167795 tag

2024.04.18.
Andrea, Ilma napja van!
Főoldal     DEMO (Bemutató)     Regisztrálj     Fórum     Mondd el!     Kapcsolat

Név:

Jelszó:


Jegyezzen meg Belépés

Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Végre nem kell mindenhová felirogatnom a dolgaimat, amit aztán kés?bb úgysem találok.

vagi80



Rólunk
Gyakran ism. kérdések
Hogyan használjam?
Felhasználási feltételek
Adatvédelmi nyilatkozat
Partnereink



Tisztelt felhasználóink!
Sajnos az fórumon elszaporodott jogsértések miatt kénytelenek vagyunk a fórumot leállítani. 2022 május 11-től a fórum nem lesz elérhető.

Ciklus.hu

Kezdolap » Próbálok teherbe esni » Duphaston


Rendezés dátum szerint növekvő sorrendben



 
2011. augusztus 30. 11:32
Tüci77


Regisztráció: 2009-03-08
Hozzászólások: 44
Rang: [őrmester]

Sziasztok!

Igaz, hogy mostanában nem volt hozzászólás ehhez a témához, de én is leírom a tapasztalatomat.

Nekem az egész gyógyszerszedésem úgy kezdődött, hogy 33 évig rendesen minden hónapban megjött a mensim. Aztán tavaly decemberbe terhes lettem, ami sajnos méhen kivülire sikeredett és megműtöttek január végén. Műtét során kivették a jobb oldali petevezetéket is, mondván 99% esélyem van arra, hogy a következő terhességem is méhen kívüli lenne, mivel a méhem teljesen rádől a bal petefészkemre és egyszarvú :( Műtét után nem jött meg a mensim, elmentem dokihoz, aki először 5 napig Norcolutot írt fel, na az meghozta a mensimet. Azóta, hogy legyen PÉ-m, clostilbegytet és duphastont kell szednem. Én azt vettem észre, hogy nem minden hónapban van peteérésem a gyógyszerszedés mellett sem, ha pedig van, akkor az nem biztos, hogy a ciklus középidejében van :(
Eddig még sajnos nem sikerült a baba, ha márciusig sem jön össze, akkor megcsinálják az átjárhatósági műtétet (remélem nem lesz rá szükség).
Párommal mi azért is vagyunk egy kicsit hátrányba, mert ő külföldön dolgozik és havonta csak pár napot tud itthon lenni, de majd decemberbe hazajön és itthon lesz márciusig :)
Egyébként ezek a gyógyszerek rendesen beállították a mensimet, igaz, hogy a rendes mensi előtt 1-2 nappal már barnázok, de ez van, és tényleg rövidebb lett a ciklusom is.

Remélem tudtam valamit valakinek segíteni. Szép napot mindenkinek :)


2011. július 21. 20:13
bogyóka79



Regisztráció: 2010-11-03
Hozzászólások: 143
Rang: [százados]

Kedves Zsu!

Dehogy vizsgálták ki. Azt mondták úgysem lehet semmit kimutatni a szövetekből. Na ezt én nem igazán akarom elhinni mert olvastam fórumokat és ott írták, hogy igen is kivizsgálták, bár nagy eredményt nem tudtak felmutatni. tavaly azt mondták, hogy ne bánjam mert ennek így kellett lenni.Na most nem mondták. Lehet, hogy rájuk borítottam volna az asztalt!
Most megpróbálok egy másik dokit aki erre szakosodott és remélem ő fel tud majd mutatni eredményt!
Ha voltam nála akkor majd megírom mit mondott.
Puszi mindenkinek!!!


2011. július 18. 16:07
Zsu70


Regisztráció: 2011-07-05
Hozzászólások: 73
Rang: [zászlós]

Bogyóka!
És most kivizsgáltak, hogy mi okozhatta? Nekem decemberben volt egy missed ab., és előtte pont egy évvel egy vetélésem. Mondjuk az előzőt mi vetettük el (amit azóta meg is bántunk), de a másik, amikor is a megtermékenyülés szinte napra pontosan 1 év múlva történt, az a terhesség magától szívódott fel. Én relatíve sok lányt ismerek, akinek ugyanebben az időben, tavaly decemberben, sorra mentek el a babák, vagy szívódott fel ugyan úgy, ahogy nekem is. Az ultrahangon a doki mondta is, hogy valami van a levegőben, mert két héten belül én vagyok a 6. akinek eltűnik az embriója. Mondta, hogy úgy fél évente vannak ilyen időszakok, amikor heteken keresztül elhalnak a magzatok. Megmagyarázhatatlan, de már évek óta megfigyelte. Én is beleestem ebbe az időbe. Talán a csillagok állása nem kedvezett nekünk.


2011. július 14. 15:17
bogyóka79



Regisztráció: 2010-11-03
Hozzászólások: 143
Rang: [százados]

Sziasztok!

Kedves Zsu70, nem tudom mi volt nálam de mikor terhesen bevéreztem és kórházba kerültem első éjjel hagytak úgy ahogy voltam és csak másnap adtak gyógyszert( D-t).
A leírás szerint fenyegető vetélésnél indulásnak 40 mg-ot kellett volna kapnom ami 4db tablettát jelentett volna én pedig csak napi 2*1-et kaptam. Nem tudom de 6 nap után elhalt a baba és missed ab. volt!
Ráadásul nem is az első mert kereken egy éve volt szintén egy missed ab-m! Akkor nem vizsgáltak ki, pedig lehet, hogy akkor elejét vehették volna az újabb vetélésnek.


2011. július 14. 12:01
Zsu70


Regisztráció: 2011-07-05
Hozzászólások: 73
Rang: [zászlós]

Bogyóka!

Én sem úgy szedtem/szedem, ahogy a leírásban van, hanem ahogy a doki mondta, remélem nem lesz vele baj. Nektek nem akar mejönni, nekem meg sokkal előbb elkezdődik. Mit jelent az, hogy a baba sem bírta?
Nem is értem, hogy kezdhettél el jobban vérezni, eddig akitől hallottam, hogy D-t írtak fel a terhesség alatti vérezgetésre, annak mindenkinek elállította, illetve csökkentette a vérzést. Lehet, hogy többet, legalább 3 db/nap kellett volna szedni?


2011. július 13. 19:13
bogyóka79



Regisztráció: 2010-11-03
Hozzászólások: 143
Rang: [százados]

Sziasztok!

Niky87, biztos, hogy nálam valamit rosszul csináltak mert ahogy olvastam az adagolást nem úgy kaptam ahogy a tájékoztatóban volt.
Persze nem vagyok orvos de.....!
Nekem amikor nem jött meg gyógyszert sem kaptam! Kb. 54 napra jött meg és senkit nem érdekelt. Aztán clostilbegytet kaptam, de attól meg nem éreztem jól magam, de terhes lettem. Egy havi adagtó amitől a doki meg is lepődött.
Egyébként amikor nekem nem jött meg rendesen kipróbáltam a PREMENS tablettát és az növényi anyagokat tartalmaz és tök jó! Ha gondoljátok egy próbát megér.

Sziasztok!


2011. július 13. 08:26
Niky87


Regisztráció: 2011-06-29
Hozzászólások: 3574
Rang: [tábornagy]

Sziasztok!
Köszönöm szépen a válaszokat!
A tegnapi nap folyamán végre valahára megjött a menstruációm! Normális esetben ennek nem örülnék, de miután nem voltam terhes, és már 62 napja nem jött meg, valahogy megörültem a dolognak!
Szóval eddig rendben van a Duphaston, már csak az a kérdés, segít-e abban, amit én szeretnék (beálljon a menzeszem), vagy nem!

bogyóka79: Igen, a vérzéssel kapcsolatban amit írtál, lehet benne valami! Habár én menzesz meghozására
szedtem, de elég erősen vérzek...

Zsu70: Húúú, hát a peteéréses témát ma kezdetem csak (hőmérőzéssel) és nagyon remélem, hogy minden rendben lesz és az derül ki, hogy van peteérésem...


2011. július 13. 07:53
bogyóka79



Regisztráció: 2010-11-03
Hozzászólások: 143
Rang: [százados]

Sziasztok!

Én akkor szedtem Duphastont amikor terhességem 6. hetében elkezdtem vérezni. Azt mondták ez rendbehoz és jó lesz.
Nekem nincs túl jó tapasztalatom róla. Nem hogy elállította volna a vérzésem hanem sokkal erősebben véreztem. A baba sem bírta!


2011. július 06. 10:06
Zsu70


Regisztráció: 2011-07-05
Hozzászólások: 73
Rang: [zászlós]

Szia Niky!

Én is szedek Duphastont, mert menzesz előtt akár 10 nappal is elkezdek barnázni. Erre kaptam. Már egyszer másfél éve is szedtem, nem volt ideje kifejteni a hatását, mert én is terhes lettem. Nem mondom, hogy ettől, csak furcsa volt. Mondjuk elvetettem, amit mostmár nagyon bánok, és most is azon vagyok, hogy újra terhes legyek. Volt közben egy másik terhességem is, de sajnos 9 hetesen felszívódott. Azért is próbálom meg újra a Duphastont, vagy hozza rendbe a menszeszt, vagy segítsen teherbe esni. Bár ez így nem valós, mert nem teherbe esni segít, tehát a megtermékenyülésbe nem tud beleszólni, csak a megtapadást segíti. Sárgatest hormon, ami vastagítja a nyálkahártyát, ezért tud könnyebben beágyazódni a MÁR MEGTERMÉKENYÍTETT petesejt.
Szerintem, ha van peteérésed, és minden renben mindkettőtökkel, jó eséllyel segíteni fog...
Sok sikert!


2011. június 30. 14:31
qkac19



Regisztráció: 2010-10-15
Hozzászólások: 373
Rang: [őrnagy]

Szia Niky!
Én januárban szedtem 10 szemet 5 napon át, azért, mert már 60 napja nem jött meg. A gyógyszer beszedése után 3-4 nappal meg is jött, és meg is fogant a kisbabám (sajnos a 12. héten elvetéltem, de nincs köze a duphastonhoz). Terhességnél meg ha jól tudom, progeszteron pótlásra is alkalmazzák, ugyanúgy, mint az utrogestant.
Írj majd, hogy sikeres volt-e a kúra, mert nekem is elég rendszertelen a ciklusom.
Ja, én clostilbegytet is szedtem 3 hónapig, ami peteérés serkentő, és ez is közrejátszott a baba-ügyben még januárban.

Remélem, mások is leírják tapasztalataikat, több szem többet lát!


2011. július 01. 01:04
Niky87


Regisztráció: 2011-06-29
Hozzászólások: 3574
Rang: [tábornagy]

Köszönöm, hogy leírtad a tapasztalatodat!
Amúgy a menzeszedet beállította ez a gyógyszer?


2011. június 30. 12:30
Niky87


Regisztráció: 2011-06-29
Hozzászólások: 3574
Rang: [tábornagy]

Sziasztok! Ma elkezdtem szedni a Duphastont, amit a menzeszem beállítására kaptam! De közben olvasgattam a neten és láttam, elég sokrétű ez a gyógyszer, a baba megfogantatását is elősegíti! Hát kíváncsi leszek, sikerül-e beállítani a ciklusom, eddig elég sok jót olvastam róla! Valakinek valamilyen tapasztalat?



 



Adnetwork
copyright © ciklus.hu 2007 - Naptár Nőknek