167795 tag

2024.04.18.
Andrea, Ilma napja van!
Főoldal     DEMO (Bemutató)     Regisztrálj     Fórum     Mondd el!     Kapcsolat

Név:

Jelszó:


Jegyezzen meg Belépés

Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Nekem egy ismer?s ajánlotta az oldalt,és nagyon örülök, hogy idetaláltam Hozzátok!

mkriszta



Rólunk
Gyakran ism. kérdések
Hogyan használjam?
Felhasználási feltételek
Adatvédelmi nyilatkozat
Partnereink



Tisztelt felhasználóink!
Sajnos az fórumon elszaporodott jogsértések miatt kénytelenek vagyunk a fórumot leállítani. 2022 május 11-től a fórum nem lesz elérhető.

Ciklus.hu

Kezdolap » TERHES VAGYOK!!! :))) » 8 hónapos Szeparációs szorongás


Rendezés dátum szerint növekvő sorrendben



<<első  << előző1[2][3][4]következő >>  utolsó>>

2013. július 19. 06:50
Mamó77



Regisztráció: 2009-10-13
Hozzászólások: 2586
Rang: [vezérezredes]

Huba is nehezen szokta meg a hordozó kendőt, gátolta a nézelődésben, ordított, ahogy a csövön kifért. Csak akkor volt el benne, ha elaludt. Aztán ahogy nőtt, átkerült háti hordozásra és onnantól meg nagyon szerette. Igazából elöl is megszerette végül, de csak onnantól, amikor már stabilan tudta a fejét tartani és tudott nézelődni. De ő nem volt annyira erős, mint az öccse újszülöttnek, és sokáig nem tudta tartani a fejét ezért vagy rá kellett az egyik kendőszárat húzni (ezt utálta), vagy egyik kezemmel folyamatosan tartani kellett a fejét (így meg én nem tudtam semmit csinálni).

Szóval eleinte nehéz volt. Csomával nem voltak ilyen gondjaink, ő első pillanattól kezdve nagyon szeretett kendőben ücsörögni.
Kitartás!!!


2013. július 18. 14:15
Lilienbirsalma


Regisztráció: 2010-05-02
Hozzászólások: 637
Rang: [alezredes]

Mamó itt vagyok, kicsit megrogyva . Próbáljuk túlélni a napokat. csak az én gyerekem utálja a babakocsit és a hordozókendőt és a baba hordozót és az ágyat??? sehol nem jó neki csak két párnán a cicimen amivel nem lenne gond de kettőt nem tudok lépni. már-már úgy érzem magam mint egy remete aki be van zárkózva a sötét házba. napsütést szeretnék, sétát, levegőt


2013. július 10. 09:35
Mamó77



Regisztráció: 2009-10-13
Hozzászólások: 2586
Rang: [vezérezredes]

Sehol senki?
A topikot "halottnak" lehet nyilvánítani?


2013. július 07. 07:48
Mamó77



Regisztráció: 2009-10-13
Hozzászólások: 2586
Rang: [vezérezredes]

Szia,

majd válaszolok bővebben, csak zajlik itthon a családi élet.

Tejcsi:
fejned kell amíg lecsökken a mennyisége, ez lehet csak néhány hét, de akár több hónapig is eltarthat. Családban is volt ilyen eset.
Túletetés:
hajlamosak rá, mérned nem hiszem, hogy kell, de idővel kialakul egy intuíció, hogy kb mikor kell leválasztanod a picikét. Kicsit sírdogálhat, de szerintem érdemes néhány napot rááldozni, hogy megszokja a dolgot. Azt is lehet (én Csománál csináltam, mert kicsit mohó volt), hogy elkezdett cicizni, nyelte, mint kacsa a nokedlit,akkor egy kicsit leválasztottam, ráztam a seggét, büffentett egy nagyot, és visszakapta a cicit második körre, sőt esetleg harmadik körre. Nem egyen gyorsan.

Most röviden ennyi, majd jelentkezem.

ui: Tegnap kirándultunk megnéztük Kassai Lajos lovasíjász nyílt napját. Nagyon jó volt, érdekes volt, csak nem igazán tudtam figyelni, mert Huba után futkostam.


2013. július 05. 07:52
Lilienbirsalma


Regisztráció: 2010-05-02
Hozzászólások: 637
Rang: [alezredes]

Otthonszülés: mi támogatjuk bár pont az ismeretek hiánya miatt én féltem volna itthon szülni. Bár ha a dokim itt van akkor nem. Sokat keményedett a hasam aznap amikor Emma született és hol elmúltak a fájások, hol 5 percesek voltak. Kint ültünk a teraszon, a nap sütött, Álmos a mamánál, még sétálni is elmentünk tökjó volt. Pont azt beszéltük, hogy milyen jó itthon nem pedig a kórházban várni, hogy mi lesz ebből. Jóó hát aztán este betojtam amikor alig mozgott a baba és nem tudtam, hogy most akkor szülni fogok vagy nem vagy mi a helyzet odalent.
mennem kell, felkelt a kicsilány.


2013. július 05. 07:44
Lilienbirsalma


Regisztráció: 2010-05-02
Hozzászólások: 637
Rang: [alezredes]

Itt vagyok :) Még mindenki alszik én ettem, lefejtem a tejet. Kész agyrém ami itt van. Álmosnál azért sírtam mert tápszert kellett neki adni most meg azért mert ömlik a tej a szájába. Éjjel ügyeleten voltunk. Este 8-kor megevett 90 ml tejet kevesebb mint 10 perc alatt. Olyan sírás volt, hogy a férjem is megijedt mert így még Álmos se sírt sosem. Bevittük, biztos ami biztos de ugyanazt mondták mint a dokink. Túlette magát és a gyomra ennyit egyszerre nem tud befogadni. De akkor mit csináljak??? Nem szerelhetek csapot a cicimre Szegénykémnek meg ez az egyetlen dolog ami jó ha cicizhet. Egész nap eszik-alszik de amikor éber időszaka van akkor meg ott lenne ami érthető. De hiába fejek elő, fejek utána ha úgy van mindig termelődik és csak eszik eszik eszik. Azt is mondták, hogy diétázzak. Én aki nem igazán eszem állatot, a férjem totál nem.. most egyek húslevest, krumplit hússal. REmek...Mondta a doki, hogy meg kell tanulnia babának, hogy a cici nem megy el, nem kell mohónak lennie. Teljesen kész vagyok amikor így sír. Cumit nem fogadja el, hamar rájön, hogy az nem a cicim. nem is akarok neki cumit adni de azt mondták próbáljam meg hátha megnyugtatja. 2 után aludt el azóta alszik. lefejtem 90 ml-t kíváncsi leszek mennyit fog enni. de értitek, vegyem le percenként magamról és mérjem, hogy 70-nél többet ne egyen???? Más: ébresszem 3 óránként enni vagy tartsam meg, hogy igény szerint eszik? Ami lehet 4-5 óra is? Mikorra fog beállni a tejtermelés? 2 órája csapoltam magam, most megint érzem, hogy folyik. Vagy ez normális??


2013. július 05. 07:25
Mamó77



Regisztráció: 2009-10-13
Hozzászólások: 2586
Rang: [vezérezredes]

Ok, várlak.


2013. július 05. 06:06
Lilienbirsalma


Regisztráció: 2010-05-02
Hozzászólások: 637
Rang: [alezredes]

Mamó írok majd ma csak épp fejek... Lehetne a következő téma a szoptatás
küzdünk, küzdünk


2013. július 05. 05:57
Mamó77



Regisztráció: 2009-10-13
Hozzászólások: 2586
Rang: [vezérezredes]

Hát lányok, nem mondhatnám, hogy pörög a topik...
Pedig egész jó kis gyereknevelési vitafórummá kezdte kinőni magát. Kár lenne érte, nem?


2013. június 25. 06:31
Mamó77



Regisztráció: 2009-10-13
Hozzászólások: 2586
Rang: [vezérezredes]

No, a rózsafesztivál gyönyörű volt, csak épp a zsírunk olvadt ki. Beültem az előadásra aztán 20 perc múlva kijöttem. Egyrészt nem sokat ért szakmailag, másrészt begyűrte magát 40-50 ember egy kis könyvtár helyiségbe, kb 40 fok, izzadság párolog, levegő áll.... szóval fogtam a kicsit és otthagytam.

Otthonszülés:
már a szó is megtévesztő szerintem, mert kórházon kívüli szülés. Ami adott esetben lehet otthon is. De nem az otthon a lényeg, hanem az, hogy kórházon kívül. Ezt csak azért mondom, mert futottam már bele olyan (szélsőséges) véleménybe, szerencsére nem családi/baráti körben, hogy az otthonszülők kvázi idióta hippik, akik azért teszik kockára a gyerekük életét, hogy füstölők és teamécsesek között szüljenek.
Ez annyira vicces szerintem. Legalábbis addig, amíg a társadalom amúgy korrektül kezeli ezt a kérdést. Mint ahogy nem úgy kezeli, sajnos.

Tapasztalatom szerint (tisztelet a kivételnek) a kórházon kívüli, szaksegítséggel történő szülésről (mert ez a neve), és általában is a szülésről, nagyon kevés érdemi ismerettel rendelkeznek az emberek. A kórházon kívüli szülést illetően az a kevés "ismeret" is a (bulvár)sajtóból származik.

Én még nem találkoztam egyetlen nagy hangú kritikussal sem, aki mondjuk beleolvasott volna a Geréb-periratba (egy része hozzáférhető a világhálón). Márcsak azért, hogy képben legyen a tényeket illetően. Mi történt, hány óra hány perckor érkezett ki a mentő, mit tett a mentő a helyszínen, mit állít az egyik fél, mit a másik stb stb. Kórboncnoki jelentések, a szakértői vélemények és azok változása a per során.

De ugyanígy nem tudott még senki válaszolni, legalábbis nekem, olyan kérdésekre, hogy pl milyen eszközök vannak egy bába/szülésznő táskájában? Mi az a beavatkozás amit helyszínen el lehet végezni és mi az amit nem? Nem tudja az emberek legtöbbje azt sem, hogy milyen kritériumoknak kell megfelelnie annak, aki működési engedélyt kíván kapni ahhoz, hogy önálló bábaként praktizáljon. Nem tudják azt sem, hogy mik voltak az anyagi feltételek a jogszabály előtt és után (itt különösen nagy tévedésben élnek az emberek, tapasztalatom szerint).

Ehhez képest meglep az az igen erős érzelmi megközelítés, amivel szinte támadás szerűen lerohanják azt, aki "otthonszülést" emleget. (Mondom, tisztelet a kivételnek, mert szerencsére azért lassan de változik a társadalom elfogadó készsége, pozitív irányba.)
Van az emberekben egy olyan elképzelés, hogy aki otthon szül, az nincs ellenőrizve, elvérzik, meghal a gyerek, de minimum fogyatékos lesz és mint ilyen, a felelőtlen a legenyhébb kifejezés mindenkire, aki tudatosan vállalja a kórházon kívüli szülést.

Nehéz az ennyire érzelmileg túlfűtött embereket objektív eszmecserébe bevonni. Nehéz végig menni a szülés egyes szakaszain, végig beszélve, hogy mi történik ott és akkor kórházban illetve kórházon kívül. Mik a veszélyei egy kórházi szülésnek (rendszerből adódóan) és mik a veszélyei a kórházon kívüli szülésnek?
Mik az előnyei a kórházi- és mik az előnyei az kórházon kívüli szülésnek?

Miért van az, hogy szekérderéknyi nemzetközi tanulmány igazolja, a kórházon kívüli szülések esetén jóval alacsonyabb a császármetszések aránya, a komplikációk aránya, a csecsemő halálozás aránya.

Nyilván, amíg a világ világ, lesz kisbaba és édesanya is, aki belehal a szülésbe. Mert az életben nincs 100%. Ezt el kell fogadni. Hiába a gépekbe vetett hit, sajnos a gépek sem mindenhatók. Ezen felül pedig minden esetet egyedileg kellene kezelni, nem futószalag szerűen.

Elmesélhetném a saját történetünket, de minek... a tapasztalatom az, hogy aki megérti, az megérti így is. Aki meg nem, az akkor is elmondja azt, hogy gyerekgyilkosok vagyunk", teljesen mindegy milyen kutatási eredményt dugok az orra alá, vagy milyen személyes tapasztalatot osztok meg. Nem hallja. Mert van a fejében egy kialakult kép és minden, ami ennek a képnek ellentmond, az ki van zárva a tudatából. Sajnos ez így működik. Ez a gyűlölet kialakulásának a képlete. Mert ha egyszer is elkezdi az EMBERT és az ő egyedi (netán elfogadható) történetét meglátni és meghallani, akkor le kéne bontani a gyűlöletből felépített falanxot. És ez nagyon nehéz...


2013. június 22. 05:01
Mamó77



Regisztráció: 2009-10-13
Hozzászólások: 2586
Rang: [vezérezredes]

szőregi rózsafesztivál, elgépeltem

Kisebbik fiunk pedig CSOMA (Így hívják a szerencsétlenül járt hegymászónk, Erőss Zsolt kisfiát is, mint utóbb megtudtam),
Csoma pedig a feljegyzett hun történeti írások szerint KR.e 59-ben (ha jól emlékszem, ellenőriznem kéne a dátumot) lett a hun törzsszövetség fő rovó sámánja. Férjem álmodta meg, hogy a második gyermekünk fiú lesz és Csoma.


2013. június 22. 04:59
Mamó77



Regisztráció: 2009-10-13
Hozzászólások: 2586
Rang: [vezérezredes]

Hú, megint nagyon érdekes dolgok jöttek fel!!!

Csajok, bízisten' hosszan válaszolok, de most indulunk a szőrei rózsa fesztiválra, csak addig ülök gép előtt, amíg rituális reggeli kávészürcsölésemet végzem.

Activia,
államalapító Első (Szent) István királyunk eredeti neve VAJK. Azután lett István, miután megkeresztelték. Egyébként gyönyörű név.

Hozzátenném, hogy bár erősen vonzódom a magyar nevekhez, de az Emma az egyik kedvencem a "nem magyar" kategóriában. (Úgy értem nem magyar eredetű, hanem idegen nyelvből átvett és meghonosodott).

Most csak ennyi, majd később hosszabban...


2013. június 21. 21:29
activia


Regisztráció: 2011-01-25
Hozzászólások: 16
Rang: [tizedes]

És természetesen köszönöm nektek az eddigi válaszokat és bíztató szavakat.Szép estét


2013. június 21. 21:27
activia


Regisztráció: 2011-01-25
Hozzászólások: 16
Rang: [tizedes]

Nagyon szépek ezek a nevek! Hű emlékszem,én már az első perctől kezdve tudtam,hogy kislányom lesz mégis lány nevet volt a legnehezebb vàlasztani.Valahogy egyiket sem éreztem elég jónak.A kórházban a szobatáramnak a kisfia a Vajk nevet kapta.Akkor hallottam ezt a nevet először.Én úgy gondolom,hogy a nevünk befolyásolja a személyiségünket is sőt én is hiszem,hogy gyermekeink választanak minket és akkor születnek le hozzánk amikor itt van az ideje.
Én sem mernék otthon szűlni,félnék attól hogy bármi történik.Én teljesen meg voltam elégedve a kórházzal ahol szűltem,bár a 28.héten a babám úgy gondolta jönni szeretne így teljesen nem abba a kórházba kerültem ahol az orvosom volt.Szerencsére még meg tudtál állítani a dolgot! Itt találtam rá az új orvosomra aki az elkövetkezendő nyolc hétben fogta a kezem. Véletlenek sincsenek!!!!!
Ma végre drága manócskám elkezdett kúszni picit.Épp itt volt az ideje kilenc hónaposan :) Valahogy próbálta ötvözni a mászással,megemelte a popsiját és hintázott aztán szétcsúszott a lába és inkább kúszni kezdett.Ott tapsoltam és ujjongtam,szegénynek az volt a szemében,hogy ki vitte el anyát?
Hát nem tudom,hogy a férjem változik e.Csak remélni tudom mert hiába mutatok mindenben jó példát ha ő nem partner ebben.......
Hát ez elég hosszúra sikeredett.
Jaj még annyit kérdeznék,hogy a ti babáitok izzadtak ebben a melegben?Emmának még a hajcskája is csuron víz.Egy rövid Body van csak rajta vagy trikó.Éjszaka is ennyi + egy vékony párnahuzatból varrtam neki hálózsákot mert lerúgja a takarót de így is izzad.


2013. június 21. 20:40
activia


Regisztráció: 2011-01-25
Hozzászólások: 16
Rang: [tizedes]

Ma elég sok cikket olvastam Badgy Emőkéről persze Emmus szétütötte közben a billentyűzetet az őlemben,nagyon érdekes és mindenképpen elgondolkodtató az elmélete a kötődő nevelésről.Bár én nem hordozókendőzöm de az ölemben van nagyon sokat tehát teljesen azonosulok a helyzettel.
Folyt. Köv



<<első  << előző1[2][3][4]következő >>  utolsó>>




Adnetwork
copyright © ciklus.hu 2007 - Naptár Nőknek