167789 tag

2024.04.16.
Csongor napja van!
Főoldal     DEMO (Bemutató)     Regisztrálj     Fórum     Mondd el!     Kapcsolat

Név:

Jelszó:


Jegyezzen meg Belépés

Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Az eddig kézzel vezetett, pöttyözött, karikázott stb. naptáram lassan a kukában végzi.:)

Pandika



Rólunk
Gyakran ism. kérdések
Hogyan használjam?
Felhasználási feltételek
Adatvédelmi nyilatkozat
Partnereink



Tisztelt felhasználóink!
Sajnos az fórumon elszaporodott jogsértések miatt kénytelenek vagyunk a fórumot leállítani. 2022 május 11-től a fórum nem lesz elérhető.

Ciklus.hu

Kezdolap » Próbálok teherbe esni » Progeszteron hiány!Hogyan tovább????


Rendezés dátum szerint növekvő sorrendben



 
2009. október 28. 11:51
dontworry



Regisztráció: 2008-11-14
Hozzászólások: 5641
Rang: []

Köszi. Ne érts félre, nem akartalak kioktatni, csak azt akartam, hogy mások is lássák, vanank esetek, amikor az ilyen megoldások nemhogy nem megfelelőek, de akár visszafelé is elsülhetnek.


2009. október 28. 10:34
dontworry



Regisztráció: 2008-11-14
Hozzászólások: 5641
Rang: []

Viki, köszi, már rég túl vagyok a barátcserje kúrán, és csak annyit ért, hogy hamisan elfedte a betegségem tünetét, azaz levitte a prolaktinszintemet, de közben a daganat meg nőtt a fejemben. Még jó, hogy abbahagytam, mert ha továbbra is fals jó eredményeket produkáltam volna miatta, a dokim lehet nem csináltat mri-t, és nem derül ki, hogy mekkorára nőtt a daganat. Nagyon nagy gáz (agyműtét vagy szóval, hát a legrosszabb eset) lehetett volna belőle. Mellesleg a pecsételésemen semmit nem segített.


2009. október 28. 10:59
PelleViktória


Regisztráció: 2009-09-26
Hozzászólások: 5
Rang: [honvéd]

Nagyon sajnálom:(


2009. október 28. 09:41
PelleViktória


Regisztráció: 2009-09-26
Hozzászólások: 5
Rang: [honvéd]

Még annyit, hogy az E vitaminban biztos van igazság, mert pl. nagyimék folyton a mézet ajánlják (hogy régen azzal etették az asszonyokat ilyen esetben, nem voltak még hormonbogyók meg hasonlók), és a méz aszparaginsavat +E vitamint tartalmaz.


2009. október 28. 09:32
PelleViktória


Regisztráció: 2009-09-26
Hozzászólások: 5
Rang: [honvéd]

Sziasztok!

Ahova én járok, ott sajnos nem írnak fel Utrogestant, amíg nincs szívhangja a babának (tehát 6-7 hetes terhességnek kell már lennie). Előre, mikor még baba sincs, pláne Ezzel nem értek egyet. Miből gondolják, hogy otthon unalmamban összevissza beszedném talán?

Nekem is volt hosszú ideig pecsételés menzi előtt, több napon át, de az alternatív módszerekkel sikerült teljesen kikupálnom magamat. Szívesen megosztom veletek, de tudni kell, hogy van akinek beválik, van, akinél nincs hatása, de egy próbát mindenképp megér.

Barátcserje kapszulát szedek a ciklus első napjától, amely egy természetes szer a női szervezet progeszteron szintjének emelésére. Hatását 2-3 hónapos szedés után éri el. Bioboltokban lehet kapni, gyógyszertárban általában Premens nevű tablettát adnak, amely szintén barátcserje tartalmú, de fele annyi barátcserje van benne, mint pl. a bioboltos Zafír nevű termékben.

Emellett - nőgyógyász tanácsára - csináltam egy 3 hetes E vitamin kúrát, ezt a legnagyobb, 400 mg-os kiszerelésben kell beszedni. Utána kis szünet és megint egy három hetes kúra. Az E vitamin egy antioxidáns vegyület, segíti az erős sejtfalakat, a vérkeringés működését, ha hiányzik a szervezetből, az terméketlenséghez vezethet, a gyógyszertári leírásában is olvasható. Mivel más, zsírban oldódó vitaminokkal ellentétben hamar kiürül a szervezetből, ezért nagyon fontos a pótlása. Magvakban, mogyoróban egyébként megtalálható, de én azoktól ragyás leszek:-))))

Megemlítem még az 500 mg-os C vitamint azért vettem, hogy a náthás időszakban felturbózzam magam, de ennek a gyógyszertári papírján is az áll, hogy elősegíti a hormonok megfelelő működését, és mivel ezt is szedem minden nap, ki tudja, mennyi az ő része.

Nekem teljes mértékben megszűnt a pecsételés, amely sajnos évekig fennállt.

Szerintem próbáljátok meg, főleg a barátcserje+E vitamin kombót!

Olvastam máshol, de én magam nem próbáltam, hogy az Aviva tornát, módszert direkt az ilyen problémákra fejlesztették ki, esetleg a neten utána lehet nézni.


2009. október 27. 22:20
napernyő


Regisztráció: 2009-06-16
Hozzászólások: 5
Rang: [honvéd]

Szia!

Hát így teljesen megértem hogy nem ugrálsz másik dokihoz!Viszont vannak olyan helyek ahol tuti csinálnának kérésre hormonvizsgálatot,bármilyet.Már én is kezdtem utánanézni mert ha nem sikerült volna ezt a beutalót most megkapnom akkor elmentem volna maszekba.
Állítólag 5-15 ezer forint között több helyen is van rá lehetőség.Tudom nem olcsó de ha az ember nem tud jobb megoldást!?Azért hátha sikerül ennél a másik dokinál kiharcolnod a hormonvizsgálatot!
Én pénteken megyek az első vérvételre.
Szép estét!


2009. október 26. 10:16
dontworry



Regisztráció: 2008-11-14
Hozzászólások: 5641
Rang: [honvéd]

Szia! Köszi. Hát a dokiváltás nem olyan egyszerű, mert nem nőgyógyászról van szó, hanem endokrinológusról, aki 7,5 éve kezel egy daganatos-hormonális betegséggel. ÉS állítólag az ország legjobb szakrendelésén (SOTE 1. sz. Belkl.). Őt nem nagyon tudom lecserélni, most egy endokrinológus-nőgyógyászhoz próbálok elmenni, aki szervileg is utánanézne, hogy mi lehet az oka, csinálna (reményeim szerint) egy hormonvizsgálatot, teljeset, nem csak azt az egyet, ami a betegségm miatt problémás, és a betegségemet is megértené. Én sajnos nem vagyok egyszerű eset.


2009. október 25. 23:53
napernyo


Regisztráció: 2009-06-08
Hozzászólások: 3
Rang: [honvéd]

Szia!

Nekem a barnázás után 2-3 nap erős vérzés és vége a menzeszenek.De ez így tuti nem jó!És szerintem talán a tiéd sem,bár nem vagyok doki.Én a helyedben dokit válatnék!


2009. október 25. 23:51
napernyo


Regisztráció: 2009-06-08
Hozzászólások: 3
Rang: [honvéd]

Köszi hogy írtál!
Az érdekel majd nagyon hogy már a próbálkozás során is kelle-e szednem valamit vagy csak +teszt után?Mert én is attól tartok hiába minden ha nem tud beágyazódni!Majd kiderül a vérvételből!
Sok sikert Nektek is!


2009. október 25. 18:06
Katkovics


Regisztráció: 2008-01-13
Hozzászólások: 503
Rang: [alezredes]

Nekem, ha pozitív lesz a tesztem, akkor Utrogestant kell majd szednem, hogy meg tudjon rendesen tapadni a baba, és legyen elég progeszteronom, hogy meg is maradjon. Az első terhességemnél az 5. héttől véreztem és akkor is már a progeszteron hiányra gyanakodtak. Akkor duphastont kaptam. Jah és most 3 hónapja palástfű teát iszok a peteérés után. Ez is emeli a progeszteron szintet. Ezzel sikerült elérnem, hogy a mensi előtti 1-2 nap barnázásom elmúlt és a 7 napos mensimből 4-5 napos lett.
Egyébként én úgy tudom, hogy ha nagyon kevés a progesteron, akkor már a nyálkahártya sem tud megvastagodni, és akkor hiába a megtermékenyítés, nem fog tudni beágyazódni.
Jól teszed, hogy kivizsgáltatod magad, mert így időben fognak tudni segíteni, ha tényleg ez a problémád.


2009. október 23. 01:37
dontworry



Regisztráció: 2008-11-14
Hozzászólások: 5641
Rang: [alezredes]

Szia! Na látod, képben vagy te! Hát,a abrnázás az valóban ezt valószínűsíti. Mesélhetnék róla, nekem ugyanez van, de néha még hosszabban, ha jól emlékszem az eddigi legdurvább 9 nappal mensi előttől volt. És nekem sosem hosszabb a ciklusom 29 napnál, de nagy átlagban inkább 25-26. A mensim is eltart kb. 5-6 napot, majd ismét barnázással múlik el, az kb. még 2 nap szokott lenni. Rosszabb esetekben, amikor csak 24 napos a ciklusom, előfordul, hogy max. 12-14 napig van zárva a csap, és nem jön semmi színes. Lassan körkörösen mensizek. És a dokimnak van mersze azt állítani, hogy ennek semmi köze a betegségemhez (hormonális betegségem van).


2009. október 22. 22:41
napernyő


Regisztráció: 2009-06-16
Hozzászólások: 5
Rang: [honvéd]

Szia!
Azt nagyjából tudom,hogy milyen gyógyszereket adnak erre.lehet tabletta formában is és kúpban is,van 2-3 fajta.Csak azt nem tudom hogy az első szedést követően mennyi idő mire nagyjából siker van!És azt is tudom hogy a fogamzáshoz nem kell a progeszteron,viszont ha hiány van hiába sikerül a fogamzás mert nem tapad meg és simán megjön esetleg pár nap késéssel.Mondjuk azt is hallottam hogy aki elkezdi a gyógyszert ott a fogamzást is elősegíti.
Minden ciklusom előtt(kb.féléve)5-6 napig barnázok.A dokim szeirnt is jól gyanítom ez lehet progeszteron hiány,de még azért nem biztos,csak nagyon esélyes.
Kriszti


2009. október 22. 16:50
dontworry



Regisztráció: 2008-11-14
Hozzászólások: 5641
Rang: [honvéd]

Szia!
Bár nagy valószínűséggel nekem is van progihiányom, nem tudok túl sokat mondani a gyógyszert illetően. Csak hallomásból tudom, hogy talán valamilyen hüvelykúppal pótolják. AMit biztosan tudok: bármilyen türelmetlen vagy is, majd az orvosod először is megmondja, hogy jól diagnosztizáltad-e magad, és ha igen, azt is, hogy miylen gyógyszerrel és hogyan kell kezelni. A másik amit viszont biztosan tudok: a progeszteron nem a fogamzáshoz kell. A fogamzás megtörténik, mielőtt a progeszteron termelés igazán megkezdődne, és a progi a terhesség megtartásához szükséges. Vagyis gyakorlatilag akár már abban a ciklusban is lehetsz terhes, amikor majd el kell kezdened a gyógyszert, én legalábbis így gondolom.
Azt megkérdezhetem, hogy miből gondolod egyébként, hogy progihiányod van?


2009. október 22. 01:08
napernyő


Regisztráció: 2009-06-16
Hozzászólások: 5
Rang: [honvéd]

Sziasztok! Az a gyanúm,hogy progeszteron hiányom van.A tüneteim erre utalnak.Ma kaptam beutalót a hormonvizsgálathoz,de ennek csak dec.2.hete körül lesz eredménye.Nagyjából olvastam a progeszteron hiány okáról is kezeléséről is de az a kérdésem,biztosan sokan tudjátok,de én nem,hogy ha kiderül a dolog és gyógyszert kapok azt pontosan hogyan kell majd szedni?A ciklus hányadik napjától?És Onnantól még mennyi idő mire esélyes a fogamzás?Csak tervezgetni szeretnék hogy milyen esélyeink lesznek a fogamzáshoz? Köszi ha írtok! Kriszti



 



Adnetwork
copyright © ciklus.hu 2007 - Naptár Nőknek