használ.


2009. február 24. 15:29
Vicka



Regisztráció: 2008-11-12
Hozzászólások: 3
Rang: [honvéd]

Nekem is elég sokszor fáj a fejem, másfél éve volt is migrénem -hányásig- végül is kihívtuk az ügyeletet, kaptam injekciót, és mintha elvágták volna, úgy megszünt.
Most már ha érzem, hogy nem fog magától elmúlni, azonnal kapom is be a gyógyszert, pedig utálom
Valahol olvastam, hogy megfigyelést kell tartani, hogy milyen időközönként, milyen fájdalom (vagy görcs), és mi lehet a kiváltó oka. Front, fáradtág, gyenge szem, stb.
És persze nem árt egy orvosi kivizsgálás se...


2008. november 27. 07:30
MneReka


Regisztráció: 2008-11-26
Hozzászólások: 24
Rang: [tizedes]

Szia!


Nekem is nagyon gyakran fáj a fejem és nem tudják megmondani ,hogy miért.Az egyik doki szerint rossza a szemem a szemész szerint nem.Semmi jele nem látszik viszont ha front változás van a redőnyt nem tudom felhúzni mert annnyira fáj.


2008. július 24. 14:11
zkatoca


Regisztráció: 2008-06-06
Hozzászólások: 1
Rang: [honvéd]

Gondolom sokan vagytok sorstársaim. Havonta fejfájás, fényérzékenység,szűkült térlátás, rosszabb esetben rosszullét, sőt 1-2 napi hányás. Vannak persze enyhítő szerecskék, mindenkinek más (nekem a Kína olaj). A rendszeresen jelentkező szenvedés viszont megmarad. Gyógyszer nem segít - a migrén elején leáll az emésztés, tehát arra jön ki amerre bement. Kúp az segít, de nem mindig. Az orvosi ügyeletet felkeresni is utálom a kis koktélomért. Ebben a topikban a ti tutti tippjeiteket látnám örömmel - MINDENKI MIGRÉNES ROHAMJAINAK ENYHÜLÉSÉRE!


2008. december 02. 11:57
farkasbab


Regisztráció: 2008-09-03
Hozzászólások: 1
Rang: [honvéd]

Gondolom sokan vagytok sorstársaim.
Havonta fejfájás, fényérzékenység,szűkült térlátás, rosszabb esetben rosszullét, sőt 1-2 napi hányás.

Vannak persze enyhítő szerecskék, mindenkinek más (nekem a Kína olaj). A rendszeresen jelentkező szenvedés viszont megmarad.
Gyógyszer nem segít - a migrén elején leáll az emésztés, tehát arra jön ki amerre bement.
Kúp az segít, de nem mindig.
Az orvosi ügyeletet felkeresni is utálom a kis koktélomért.

Ebben a topikban a ti tutti tippjeiteket látnám örömmel - MINDENKI MIGRÉNES ROHAMJAINAK ENYHÜLÉSÉRE!





te jó ég, ugyanaz volt velem is, mint veled. a fejfájásaim nem szűnnek, de a hányós migrénrohamok elmúltak. azt hiszem pszichés volt. egy munkahelyváltás után mintha elfújták volna őket.
nálam is mindent néztek az orvosok, az egyik azt hiszem sejtett valamit, mert xanaxot írt fel, amikor már mást nem tudott. az biztos, hogy stresszeltem akkor eleget...



 



Adnetwork
copyright © ciklus.hu 2007 - Naptár Nőknek