167801 tag

2024.04.19.
Emma napja van!
Főoldal     DEMO (Bemutató)     Regisztrálj     Fórum     Mondd el!     Kapcsolat

Név:

Jelszó:


Jegyezzen meg Belépés

Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Az eddig kézzel vezetett, pöttyözött, karikázott stb. naptáram lassan a kukában végzi.:)

Pandika



Rólunk
Gyakran ism. kérdések
Hogyan használjam?
Felhasználási feltételek
Adatvédelmi nyilatkozat
Partnereink



Tisztelt felhasználóink!
Sajnos az fórumon elszaporodott jogsértések miatt kénytelenek vagyunk a fórumot leállítani. 2022 május 11-től a fórum nem lesz elérhető.

Ciklus.hu

Kezdolap » Próbálok teherbe esni » Ovulációs teszt ás Jónás naptár együttes használata


Rendezés dátum szerint növekvő sorrendben



 
2013. július 11. 22:32
Kinky



Regisztráció: 2013-05-17
Hozzászólások: 785
Rang: [alezredes]

Zsu,

ahhoz, hogy az ovu teszt pozitívot jelezzen, két csíknak kell lennie, nem egynek. És a tesztcsíknak erősebbnek, mint a kontrollnak. Ha ez megvan, utána 12-36 órával következik be az ovuláció.
Gyere át a segítség a görbém értelmezésében topicba, ott többen vagyunk, és egy páran az ovu teszt használata közben.
Előre elmondanám, hogy nem 100%-os a teszt sem.


2013. július 11. 22:25
zsu860822


Regisztráció: 2012-01-20
Hozzászólások: 6
Rang: [honvéd]

Sziasztok!
Lassan 1 éve próbálkozunk de semmi, mivel nem 28 napos a ciklusom, hanem össze-vissza ezért ma vettem egy ovu tesztet, nem rég megcsináltam és csak halványan jelent meg a csík de látható. Ez mit jelenthet? Bocsi a buta kérdésért de még nem használtam ilyen tesztet! Köszi


2013. július 01. 09:38
tercsi1


Regisztráció: 2013-06-27
Hozzászólások: 5
Rang: [honvéd]

Kedves Fórumozók! Van itt olyan aki már használta a Jónás naptárt - az astro.com-ról letöltve és bejött neki? Azaz megjelölt napon szeretkeztek és a megjelölt baba született meg? Nekünk már van egy kisfiunk rajta nem filóztunk egyszerűen eldöntöttük hogy itt a baba ideje és az első hónapban sikerrel jártunk. Most már 2 hónapja próbálkozunk kis tesóval és annak ellenére hogy tudom ez még nem sok idő nagyon elkeseredtem. A neten keresgéltem kapaszkodók után - ekkor találtam rá a Jónás naptárra. Visszakerestem a fiamra és nálam sőt a férjem Jónás naptárjában is arra a hónapra fiút írt, még a biztosabb napjaink is megegyeznek - bár azt nem jegyeztem fel mikor voltunk együtt abban a hónapban de mindenesetre akkor és most is megegyezőnek írja mindkettőnknél a biztosabb napokat ill nemeket (ill van olyan hónap amikor valamelyikünknél nem ír nemet viszont ha van írva akkor mindkettőnknél megegyezik). Akkoriban ezek nagyjából középidőre azaz ovuláció közelbe estek, ezzel ellenben most a menses előtti napokat jelöli meg - nagyon bizarr de mégis bizakodó vagyok, mert az elmúlt 2 hónapban inkább mi is az ovuláció körüli napokban voltunk aktívabbak, és mi van ha egy szülés és szoptatás után annyira elcsúszott a ciklusom, hogy máshová esnek ezek a napok. Mivel örök optimista alkatom ellenére eléggé realista vagyok, így ma vettem ovulációs tesztet is gondoltam azzal együtt ránézünk a Jónás naptáramra :-) Érdeklődnék hogy van-e vagy volt-e velem valaki hasonló cipőben? Várom a tapasztalataitokat! Egyébként nekem erre a hónapra nem jelölt meg nemet férjemnek fiút, viszont következő hónapra augusztusra meg mindkettőnknek lányt... - nagyon belelkesedtem egy kislányra, emiatt is vettem ovu tesztet is, hogy lássam mennyire van igaza a Jónás naptáramnak júliusra, és akkor augusztusra próbálnánk időzíteni:-) Várom tapasztalataitokat! Üdv:Tercsi


2013. július 01. 21:20
krbognar


Regisztráció: 2013-06-19
Hozzászólások: 22
Rang: [tizedes]

Szia Tercsi! Sok tapasztalatot még nem tudok megosztani Veled, csak bíztatni, mert mi is hasonló cipőben járunk. Az első két kisfiúnk szinte már a gondolattól összejött, de a harmadik baba - aki igazán lehetne egy kislány - még várat magára. Szóval mi is ovuteszt, Jónás-naptár kombóval készülünk. Bíztassuk egymást!


2013. július 03. 18:56
tercsi1


Regisztráció: 2013-06-27
Hozzászólások: 5
Rang: [honvéd]

kedves krbognar!

Akkor neked/nektek is egy nagy kalappal. Nekem tegnap meghozta a postás az ovulációs teszteket, nem tudom nagy hirtelen hogy mikortól kéne elkezdenem. Itt a ciklus.hun, azt írja a naptárom hogy 7.étől kéne akciózni 10.éig 11-12 kétesélyes és 13.-ára írja az ovulációm. A Jónás meg július 22-24 írja fiú kérdőjellel, a ciklusom előtti napokat jelölvén meg... Augusztusra dettó a ciklus előtti napokat ellenben lányt.
Legelőször azt akartam hogy amint elmegy a vérzésem minden nap tesztelek, de aztán arra gondoltam hogy inkább csak most hétvégétől 7.-étől fogok ovulációs tesztezni egészen menstruációmig.
Így arra gondoltam hogy ebben a hónapban a ciklus.hun megjelölt csajos napokat vesszük alapul és ettől függetlenül ovulációs tesztezek hétvégétől mensesig.Így ráhajtunk a kislány dologra az itteni jóslatok alapján ill. ránézünk arra is hogy jónás tényleg termékenynek bizonyuló napokat jelöl-e meg júliusra
Neked egyébként jónás bejött visszanézve a két fiacskádra? - nekem bejött utólag a fiamra, de akkor nagyjából közép időre is estek a Jónás napjaim most kicsit el vagyok csúszva mert majdnem a mensesbe vannak épp hogy előtte 1-2 nappal és a ciklusaim ált 29-30 naposak...

Sok sikert nektek is és aztán feltétlen írjál a tapasztaltakról!


2013. július 11. 21:55
krbognar


Regisztráció: 2013-06-19
Hozzászólások: 22
Rang: [tizedes]

Szia tercsi1!

Remélem, jobban álltok mint mi, akik egy újabb sikertelen hónapon vagyunk túl, ovu tesztek és jónás naptár ide vagy oda. :(
Te hogy nézted vissza a naptárad a kisfiad fogantatására? Én csak az aktuális időponttól tudtam naptárt generálni, múltbelit nem.


2013. július 15. 14:24
tercsi1


Regisztráció: 2013-06-27
Hozzászólások: 5
Rang: [honvéd]

Szia krbognár!
Hát elvileg 26.-ára, jövő hét péntekre nem várom a mensest, így ez a hónap még kecsegtet számunkra reményt.
A Jónás naptáram erre a hónapra,júliusra 24.-ét jelölte meg nem nélkül, közben utána is olvastam (megvettem a Jónás doki könyvét erről) hogy ezek az ingyenes mint pl.: astro.com honlap csak az első szüléshez jók, mert az első gyermek neme és egyben születésének holdállása eleve meghatározza a következő gyermek nemét - de a Jónás napoktól függetlenül pl.: nálam akinek nem kp. időre jelöli, meg van a lehetőség "bármikor" bármilyen nemű babára. Szóval ha már eleve úgy szültél kisfiút hogy a következő baba neme ezzel fiúnak lett jelölve hiába próbálkozol kislányos Jónás napon, nem fog sikerülni.... Persze akkor fizetős spéci naptárat kéne csináltatni, de akkor is lehet hogy csak arra lenne lehetőséged hogy a következő gyermeket akkora tervezd hogy az azt követő gyermek nemét "befixáld", persze ez a naptár jó drága - így én ezekkel az infókkal le is szakadtam a Jónás naptár témáról - ill. próba szerencse alapon azon a napon is együtt próbálunk lenni (pontosabban a Jónás nap előtti 1-2 nappal kell az együttlétet időzíteni).
Az ovulációs teszttel is meggyűlt a bajom; berendeltem a vateráról 25db ovulációs és 5db terhességi tesztet 50/db áron. Az volt a használati utasításban, hogy de.10-késő este végezzem el persze reggel nem első vizeletből, nos 9. naptól kezdtem tesztelni, délelőtt az előírásokat betertva (nem első pisi, előtte 2 órával már ne igyál, pisilj) 11.-napon tünt fel vm. halovány 2. vonal, erre tévedésből a 12. napon terhes tesztre sikerült rápisilnem.... 13.-14. nap délelőtti teszten is volt halovány második vonal, 14. nap és 15. nap este is teszteltem de akkor már megint nem volt 2. vonal - írtam egy fórumra másoknak hogy mi a véleményük körbelőttem volna, és már túl vagyok az ovulációmon?
Na ott a tapasztaltabb próbálkozók felvilágosítottak, hogy nem jól használtam a tesztet mert csak késő du vagy este jó tesztelni...Így átálltam az esti lefekvés előtti tesztelésre, erre tegnap este (18. ciklusnap) volt a legjobban látható a 2. vonal, de még mindig nem annyira erős mint a pozitív.... Na már én nem tudok ezen kiigazodni, de még van tesztem így ezt a hónapot már végigtesztelem.
Az ovulációs teszten és a Jónás naptáron kívül azért van biztosabb módszer is így ebben a hónapban 2 naponta együtt vagyunk 10. nap óta - szóval ha másra nem is erre legalább alapozhatunk
Az astro.comon kerestem vissza a fiamra, beállítottam a fogantatás hónapját, pontosabban évét és abban ránéztem a hónapra - ami nálunk egyszerű volt, mert annak idején férjem külföldön dolgozott és csak hétvégenként járt haza, így könnyű volt kitalálni az időpontot.

Sajnálom, hogy nem jártatok júniusban sikerrel, de talán a mostani ciklusban sikerül. Te milyen ovulációs tesztet használsz - mikor szoktál tesztelni? És megmutatta az ovulációdat? Hol vetted és mennyiért?

Én már egyre jobban izgulok, most hogy a ciklusom 19. napján vagyok, már alig bírom kivárni a következő hét péntekét... Annyira szeretnénk, hogy összejöjjön, ráadásul augusztustól megint kijárós munkán lesz a párom, és megnéztem akkora minden hétközbére esik; Jónás nap és számított ovulációm is...

Majd feltétlen írj, hogy hogy alakultok!


2013. július 15. 20:50
krbognar


Regisztráció: 2013-06-19
Hozzászólások: 22
Rang: [tizedes]

:) Na, köszönöm a Jónás infókat, szerintem már én is letettem róla magamban, de azzal, amit írtál, még úgy nem alapozok rá.
az ovuteszttel pedig pont úgy jártam, mint Te. Netről rendeltem én is, és hasonló a tapasztalat, eléggé megbízhatatlanul össze-vissza jelezgetett. Ismerősök megmaradt készletéből ráadásul megörököltem két másik típust, így volt, hogy egyszerre 3 féle teszttel nézegettem, és persze teljesen kaotikus lett az eredmény. Legbiztosabban még mindig a kis mikroszkópot használom, illetve a tüneteket veszem észre egyre ügyesebben.
Mi is hasonló eredményre jutottunk, mint Ti: aktívan teltek a napok.
De gyanús, hogy progeszteronhiányom lehet, a ciklusom legalábbis erre utal. Így most elkezdtem egy Ovant és barátcserje-kúrát, és igyekszem pozitívan állni ehhez a hónaphoz.
Szorítok nektek, majd mesélj. Tudom, milyen rémes várni. Össze sem merem számolni, mennyit költöttem terhességi tesztekre, mert hiába tudtam, hogy még semmit sem mutathat, nem bírtam várni. Szóval kitartás! :)


2013. augusztus 08. 13:49
tercsi1


Regisztráció: 2013-06-27
Hozzászólások: 5
Rang: [honvéd]

Szia krbognar!

Mi a helyzet veletek?
Hogy alakult a júliusi babaprojekt?

nekünk sikeres volt ez a hónap és nagy rá a sansz hogy a Jónás naptár alapján jött össze a bébi:-D

Igazából mensi után nagyjából 2 naponta együtt voltunk, és július 26.-ára nem vártam és a Jónás napom 24.-e volt. Így kijátszottunk azt az időszakot is ( együtt voltunk 21.-én és 23.-án is a Jónás nap előtt 3 ill 1 nappal ahogy a könyv is tanácsolta) sőt nemvárt napján és utána is voltunk együtt.

Éreztem már ezt-azt szagokat, melegséget a pocimban így nem bírtam magammal; nem várt napjától kezdtem tesztelni először az ovulációs tesztetekkel (azok amiket nem tudtam használni, így végül 9-20 nap között rápisilgettem aztán abba is hagytam mert sosem volt egyértelmű pozitív)berendelt vaterás 10es érzékenységű terhességi tesztre negatív.
Majd 1 napos késéssel gabriellre na azt meg 5 percig lestem semmi, még szerencse hogy nem dobtam ki és a stopper is ott ketyegett mellette mert visszanéztem rá 18. perc magasságában feltűnt egy halovány 2. vonal, ami 1-2 órán belül el is tűnt.
Majd 3 napos késéssel szintén vaterás teszt negatív.
5 napos késéssel rossmanos xepil teszten olyan vérszegény 2. vonal hogy férjem rá is vágta nincs is ott 2 vonal hanem csak egy.
De aztán 7 napos késéssel úgy mint minden tesztelésnél reggeli első vizeletre szintén xepilre vitathatatlanul megjelent a 2 csík.

Annyira boldogok vagyunk, holnap megyek dokihoz (ez már pont 2 hetes késére lesz), mert ő is nyaralt és csak holnapra tudott fogadni.

A tesztelések alapján nagy rá a sansz hogy 24.-én foganhatott a bébi, mert ha hamarabb lett volna, akkor 0,1,3 napos késnél is kimutatták volna a tesztek...

Egyébként nekem júliusra nem jelölt meg nemet sem az asto.com sem a másik Jónás naptáras ingyenes hónap szóval lehet fiúcska vagy akár kislány is
Bárhogy is lesz a fő hogy lesz

Feltétlen írj, hogy veletek mi újság!



 



Adnetwork
copyright © ciklus.hu 2007 - Naptár Nőknek