167732 tag

2024.03.29.
Aguszta napja van!
Főoldal     DEMO (Bemutató)     Regisztrálj     Fórum     Mondd el!     Kapcsolat

Név:

Jelszó:


Jegyezzen meg Belépés

Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Az eddig kézzel vezetett, pöttyözött, karikázott stb. naptáram lassan a kukában végzi.:)

Pandika



Rólunk
Gyakran ism. kérdések
Hogyan használjam?
Felhasználási feltételek
Adatvédelmi nyilatkozat
Partnereink



Tisztelt felhasználóink!
Sajnos az fórumon elszaporodott jogsértések miatt kénytelenek vagyunk a fórumot leállítani. 2022 május 11-től a fórum nem lesz elérhető.

Ciklus.hu

Kezdolap » Próbálok teherbe esni » Merjünk nagycsaládossak lenni - avagy legyen e harmadik baba?


Rendezés dátum szerint növekvő sorrendben



<<első  << előző1[2]következő >>  utolsó>>

2013. február 20. 13:27
Marcsó


Regisztráció: 2007-10-01
Hozzászólások: 119
Rang: [százados]

Szia, egészen megnyugodtam :-) Mi most költöztünk el Győrba, így orvost is kell keresnem :-) meg a kórházat is meg kellene néznem. Budapesten a István kórházban szültem és nagyon jó volt a dokinénim :-) most kicsit félek hogy hogyan induljak orvost keresni, ill azt sem tudom melyik lenne a jobb ha orvosom lenne vagy ha szülésznőm, vagy ha egyik sem, vagy ha mindkettő:-D Neked hogy volt? mert a terhességeim probléma mentesek voltak, leszámítva azt hogy nagyon sokáig, nagyon sokat hánytam, infuzióra jártam, itt jó volt hogy volt orvosom, de a szülésnél meg a szülésznő a fontosabb, de előző kettő szülésemnél szerencse vagy nem szerencse mindkétszer nagyon segítőkész szülésznőm volt. szóval nem tudom:-( Te merre vagy helyileg? hol fogsz szülni, ha sikerül a baba?
szia


2013. február 18. 21:18
Ildikó72



Regisztráció: 2013-01-28
Hozzászólások: 49
Rang: [őrmester]

Szia
Én is gondolkodtam sokat ezeken a betegségeken, de az igazat megvallva az ismeretségi körömben ahol beteg gyermek van (autista, down-kóros) azokat mind még 30 éves kor alatt szülte az anyukájuk. Ráadásul a nagyobb esély is csak 1%-ról 2-3%-ra ugrik 35 után.
Nekem annyira nem volt nehéz, mert már a legidősebb 5 volt és sokat tudott segíteni. A 3-nál pedig már 7. Nagyon aranyosak voltak.Bár a két év korkülönbség kicsit húzós volt, de a gyerekek szempontjából viszont jó. Nagyon sokat játszanak együtt a mai napig.
Amikor összeházasodtunk mi eleve így indultunk, h 3 gyermekünk lesz, a 4. gondolata a legkisebb megszületése után jött. Csak az volt a gond, h tele voltunk hitelekkel, amiből a legnagyobb tavaly járt le. Így hát neki ugrottunk.
Szerintem ha a férjed hajlik a harmadik felé, az irántad érzett szerelme biztos meggyőzi majd, mert látja te mennyire szeretnéd.
Vizsgálat se kell sokkal több, a tavalyi terhességemkor mondtam az orvosnak,h nem szeretném ha átszúrnák a hasam. Azt mondta azt nem is kell, van más lehetőség már. De már biztos te is utána néztél ennek.
Az egyik ismerősöm 38 évesen szült tavaly , ő valahol Pesten volt vizsgálaton. Majd elkérem tőle a pontos nevet és címet. Ez helyettesíti a magzatvízvételt.
A korod miatt ne aggódj, már nem ritka 35 fölött szülni, és kockázatosabbnak is az első szülést mondják.Na ez most nekem is jó hosszú lett.
szia


2013. február 18. 19:34
Marcsó


Regisztráció: 2007-10-01
Hozzászólások: 119
Rang: [százados]

bocsánat hogy ilyen hosszúra sikerült a levelem :-) egyébként én imádom hogy két ilyen apróság van körülöttem :-) szóval nagyon remélem hogy most sem lesz majd gond. szép estét


2013. február 18. 19:07
Marcsó


Regisztráció: 2007-10-01
Hozzászólások: 119
Rang: [százados]

Szia, sajnálom a vetélésed, és remélem hogy minél előbb sikerül most is egy baba :-) de érdekes hogy most ennyi idő után ismét vállalkoztok egy babára, nagy tisztellek Titeket evégett. Az az igazság hogy jó is az internet meg nem is, mert sokat olvasok utána hogy miért jó később teherbeesni és miért nem jó,és ugye sok helyen írják hogy nehezebben termékenyül meg a petesejt, több vizsgálat van a terhesség alatt, több, nagyobb esély van a betegségekre, ezek végett aggódom egy kicsit.
Próbálkozni még (sajnos) nem próbálkozunk, mert egyelőre a férjem nem tudja eldönteni hogy mi legyen, egyszer azt mondja hogy nem kell 3. baba, mert most nagyon jó így négyen, aztán meg hajlik a 3. gyerkőc felé, engem félt hogy hogyan fogam bírni, de én meg érzem hogy még hiányzik a családból :-) mindig is sok gyerkőcöt szerettem volna :-d Egyébként sokkal nehezebb hárommal mint kettővel? nekem kicsit nehéz volt kettővel, de csak azért mert pont elutazott a férjem külföldre dolgozni, két havonta jött haza, de most itthon van :-) szóval nem tudom :-( erőltetni nem szeretném, de közben meg ÉN nagyon vágyom még babára. Nálatok a férjednek is egyértelmű volt hogy nagy családosok lesztek?


2013. február 18. 18:01
Ildikó72



Regisztráció: 2013-01-28
Hozzászólások: 49
Rang: [őrmester]

Szia, a babáim már nem annyira babák. 18,13,11 évesek. 40 éves vagyok.Tavaly volt egy vetélésem, az a terhesség nagyon könnyen összejött. Közben beteg voltam. Most már november óta próbálkozunk. Nem hiszem ,h a korom miatt nem jön össze. A vetélés után kicsit összezavarodott az addig rendszeres ciklusom. A sógornőm 35 éves, neki 4 hónap után sikerült teherbe esnie. Nekem most csak lelkileg nehezebb, mert a lányokkal első "ránézésre" teherbe estem. Decemberben annyi tesztet vettem, de rájöttem butaság volt. Minden egyes "-" teszt kicsit összetört.Most már csak akkor fogok tesztelni ha legalább két hetet késik.
Nem lesz egyszerű dolgod ha összejön hamar a baba, hisz a másik kettő sem sokkal nagyobb. De ha számíthatsz a párodra akkor nincs mire várni. Egyébként mióta próbálkoztok?


2013. február 18. 13:51
Marcsó


Regisztráció: 2007-10-01
Hozzászólások: 119
Rang: [százados]

szia, gratulálok a 3 babához és szurkolok hogy sikerüljön a 4.:-) nekünk kettő van és most szeretnénk a 3. babát :-) Neked mekkora kor különbség a lányok között? nekünk a nagyobbik ő fiú és 3,5 kisebbik kislány és most lesz 2 :-) Megkérdezhetem hogy hány éves vagy? mert én most leszek majd 34, nehezebb-e, rosszabb-e vagy mindegy ha szeretnéd akkor nem számít a kor:-)
az én férjem is nagyon sokat segít :-) ezért is mernék még egy babát vállalni :-)


2013. február 15. 16:05
Ildikó72



Regisztráció: 2013-01-28
Hozzászólások: 49
Rang: [őrmester]

Sziasztok !
Nekem is 3 gyerekem van, mindhárman lányok.
A kedvezmények miatt anyagilag könnyebb a 3 mint a 2.
Mellette már dolgozni is járok.Egy ismerősöm mondta, hogy a 3 után már nem is tűnik olyan hülyeségnek a 4. babóca. Na itt tartok most én is. Tavaly már sikerült teherbe esnem, de sajnos vetélés lett a vége. De nem adtuk fel.
Bár azt hozzá kell tennem, hogy csak akkor szabad nekivágni a több gyermeknek, ha olyan párotok van aki mindenben segít. És nem átköltözik a másik szobába amíg pici a baba. Az én férjem csodálatos apa,éjszaka felkelt kivenni a picit ha felsírt, pelenkázta , együtt fürdettünk. Csak az ilyen embernek szabad több gyereket szülni.


2013. február 15. 14:36
Marcsó


Regisztráció: 2007-10-01
Hozzászólások: 119
Rang: [százados]

Sziasztok, van még vki ezen az oldalon??


2012. november 29. 16:41
rezria


Regisztráció: 2012-11-23
Hozzászólások: 3
Rang: [honvéd]

Jah, és úgy vállalnánk a harmadikat, hogy első kettő közt 17 hónap sincs, és plusz segítség "csak" (de ezzel kell beérnünk) egy három műszakban dolgozó nagymama!!!!


2012. november 29. 16:39
rezria


Regisztráció: 2012-11-23
Hozzászólások: 3
Rang: [honvéd]

Sziasztok! Mi most tervezzük a harmadikat, ill. már "dolgozunk az ügyön" :) Sokáig hezitáltam, legyen-ne legyen, de a pozitív oldalra billent a mérleg. Persze ettől még nem biztos, hogy összejön, mert már 36 múltam, de azért mindent megpróbálunk!!!!! :) Hajrá csajok!!!


2012. július 10. 12:49
Leóka80


Regisztráció: 2009-08-05
Hozzászólások: 876
Rang: [alezredes]

Katci!
Nekem sincs segítségem, csak a férjem.
Sajnálom, hogy a második baba várat magára, de ami késik nem múlik!
Szóval számomra nem a munka része a visszatartó, hanem arra is próbálok tekintettel lenni,hogy a már meglévő kettőnek mi a legjobb.
Ahogy beszélgetek emberekkel, igazából érdekes lebeszélni nem akarnak... mindenki azt mondja sok a 3 gyerek, de neked legyen szóval aranyosak...
Na, még van időm esetleg a negatív oldalát is kikutatni a témnak!


2012. július 08. 08:59
Katci77



Regisztráció: 2009-12-01
Hozzászólások: 830
Rang: [alezredes]

Szia Leóka!
Teljesen egyetértek Veled. Mint írtam, rendmániás vagyok, de természetesen, amióta megvan a kisfiam, a maximalizmusomat elsősorban a Vele kapcsolatos dolgokra irányítom. Ő is nagyo-nagyon értelmes, születése óta mindenkinek az a reakciója, amikor ránéz, hogy mennyire okos, élénk, figyelmes ez a gyerek. Viszont ... Születése óta napi 20 perces intarvallumokat alszik (mostanában 1x1 órát naponta, de ringatva, éjjel pedig este 9-től reggel 6-ig).
És ha ébren van, nincs megállás. Ettől félek a legjobban, hogy még egy nagyon nyugodt Kistesóval is nehéz lesz, hát még, ha a következő baba is Áronhoz hasonló lesz!
De köszönöm, hogy egy kicsit megnyugtattál, hogy a Te Fiam is igen eleven! A kisebbik babád milyen? Nem volt nagyon nehéz összehangolni Őket? Segítséged van? (Mert nekem az sincs.)
Szóval, ha Te úgy gondolod, érzed, hogy van energiád a két gyerek után is, akkor úgyis a szíved fog győzni
Én sajnos-úgy néz ki-most vetéltem el, tehát várnom kell egy kicsit a 2. Babukára, de mivel imádom a terhességet, a babázást, most arra "hangolom" a páromat, hogy legalább hármat szeretnék, és csak azért nem többet, mert a korom miatt több nem fog beleférni
Ha viszont meglesz a második, lehet, hogy változik majd a hozzáállásom ... Te már tapasztaltabb vagy, ne haragudj, hogy itt filozofálok neked, de jól esik valakivel átrágni ezt a témát, mert egyfolytában foglalkoztat.
Én úgy érzem, Te nagyon szeretnéd ... És ahogy hozzáálsz, amiket írsz, abból azt érzem, hogy alkalmas is vagy rá


2012. július 08. 06:20
Leóka80


Regisztráció: 2009-08-05
Hozzászólások: 876
Rang: [alezredes]

Katci, hát valóban tartogat kihívást 2 gyerek is, főleg kis korkülönbséggel.
A hiperaktivitásról annyit, hogy kicsifiam, kihívást fog jelenteni a sokat tapasztalt pedagógusoknak is... Nem buta, csak ha nem ragasztom le a fenekét nem áll meg. A lakást egyben tartani... na ha neked sikerül akkor nem is olyan rossza a fiad.

Szóval azt akartam ebből kihozni, hogy főállású anyának lenni nálam egyenlő azzal, hogy mindezt vállalom, olyan, mint egy kemény melóhelyen folyamatos túlórában dolgozni. Nekem nem az én kényelmem, megszokott életem feladása a kérdés, hanem az ő jövőjük, mikor döntünk jól, hogy ne hátránya lenyen, akár ketten maradnak, akár hárman lesznek.


2012. július 07. 13:16
Katci77



Regisztráció: 2009-12-01
Hozzászólások: 830
Rang: [alezredes]

Szia!
Nekem még csak egy Kisfiam van, Áron, és most vagyunk rajta a 2. Babaprojekten. A szívemmel én is legalább három gyereket szeretnék, imádok babázni. Viszont látom a kétgyerekes ismerősöknél, pláne, ahol két pici gyerek van, hogy már az is mekkora erőfeszítés. Én csak magamból indulhatok ki: Rendmániás, tisztaságmániás, maximalista vagyok, és mindehhez jön egy többemberes, hiperaktív kisfiú ... A szívem nem enged, alig várom, hogy itt legyen a hasamban az újabb Picur, de az eszemmel rettegek, hogy hogy fogom megoldani a mindennapokat, amikor néha ezzel az eggyel is nehéz. Hárommal pedig ... A korom sem éppen ideális, tehát nem tudok pár évet várni, mert pillanatokon belül 35 leszek ... Az anyagi részéhez hozzá sem szólok.
Szóval bocs, hogy nem tudok segíteni, de gondoltam, megosztom, hogy engem is hasonló gondolatok foglalkoztatnak.
Kérdés, hogy a szív az úr, vagy az ész ...


2012. július 06. 13:03
Leóka80


Regisztráció: 2009-08-05
Hozzászólások: 876
Rang: [alezredes]

Köszi, hogy ilyen gyorsan írtatok, Krebsi, igen az anyagiak nekünk is megfordultak a fejünkben, hogy akár hogy is számoltuk 3 gyerek után kevesebbet kell fizetni, mint kettő...
Azt számolgattam, hogy mivel nincs segítségünk semmi és seni, ugye a gyerekellátást nekünk kell megoldani, vidéken pedig sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.
Szóval, ha a családit nézem, a jelenlegi adókedvezményt, a gyetet, az kb 1 fizetés...
Mellette oriflamezek, elkezdtem a csapatépítéssel is foglalkozni, nem csak katalógusozni, mert gondoltam olyan "munkát" keresek, amit gyerekek mellett is lehet csinálni. Ott kitűztem, hogy havi 50 körül jó lenne keresni vele, ha ez összejön akkor tényleg nem érdemes elmenni dogozni.
Olyan szörnyű a mai világ, sok gyereken a szülők nem nevelésének az eredménye a tinik viselkedése, mindenki műszakb hajtja a lóvét a gyereknek pedig marad a gép a tv és a haverok... úgy elél egymás mellett a család. Én ezt nem akarom.


A másik ami még foglalkoztat az a gyakorlati tanácsok, aminek van és nem nagy a korkülönbség az mit, hogyan oldott meg?
Fiam 27 hónapos, Lánykám ugye lassan 6, ha tervezzük akkor úgy lenne jó, hogy miután Anna betöltötte az 1 évet... de ne fussak ki a gyedből. Sajnos a korom is közrejátszik, most vagyok 32, 1 év pihi, 9 hó terhesség és akkor szűken még beleférnék a 35be, valami miatt úgy érzem jó lenne azért előtte szülni.
Talán még "fiatalabban" könnyebben veszi az ember az akadályokat.





<<első  << előző1[2]következő >>  utolsó>>




Adnetwork
copyright © ciklus.hu 2007 - Naptár Nőknek