167733 tag

2024.03.29.
Aguszta napja van!
Főoldal     DEMO (Bemutató)     Regisztrálj     Fórum     Mondd el!     Kapcsolat

Név:

Jelszó:


Jegyezzen meg Belépés

Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Sziasztok! Hihetetlen, hogy rátaláltam erre a fantasztikus oldalra!

ladri6



Rólunk
Gyakran ism. kérdések
Hogyan használjam?
Felhasználási feltételek
Adatvédelmi nyilatkozat
Partnereink



Tisztelt felhasználóink!
Sajnos az fórumon elszaporodott jogsértések miatt kénytelenek vagyunk a fórumot leállítani. 2022 május 11-től a fórum nem lesz elérhető.

Ciklus.hu

Kezdolap » TERHES VAGYOK!!! :))) » Praktikus "tanácsok" babát váróknak


Rendezés dátum szerint növekvő sorrendben



 
2012. július 13. 21:19
Polheni



Regisztráció: 2009-12-21
Hozzászólások: 251
Rang: [százados]

Szia Kresbi!

Nekem bevált a gátmasszázsolaj, férjem lelkesen masszírozott a 37. héttől. Homeopátiás bogyók szedése és málnalevél tea a szülésznőm írta az adagolást össze. (de ez egyéni, valaki nem hisz benne)

Nekem október 26-án született a lányom, hosszúujjú bodykat, hosszúujjú rugikat vettem, zokni a rugi alá, kis cérna sapi, takaró. Kb. 2 hónapig csak ezekben volt. Utána már néha ráadtam egyszer-egyszer nadrágot-pólót is a body fölé.


2012. július 13. 19:45
tufuc



Regisztráció: 2010-01-13
Hozzászólások: 962
Rang: [alezredes]

Sziasztok!
Nekem most csak egy jut eszembe:
Minél korábban tedd le a babádat a földre (mondjuk játszószőnyegre)! A kemény alapon sokkal gyorsabban tudják megtanulni a mozgásokat, ráadásul onnan biztos nem gurul le.


2012. július 13. 18:16
Krebsi



Regisztráció: 2008-01-12
Hozzászólások: 6397
Rang: [alezredes]

sziasztok én szívesen hallanék a hegkezelésről , császár és gát, valamint szoptatással kapcsolatos eszközökről , mi a mi kötelező és mi ami felesleges

őszi babáknak való babakelengye is jöhet miből mennyi


2012. július 13. 10:54
Polheni



Regisztráció: 2009-12-21
Hozzászólások: 251
Rang: [százados]

Íme az enyémet:

1. A kórházban azért vannak a nővérek, csecsemősök, védőnő, hogy kérdezz és ők mutatnak, válaszolnak. Már majdnem 4 napos volt a kislányom amikor szóltam, hogy nem is tudom rendesen ellátni a köldökcsonkját, valaki mutassa már meg.
2. Vigyél be mellszívót, nem felesleges hidd el, az külön szerencse, ha a baba jól indul a szopizásban. Legalább a lefejt tejcsit kapja meg cumisüvegből!

Már otthon:
3. orrszívó: érdemes hazamenetel után egyszer naponta kiszívni az orrát, nem is képzeled mik maradnak még benne a születést követően. Ja és jó lesz ha korán megismerkedik az orrszi-porszival mert nem fog üvölteni később ha szükség lesz rá. (nálunk volt bőven sírás az elején)
4. hasra fektetés: senki nem mondta, hogy fektessem hasra a lányom, meg is szenvedtünk vele később amikor már a védőnő is mondta, hogy milyen fontos a további kúszás, mászáshoz. Sabine ugyanis oldalt aludt születésétől fogva. Na képzelhetitek egy hasrafordításnál kb. 10 másodperc után már ordított a gyerek. Sok és kitartó munka kellett, hogy megszeresse, játékosan vezettem rá.

Etetés:
5. Később a hozzátáplálás megkezdésekor nem érdemes sok féle dolgot összevásárolni, pl. tányér, kanár, pohár, inkább nézz szét a környezetedben. Nálunk pl. az MCDonalds kis műanyag kanál sokáig volt favorit. Nem szégyen hazavittem párat, fertőtlenítés és hajrá, jöhet a kaja. Fogzás idején azonban jobb a szilikonos kanál.

Folyt.köv.

8 és fél hónapos Sabine Anyukája (Heni)


2012. július 13. 10:44
Polheni



Regisztráció: 2009-12-21
Hozzászólások: 251
Rang: [százados]

Sziasztok! Útjára indítom ezt a témát, hátha sokan csatlakoztok hozzá. Nem kioktatásnak szánom, csupán nekem is jól jött volna pár ilyen tanács-javaslat a kislányom születése után, az okoskodásból én sem kérek/kértem!



 



Adnetwork
copyright © ciklus.hu 2007 - Naptár Nőknek