167732 tag

2024.03.28.
Gedeon, Johanna napja van!
Főoldal     DEMO (Bemutató)     Regisztrálj     Fórum     Mondd el!     Kapcsolat

Név:

Jelszó:


Jegyezzen meg Belépés

Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Végre nem kell mindenhová felirogatnom a dolgaimat, amit aztán kés?bb úgysem találok.

vagi80



Rólunk
Gyakran ism. kérdések
Hogyan használjam?
Felhasználási feltételek
Adatvédelmi nyilatkozat
Partnereink



Tisztelt felhasználóink!
Sajnos az fórumon elszaporodott jogsértések miatt kénytelenek vagyunk a fórumot leállítani. 2022 május 11-től a fórum nem lesz elérhető.

Ciklus.hu

Kezdolap » TERHES VAGYOK!!! :))) » 2019. téli babák


Rendezés dátum szerint növekvő sorrendben



<<első  << előző1[2][3][4][5]következő >>  utolsó>>

2019. március 14. 22:27
szofi.smith


Regisztráció: 2017-01-26
Hozzászólások: 872
Rang: [alezredes]

Szia Barnet,

Már irtam az emailedre remélem átment. Ha nem majd szólj.

Programozott császárral szülök több szempont miatt is azt most nem részletezném teljesen. Egyrészt egészségügyi okból, másodrészt nem egyezem bele semmilyen inditásba, oxitocin használatba, vákuum és fogó használatba sem.

Engem anyum mikor szült teljesen normálisnak indult aztán fogót és vákumot használtak.
Behorpasztották a koponyám, elferditették a lapocka közti gerincem kihúzás közben. 18-20 éves koromig iszonyat migréntől szenvedtem ami a horpadásból sugárzott a szemeimközé teljesen kiszámithatatlan időpontokban megkeserítve a fél életem néha.

Mostanra valami csoda folytán megszünt 15 éve majdnem de a fejemen mai napig tapintható a beavatkozás nyoma.
A gerincem viszont egész életemben fájt ez miatt és ahhoz hogy ne fájjon folyton edzenem kell a hátizmom mert az kitámassza annyira hogy akkor nem fáj.

Voltam régen ilyen programon ahol kiderült azért van klausztrofóbiám és nem tudok viz alá sem merülni mert születésnél ért ez a fogós, vákumos trauma.
Na ezt én nem akarom.

A családom is elzárkózik az ilyen jellegü beavatkozástól teljesen és a férjem nem pont ez miatt de ez még csak dob nála egy lapáttal, hogy hallani sem akar arról hogy természetes úton szüljek.

Szóval nem lesz természetes úton szülés ez még a cukor előtt is sejthető volt nálam (asztma, sziv dolog). Igy nem nagyon ráz meg a dolog. Fontosabb a baba és a saját egészségem, már nem vagyok 20 éves sem és sokat vártunk rá. Megértem a család aggodalmát is.

Tegnap voltam a dietetikusnál. Sajnos itt éhgyomrira ezt az 5 alatti értéket erőltetik és nyomják. Meg a 6,7 alattit 2 órás mérés után.

Az egyetlen pozitivum hogy nem nyomatják ezeket a ch-s éhezős diétákat mint Magyarországon hanem inkább porciókban bemutatják mennyit miből érdemes enni kb és mikor, de az sincs annyira kikötve mert nekem azt mondta a csaj simán ehetek 2 gombóc fagyit vacsora után is. Ami meg már szerintem kicsit ellentmond egy valódi cukros diétának és cukrosnak.
Könybe kell vezetnem a méréseket.

De már én is gondoltam rá hogy lazábbra veszem ezt a dolgot és a könybe beirom azt amivel happy-k de nem fogom az éhgyomrit meg a napközbenit sem annyira hagyni lemenni sem. Eszem még pluszba ami jól esik aztán kész. Megeszem azt a 3 almát ha jól esik, vagy egy fagyit, vagy egyel több valami mást ha azt kivánom. Főleg hogy 8 felett sosem mértem egy óra után sem cukrot még az egész humbuk előtt sem.

Itt sajnos hajlamosak szerintem túlzásokba esni és mindent ráhúzni mindenkire sokszor ész nélkül de nem nagyon veszik figyelembe az egyéni dolgokat. Például azt hogy nem vagyok túlsúlyos most sem. Na de mindegy.
De nekem eddig mindenki csodálkozott hogy cukrosnak nyilvánitottak 0,2 tized eltérés miatt és 5,3-as éhgyomrival.


2019. március 14. 19:51
barnet


Regisztráció: 2016-01-08
Hozzászólások: 220
Rang: [százados]

Szofi , egy dolog, ha tùl alacsony a cukrod a szülès lehet komplikàlt( ha tùl magas, persze akkor is), ne nyomd annyira le. Szüksèged lesz minden energiàdra. Vigyàzz magatokra!


2019. március 12. 12:18
szofi.smith


Regisztráció: 2017-01-26
Hozzászólások: 872
Rang: [alezredes]

Amúgy 30 hetesek vagyunk. Baba sokat rúgdos. Még faros és van olyan érzésem úgy is marad mert elég jól érzi magát a pózban. Volt fejjel lefele is de vissza is fordult farosba. De van hogy keresztbe szeret lenni. Mondjuk remélem nem fog úgy maradni....

A mozgás már egyre nehezebb érzem a súlyát. A kórházi cuccot összekészitettem mert elég parázós vagyok.


2019. március 12. 12:16
szofi.smith


Regisztráció: 2017-01-26
Hozzászólások: 872
Rang: [alezredes]

Hát kérdeztem a Magyarországon élő barátnőmet aki szintén cukros volt, meg most is az és ő azt mondta szerinte én nem vagyok cukros, legalábbis Magyarországon biztos nem az volnék.

Itt sajnos ez a határ, szerintem is túl alacsony, túlzásnak tartom. Szerintem tipikus helyi szokás szerint jól leviszik hogy többen bele essenek mert itt a lakosság 90%-a nagyon kövér és ne legyen magas az ország statisztikája.

Azért továbbra is odafigyelek, meg beszedem a gyogyót ha már elkezdtem de a vége felé szerintem elhagyom majd mert szoptatni szeretnék. Most éhgyomrin 4,9-et mérek, 1-2 óra után meg 5,3-5,6 közöttiket. Meg 5-6 szor eszem naponta legalább.

Én néztem magyar oldalakat és amiket olvastam az alapján engem elküldenének a búsba ilyen cukor értékekkel hogy ki küldött a diabetológiára…...
De hát itt meg ez van....hülyeség szerintem is egyébként.


2019. március 12. 08:56
barnet


Regisztráció: 2016-01-08
Hozzászólások: 220
Rang: [százados]

Szofi, hàt ez nekem elèg gyanùs...ràkerestem a hatàrèrtèkekre, s egy honlapon talàltam ez. Bemàsolom.

"terhesgondozás során minden anyánál a 24-28. terhességi hét között cukorterheléses vizsgálatot végeznek. Ennek során 75 gramm szőlőcukrot tartalmazó víz elfogyasztása előtt és utána, meghatározott időközökben mérik a vércukor szintjét.

Normális szénhidrát-anyagcseréjű ember éhgyomri vércukorszintje nem haladja meg a 6,0 mmol/l-es értéket, a szőlőcukor elfogyasztása után 2 órával pedig 7,8 mmol/l-es érték alatt marad.

Amennyiben 7,8 mmol/l felett van ilyenkor a vércukorszint, de nem magasabb, mint 11,1 mmol/l, csökkent cukortűrő képességről van szó.

Ha a 11,1 mmol/l-t is meghaladja, cukorbetegség a diagnózis."

Szòval nem tudom mi a WHO ajànlàsa, de az 5 az nekem tùl szigorùnak tűnik, esetleg kerdezd meg màs csoportba is.
Nekem 8.3 is volt diètàval, reggel meg 5.6-5.7, de simàn sèta evès utàn, meg amiket ìrtam koràbban.


2019. március 09. 21:00
szofi.smith


Regisztráció: 2017-01-26
Hozzászólások: 872
Rang: [alezredes]

Szia Barnet

Hat ez durva....en nem ertem "nalunk" mi van bar amerikahoz hasonloan az emberek 90% a nagyon kover.

De itt az ehgyomri hatar 5.0 volt. A napkozbeni 6.7 kicsit szigorunak tunik.

Nekem az ehgyomrin lovagolt a doki mert 5.2 lett. A tobbi jo.

Persze ertem az aggodalmat mert dieta ide vagy oda aztan elkezdett maszni felfele. A napkozbeni is 6.3-at ,6.7et mertem.

A kajan nem birtam jobban valtoztatni mert akkor rosszul voltam.
Most az ehgyomri lement 5 ala. A napkozbeni meg ilyen 5.6 korulire.

A doki anno azt mondta o is szedte ezt a gyogyszert meg a sogornom is mondta biztonsagos igy mertem bevallalni. Meg feltem kesobb felmaszik a cukrom nagyon majd ugye a 30. hettol. Mert elindult.

Ma lesz idom irni befejeztuk a festest.


2019. március 09. 17:53
barnet


Regisztráció: 2016-01-08
Hozzászólások: 220
Rang: [százados]

Szia,

Itt 5.3ig a reggeli cukor rendben van. 7.6 volt a napközbeni èrtèkhatàr. Hàt ha tènyleg ennyire egèszsègesen eszel, s nem volt màs opciò, persze a gyògyszer is ok , s igen jobb ez, mintha inzulin lenne.
Babaholmik , hàt kis mèretet ne nagyon vegyèl, felesleges kb., 4D UH-n egèsz jòl meg tudjàk saccolni a mèretet. Ide tudsz ìrni, barnet.barnet.1234@freemail.hu


2019. március 06. 11:03
szofi.smith


Regisztráció: 2017-01-26
Hozzászólások: 872
Rang: [alezredes]

Szia Barnet,

Az a baj én évek óta normálisan eszem, ahogy úgy mond nem az átlag. Én semmi cukrot nem eszem, kólát már vagy 15 éve nem ittam, se üditőket stb. most nem sorolom de ahogy eszem az lefedi a diabétesz diétát simán. Én a terhesség előtt is napi 5x ettem mindig, mert úgy esett jól ennem.

Talán a gyümölcs mennyiségen változtattunk de az sem segitett abban hogy 5 alá menjen az éhgyomri reggeli mérés, másban meg nem találtak hibát. Itt 5 alatt kell lennie a reggeli éhgyomrinak.

Ennél szigorúbb diétát nem akarok és a doki sem mert akkor éheznék és mindketten azon a véleményen vagyunk hogy egy terhes nő ne koplaljon, bár én nem is tudnék és azt ki is zártam.

Igy végül úgy döntöttem, inkább beveszem a gyógyszert mert közben mások is irták hogy nem ártalmas és mivel határon van az értékem jobb mint az inzulin amit sokkal magasabb cukorra adnak. Magyarországon amúgy nem is számitanék cukrosnak az a furi.

Mióta szedem, van változás, lentebb ment az éhgyomri, de a napközbenin is látszik.
Ami pozitivum még hogy elmúlt az éjszakai szájszárazságom.

Majd vissza kell keressem az email cimed mert valahol elkevertem ahová felirtam. Baba holmikról akarok kérdezni majd, meg oltásról mivel te is külföldön laksz.


2019. március 06. 10:09
barnet


Regisztráció: 2016-01-08
Hozzászólások: 220
Rang: [százados]

Szofi,

Semmit se szedtem, kaptam cukorszint mèrőt s kicserèltem nèhàny dolgot az ètrendben pl. barna rizs, kenyèr, tèszta. Sok-sok zöldsèg+ hùs. Semmi kèsz kaja, főzès szigorúan. Ahogy elkezdtem mèrni ìrtam mit eszek, nekem a joghurtok csinàltak cukrot, a lekvàr, meg a szènsavas üdítők. Majd meghaltam èrtük. Ezeket kiiktattam, s aztàn talàn 8 mèrèsem volt àtlag felett, 2 hèten belül. A jò hìr ebbe, hogy a babàt àltalàban tesztelik mikor megszületik. Ùgyhogy tudni fogod, de ne aggòdj minden ok lesz. A terhessegi cukor gyakori a 2.trimesztertől. Nekem ìrtak fel gyogyszer szülès előtt, mert aggòdtak , hogy az utolsò pàr napba felmegy a cukorszint , 39.hèten szültem, èhes voltam àllandòan, s volt pàr magasabb èrtèk főleg reggel. (De ugye ott màr pisilni jàrtam sokszor, aggòdtunk nehogy beinduljon a szülès stb) Nem vagyok orvos,se dietetikus de ha nincs csak kicsit felette, èn 1 hetet mèrnèm, hogy kitalàljam mitől van. 5-6szor egyèl keveset, sose lakj jòl. Ez volt nehèz nekem.
Szúrópròba szerűen nèha csinàlok most is 1-1 tesztet. De minden ok. Viszont az ètrendbe a barna rizs, tèsztàt megtartottam. A kenyèr 50-50%.


2019. március 01. 11:57
szofi.smith


Regisztráció: 2017-01-26
Hozzászólások: 872
Rang: [alezredes]

Sziasztok,

Barnet vagy akinek még volt diabétesze!

Enyhe diabéteszt diagnosztizáltak nálam. A doki 500mg Metformint akar velem szedetni de megmondom az őszintét amit olvastam róla még nem mertem beszedni.

Te vagy más mit szedett diabéteszre? Inzulint vagy metformint?


2019. március 01. 08:07
dina19


Regisztráció: 2012-07-18
Hozzászólások: 40
Rang: [őrmester]

Sziasztok, hű de el van veszve mindenki. Borcseszka gondolom azóta már meg is szültél, vagy túlhordod?Majd írj ha tudsz, gondolok rátok.
Szofi, igen az a hullámzás nagyon izgi, jókat tud mocorogni a baba. Mindig le akartam videózni a hasam ilyenkor, de sosem sikerült, akkor abbahagyta ha elkövettem a telefont
[:)
Beuskiss? Neked mikor is van terminben? Hányadik hétnél tartasz? Bírod még a kórházat? Nehéz lehet, tàvol a családtól


2019. február 23. 23:39
dina19


Regisztráció: 2012-07-18
Hozzászólások: 40
Rang: [őrmester]

Cicifüggö😁. Borcseszka, már terminben vagy lassan, szorítok nagyon


2019. február 23. 23:36
dina19


Regisztráció: 2012-07-18
Hozzászólások: 40
Rang: [őrmester]

Köszönöm barnet.én is úgy gondolom majd lemegy lassan a has.elsö császárnál is úgy volt. Tej szépen beindult a 4.napon, azóta csak szopizik. Végülis élete első két napján csak szopizik, 3. és 4. nap kapott icipici tápszert, hogy megerösödjön.mert már fogyott. azóta hízik, de majd kedden megyünk orvoshoz mérekezni, kíváncsi leszek mennyi lesz a súlya. Első lányomat 4 évig szoptattam. Ö rettentően vicifüggö volt😀


2019. február 23. 21:03
barnet


Regisztráció: 2016-01-08
Hozzászólások: 220
Rang: [százados]

Sziasztok,

Dina gratulàlok! Èn nem hordok semmit, a hasam megy lefelè, de sosem leszek 50kg megint. Meg az alakom vàltozott. Èn nem sokat foglalkozok ezzel, a vèdőnő azt mondta ami 9 hònap alatt lemegy, annyi , többre utàna ne szàmìtsak. Lehet gyakorlatokat csinàlni...nah nekem ez kimerül a 9kg-os babàm emelgetèsèbe, olyan izmos a karom hogy csoda. A hasam is alakul, nah nem izom...

A babànk nem kapott tàpszert, születèse utàn 1 òràn belül mellen volt, szopta a tejkezdemèny( sűrű, zsìrszerű), pàr cseppet mindig, aztàn pihent, vissza. Gyakorlatilag első 2 nap ez volt, mivel nem tudtam mozogni a fèrjem rakta ràm, vette le, èjjel meg egy nővèr. Lett tejem elèg hamar.( meleg vìz alatt zuhanyoztam szülès előtt, s masszìroztam a mellem) Èrthető mòdon, igen veszìtett a babànk a súlyàbòl, de az 5. nap màr nem csak hogy visszaszedte, fel is szedett. Tejem volt, aztàn a mellgyulladàs utàn gyorsan csökkent. 6-7. hèten szinte semmi sem volt, hiàba pròbàltam masszìrozni stb. Viszont egy dolgot ajànlok ha fàjna a melletek/ mellbimbò főleg, kelkàposzta levelet tegyetek rà, a legjobb fàjdalomcsillapìtò.

Sok sikert! Sok tejcsit! Jò egèszsèget! S hratulàlok!


2019. február 22. 02:06
dina19


Regisztráció: 2012-07-18
Hozzászólások: 40
Rang: [őrmester]

Bocs nem zöld, bekékül töle ha rácsepegtetsz.telefonrol írok átdobálja néha a szavakat
20.án hazaadtak. Jaj olyan jó itthon. Lili egy kis angyal, eddig mêg nagyon nyugis, csak szopik meg alszik, néha nézelödik, alig sír. A nagylànyom jobban lefáraszt, De legalább ha oviban van pihenek😁



<<első  << előző1[2][3][4][5]következő >>  utolsó>>




Adnetwork
copyright © ciklus.hu 2007 - Naptár Nőknek